Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSВівторок, 21-05-24, 21:07:23
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Липень » 19 » Рейтинг найвпливовіших людей нашої області (фото)
Рейтинг найвпливовіших людей нашої області (фото)
12:01:35
Рейтинг найбагатших прикарпатців неодноразово прикрашав шпальти місцевих ЗМІ. Редакція журналу “V.I.P.” не стала рахувати офіційні статки заможних іванофранківців, а виділила десятку людей нашого міста, які впливають на розвиток ..., одне слово, “визначають погоду” нашої області.

10. Завершує рейтингову сходинку Ярослав Петрович Бартків, очолює Асоціацію працівників будівельної галузі м. Івано-Франківська, ГО. Будувати нині чи впливати на будівництво – лакома ділянка. Депутат міської ради, фракція «Наша Україна», опозиціонер.

9. Олег Романович Бахматюк, мільйонер. Голова товариства з обмеженою відповідальністю "Станіславська торгова компанія". Відомо, що у сфері впливу Бахматюка перебуває низка фінансових установ та облгази, останні начебто в невдалий 2007 рік перейшли під контроль RosUkrEnergo. Надалі з цих та інших причин з неофіційних джерел – п.Бахматюк вивів свій прикарпатський бізнес з-під вогню до Лондона.

8. Вишиванок Михайло Васильович.

До переходу на державну службу 26 років працював на виробництві. Його практичний досвід як керівника формувався у галузі сільського господарства. З березня 1995 до травня 1997 року був радником Президента України з аграрних питань, водночас до лютого 1999 року – член у Комісії з питань аграрної та земельної реформи при Президентові України.

З 26 лютого 1997 року по січень 2005 р. – голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Отримав Державну премію України в галузі архітектури, нагороджений медаллю «За трудову відзнаку» (1986), відзнаками Президента України – орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (1996) і ІІ ступеня (1999), орденом Честі Грузії (2003).

7. Шлемко Дмитро Васильович – народний депутат України двох скликань, член Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, перший заступник керівника виконавчого апарату БЮТ. З вересня 1980 року працює в Івано-Франківському інституті нафти і газу (нині Національний технічний університет нафти і газу), де пройшов шлях від асистента кафедри до декана факультету, а з 1987 року він завідувач кафедрою. Кандидат економічних наук, автор монографії та понад 50 наукових робіт і рекомендацій з проблем економічного розвитку регіону. У 2005 році призначений заступником голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Далі – депутатська кар’єра.

6. Микола Федорович Круць – мільйонер з мільйонерів. На перевиборах 2007 року керував виборчою кампанією блоку НУНС в Івано-Франківській області. Як і Михайло Вишиванюк, міг бути очільником області після Р.Ткача, однак... Народний депутат четвертого скликання від «Нашої України». Автор 15 винаходів, заслужений працівник промисловості України, нагороджений кількома орденами й медалями.

Свій бізнес Микола Круць починав із ВАТ «Івано-Франківськцемент» (йому належало 30,5% акцій), яке сьогодні контролює майже 45% українського ринку шиферу й 5% – цементу.

5. Шкутяк Зіновій Васильович, також не з бідних прикарпатців. Тривалий період дуже любив господарювати в місті й області, довго ніде не засиджувався. 1990 та 91 років – голова, 1991-1992 – 1-й заступник голови у виконкомі Івано-Франківської міськради, 1992-1994 – 1-й заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації, 1994-1996 – заступник голови Івано-Франківської облради з виконавчої роботи, начальник головного управління (департаменту) економіки та промисловості Івано-Франківського облвиконкому, 1996-98 роки – віце-президент, президент ЗАТ "Регіональне агентство економічного розвитку". 1998-04.2006 – Івано-Франківський міський голова. Член Ради НС "Наша Україна" (з 03.2005). Народний депутат України 6 скликання. Член Національної ради з узгодження діяльності загальнодержавних і регіональних органів та місцевого самоврядування (з 12.2000). Має два винаходи.

4. Романюк Юрій Дмитрович – заступник голови Івано-Франківської обласної ради, член партії БЮТ. Здобувши фах інженера-механіка у Львівському політехнічному інституті, свою кар’єру почав директором підприємства з торгівлі та розповсюдження преси в Коломиї. Водночас заснував мале приватне підприємство та фінансову кампанію під назвою «Юрікс». Далі – став власником та директором ТзОВ «Сузір’я ЛТД» та директором аптеки «Юрікс». Будучи депутатом обласної ради двох поспіль скликань як вічного революціонера й опозиціонера Ю.Романюка обирають заступником голови обласної ради в травні 2006 року. Відповідає за бюджет, інвестиції, земельні питання, розвиток підприємництва, зовнішньо-економічні зв’язки та туризм.

3. Богдан Заріцький, мільйонер з досвідом ревізора КРУ. Голова спостережної ради «ПлюсБанк», що до листопада 2007 року був банком «Прикарпаття». Заріцький стояв біля витоків створення цього регіонального банку в 1995 році, очолював його правління й через фірми, засновниками яких виступав він чи його родичі, контролював майже 35% акцій АКБ «Прикарпаття». Банк відносився до категорії малих, але мав досить розгалужену, за регіональними мірками, мережу відділень – майже 30 на території Івано-Франківської області. У 2007 році 90% акцій банку було продано польській фінансовій групі Getin Holding. Крім банку, до сфери впливу Заріцького входять ТОВ «Вікторія-Гал» (торгівля комп'ютерами й програмним забезпеченням), ТОВ «Торговий дім «Прикарпаття» (торгівля меблями), ТОВ «Корпорація «Зіко» (виробництво пластмасової тари) і ВАТ «Галицька сільгоспхімія». Богдан Заріцький є депутатом облради й очолює фракцію «Нашої України».

2. Ігор Мирославович Олійник – голова Івано-Франківської обласної ради, заслужений будівельник України, член НРУ, член Центрального проводу НРУ. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Ігор Олійник – представник України в конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи на 2006-2007, 2007-2008 роки. Член Національної Конституційної ради при Президентові України.

1. Палійчук Микола Васильович – вивищує десятку найвпливовіших осіб області. Офіційна біографія нині голови Івано-Франківської ОДА – звичайна. Дата народження – 17.08.1971, навчався в кількох вишах, у 27 років став депутатом Яремчанської міськради і через 4 роки (у 2002-му) головою міста. Нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня, на останньому святі Дня Яремчі. Орден дарував М. Палійчуку сам Президент України.

Неофіційно нового губернатора тісно пов’язують з «ПРИВАТом».

За даними видання "Поступ", Микола Палійчук є кумом Віктора Ющенка та кумом одного із співвласників групи «Приват» Ігоря Палиці. Проте, офіційно, жоден з цих наведених фактів кумівства Миколи Палійчук він сам поки-що не підтвердив. З неофіційних джерел слідує, що після закінчення навчання М.Палійчук проходить річне стажування в Канаді, а після повернення відкриває на малій батьківщині власну справу – магазин парфумерії та косметики – й очолює мережу продуктових магазинів «Руслана».

З чуток, до заокеанського стажування Миколи Васильовича та до походження стартового капіталу для його бізнесу причетна його тітка, Руслана Вжесневська – широко відома на Івано-Франківщині представниця канадської діаспори. Пані Руслану називають монополістом на ринку маршрутного транспортного сполучення між Івано-Франківськом і карпатськими туристичними районними центрами, і, нарешті, у Ворохті з’являється гордість бізнесу Вжесневської – туристичний комплекс «Хатки Руслани».

Ще в 1993 році вона стала співзасновником організації «Приятелі дітей» при Канадському фонді «Дітям Чорнобиля», який спочатку займався збором і розповсюдженням гуманітарної допомоги, а з відкриттям у 1995 році українського відділення значно розширив свою діяльність. Співзасновником українського відділення Добродійного фонду «Приятелів дітей» стала майбутня перша леді України Катерина Чумаченко. Відтоді дружина Президента України бере активну участь у роботі фонду, родина Ющенка – постійні гості організовуваного ним літнього табору для дітей-сиріт, який щороку проходить у Ворохті. Мабуть, саме там президентська сім'я і познайомилася з Палійчуком – куратором українських добродійних проектів Вжесневської.

Не таємниця, що Івано-Франківщина одвіку вважається зоною інтересів фінансово-промислової групи «Приват», а одним із відомих її бізнес-проектів у регіоні є туристичний комплекс «Буковель», розташований якраз на території Яремчанської міськради. Напередодні призначення пана Палійчука на посаду голови ОДА ряд видань писали: «Подейкують, саме будівництво і розвиток цього комплексу стали приводом для знайомства мера Палійчука з куратором Івано-Франківщини від «Привату» Ігоря Палиці, який незабаром стане народним депутатом від блоку НУНС. Проти підтримки «нашоукраїнця» Палійчука з боку «Привату» БЮТ, якому здавалося, що саме він на щось претендує, «пред'явити» нічого не зміг, тому кандидатура новопризначеного голови області може вважатися найкомпроміснішою з усіх можливих».

Категорія: Наше суспільство | Переглядів: 7478 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 1.5/4 |
Всього коментарів: 3
3 poc:)  
0
Всі вони паразіти срані...які державі принесли тільки збитка...хай сосуть!

2 я  
0
согласен - ликвидировать!

1 VlaD  
0
Усі вони Виблядки,яких треба знищувати і їм подібних.Нажилися за рахунок народу,пили усю народну кров усі ці роки і дальше продовжують пити.Так їх потрібно ліквідувати.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024