Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSСубота, 18-05-24, 08:14:16
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2009 » Липень » 31 » Храмове свято у Свято-Володимирському соборі нашого міста (фото)
Храмове свято у Свято-Володимирському соборі нашого міста (фото)
13:29:46
Теплої  літньої  днини, 28 липня 2009 року,  святочна православна громада нашого мальовничого міста Надвірної святкувала Престольне храмове свято Рівноапостольного князя Володимира Великого. 
У ніжнім подиху вітру, у неповторному співі пташенят, по-особливому виблискуючи у свій престольний день всіх надвірнянців вабив до себе Свято-Володимирський собор. Бачачи велелюдність прочан, які наповнювали не лише храм, а й подвір’я довкола нього, з упевненістю можемо сказати з кожним роком це свято стає близьким серцю усім нашим краянам.
Особливо приємно відзначити, що свято, котре згуртувало в цей день чимало людей, має і держане забарвлення, адже рік тому, наш Президент  своїм указом визначив цей день свята Володимира – Хрестителя Руси-України у календарі – днем Хрещення України. Саме тому мабуть, цього свята державні достойники Голова Надвірнянської районної державної адміністрації п. Ігор Писклинець та Надвірнянський міський голова п. Зіновій Андрійович молились за Божественною Літургією.
Очолював святочне богослужіння митрофорний протоієрей Михаїл Купчак, парох села Заріччя у співслужінні собору священиків Надвірнянського деканату Української Православної Церкви Київського Патріахату.

Храмове Богослужіння стало нагодою для сотні вірян прилучитися до святих Таїнств Сповіді та Причастя, останнє уділив настоятель собору митрофорний протоієрей Олег Траско, декан Надвірнянський.

«Радуйся, Володимире, держави Української просвітителю!» - линув спів усіх вірних у часі акафістної молитви. Ці величні слова і в наш сучасний час звучать з особливою актуальністю, бо так нам і тепер потрібно мати владу державницьку, ідею просвітництва Світла Правди і народної єдности!
Змістовно й велично були звернені слова проповіді отця мітрата Михаїла Купчака до всіх молільників наприкінці Богослужіння.

Вже згодом усі вірні мали нагоду молитовно долучитися до Водосвятного молебня і почерпнути життєдайної освяченої води, духовно надихнувшись словами привітання протоієрея Василя Ужитчака, настоятеля села Білі Ослави.

Варто зауважити, що цього Престольного свята у соборі Святого Володимира відбулась знаменна подія. Родина з прізвищем Великий звернулась з проханням охрестити немовлятко з іменем Володимир, отож цього дня у Христі народився ще один православний християнин – Володимир Великий. Таїнство звершив настоятель села Гвізд отець Любомир Траско.


Радісно, під невпинний спів парафіяльного гімну, прочани обійшли довкола новозбудованої святині, духовно єднаючись з Хресним ходом вірян нашої Святої УПЦ Київського патріархату, який цього ж дня об’єднав сотні тисяч вірян у Хресному ході по вулицях нашої столиці, безмовно засвідчуючи заповітні слова настоятеля отця-мітрата Олега Траско: «моживо нас, на Надвірнянщині, не так і багато, але з нами вся Україна і, з нами Бог!»

Ольга Гультай

Категорія: Наша культура | Переглядів: 2684 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 3.7/3 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024