Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSЧетвер, 28-03-24, 11:27:13
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2013 » Червень » 14 » Звіт народного депутата України Володимира Шкварилюка перед виборцями за перші п’ять місяців роботи у Верховній Раді
Звіт народного депутата України Володимира Шкварилюка перед виборцями за перші п’ять місяців роботи у Верховній Раді
08:07:43


ПОЛІТИЧНА СКЛАДОВА


Розпочну свій звіт з того, що являє собою Верховна Рада України, або як прийнято називати – Парламент України, її функції, структура Ради і моє місце в ній.

Отже, Верховна Рада України, згідно з Конституцією України, є єдиним органом законодавчої влади в Україні.

Конституційний склад Верховної Ради України – 450 народних депутатів України, яких обирають шляхом таємного голосування на 5 років, з них 225 депутатів обирають по одномандатним мажоритарним виборчим округам, інших 225 – по загальнодержавному виборчому округу за партійними списками.

Мене обрали народним депутатом за списком партії ВО «Батьківщина». Рішенням депутатської фракції, яку очолює Арсеній Яценюк, я закріплений за Івано-Франківською областю і несу депутатську відповідальність перед її виборцями.

У нинішньому складі Верховної Ради України 7-ого скликання сформована більшість з членів Партії регіонів і комуністів (240 депутатів) і опозиційна меншість (173 депутати), в яку входять три фракції: «Батьківщина», УДАР Віталія Кличка і «Свобода», а також 32 позафракційні депутати. У п’яти виборчих округах вибори визнані недійсними через грубі порушення виборчого законодавства (здебільшого від партії влади), оскільки реально в них перемагали опозиційні кандидати. У цих округах досі не призначені перевибори.

Депутати «Фронту Змін» разом з депутатами інших п’яти партій об’єдналися в єдину фракцію «Батьківщина», керівником якої обрано А. П. Яценюка.

Для здійснення законопроектної роботи, що є основним в діяльності Верховної Ради України, сформовано 29 профільних комітети Верховної Ради України за різними напрямками суспільно-економічного життя країни. В одному з них – Комітеті з питань бюджету – працюю я на посаді секретаря комітету.

Бюджетний комітет є найбільшим за чисельністю депутатів у комітетах – у ньому працює 37 народних депутатів, у тому числі 20 депутатів від Партії регіонів, 6 – від «Батьківщини», 3 – УДАР, 2 – «Свободи», 2 – КПУ, 4 – позафракційні. Комітет бере безпосередню участь у формуванні Державного бюджету на наступний рік, здійснює контроль за видатками бюджету поточного року та дотриманням бюджетного законодавства в Україні.

Звітуючись перед вами, не можу обійти питання, яке часто виникає у спілкуванні з виборцями – це блокування опозицією парламентської трибуни. Чи правильно діє опозиція, блокуючи роботу Верховної Ради України? Чого досягнуто цією акцією?

Насамперед – про тривале блокування на самому початку роботи Верховної Ради. Започатковане опозиційними фракціями блокування трибуни відбувалося виключно для того, щоб викорінити негативну практику у Верховній Раді України –недотримання конституційних вимог голосувати особисто, а не так, як це робили регіонали і комуністи у попередній Верховній Раді, коли закони і постанови приймалися не більшістю реальних голосів, а так званими «депутатами-піаністами», які голосували за себе і своїх колег, відсутніх у сесійній залі на пленарному засіданні. Такого «ноу-хау» немає в жодній з країн світу.

Прийняті в такий спосіб закони насправді не є дійсними, хоча фактично діють легітимно. Згадайте, зокрема, про такі закони: Про пенсійну реформу, Податковий кодекс, Кримінально-процесуальний кодекс, «мовний закон» – всі вони були прийняті не більшістю голосів, а «піаністами» і не принесли суспільству жодної користі, а тільки шкоду.

Ми не могли допустити, щоб так і надалі приймалися антинародні закони України, а тому вдалися до блокування, що не заборонено законом і домоглися свого – змусили більшість внести поправки до Регламенту Верховної Ради України – голосувати особисто, або переголосовувати, якщо допускаються порушення. На жаль, владна більшість, час від часу, порушує регламент і голосує «і за того хлопця», на що ми даємо безкомпромісну відсіч.

Ще одне блокування відбувалося через відмову більшості прийняти постанову «Про вибори Київського міського голови і Київської міськради», повноваження яких вичерпались. Нині столицею України фактично керує призначений Президентом України голова міськдержадміністрації Попов О. П., якого кияни не сприймають, оскільки він не обраний міською громадою і не справляється зі своїми обов’язками. Результату щодо виборів у Києві ми поки що не досягли, але відступати також не налаштовані.


ДЕПУТАТСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ.

Виходячи з надісланих мені, як народному депутату України, пропозицій Івано-Франківської облдержадміністрації та обласної ради для надання допомоги у вирішенні на державному рівні низки актуальних питань економічного і соціального розвитку області, підготував і направив 27 депутатських запити і звернення до Кабінету Міністрів України, Мінфіну, інших міністерств та відомств, зокрема, з таких питань:

- Відновлення фінансування робіт щодо ліквідації екологічних забруднень в Івано-Франківській області;

- Продовження фінансування робіт щодо ліквідації наслідків стихійних явищ 2008 та 2010 років в Івано-Франківській області;

- Включення до Державного бюджету України на 2013 та 2014 роки видатків за зобов’язаннями Кабінету Міністрів України згідно з Угодою, укладеною з Івано-Франківською обласною радою (будівництво автомагістралі в обхід міста Івано-Франківська через річку Бистриця Солотвинська; будівництво споруд з недопущення проникнення вод річки Лімниця у підземні шахтні виробітки калійних руд у м. Калуш і с. Хотінь; будівництво і капітальний ремонт автодоріг в обхід Болехова, Рогатина та селища Заболотів);

- Виділення коштів Держбюджету на завершення будівництва студентського гуртожитку Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника;

- Недопущення скорочення класів у Кутищенській ЗОШ Тлумацького району;

- Продовження дії Державної цільової програми роботи з обдарованою молоддю;

- Запровадження екологічного коефіцієнта для місцевих бюджетів м. Калуша і Калуського району на 2013-2015 роки;

- Фінансування робіт з утилізації креозоту у м. Тисмениці;

- Продовження фінансування будівництва перинатального центру у м. Івано-Франківську;

- Реалізації проекту митного переходу на українсько-румунському кордоні у Івано-Франківській області;

- Забезпечення реанімобілями Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги;

- Погашення заборгованості Івано-Франківській області за програмами підтримки агропромислового комплексу;

- Виділення коштів Держбюджету на фінансування заходів з відзначення 800-річчя м. Тлумача;

- Відміни розпорядження про скасування курсування пасажирського потягу Ковель-Чернівці.

Працюю над реалізацією усіх запитів та звернень і на даний час маємо окремі результати.

Так, за повідомленням Міністерства фінансів, Івано-Франківській області на цей рік збільшені обсяги субвенцій з Державного фонду регіонального розвитку та з Держбюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, з яких частина коштів, за рішенням облдержадміністрації, повинна піти на фінансування робіт з ліквідації наслідків стихійних явищ.

На утилізацію гексахлорбензолу в зоні консервації Домбровського кар’єру в Калуському районі та хімічних відходів калійного заводу ВАТ «Оріана» у м. Калуші передбачені заходи у рамках Загальнодержавної цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру з відповідним фінансуванням їх у 2013-2017 роках.

На депутатське звернення щодо фінансування будівництва перинатального центру Міністерство економічного розвитку і торгівлі повідомило про виділення на цей рік 16,4 млн. грн. фінансових ресурсів з Держбюджету.

Міністерство екології та природних ресурсів у відповідь на депутатське звернення запевнило, що на утилізацію креозоту у м. Тисмениці у поточному році будуть виділені необхідні кошти.

За повідомленням Міністерства освіти і науки, підготовлений проект постанови Кабінету Міністрів щодо продовження дії Державної цільової програми роботи з обдарованою молоддю до 2015 року, який вже погоджено з Мінфіном, Мін’юстом, Мінкультури (залишається Мінекономрозвитку, який поки що пригальмував прийняття цієї програми).

Для відзначення 800-річчя м. Тлумача Мінфін пропонує використати частину коштів з наданої Тлумацькому району на цей рік субвенції в обсязі 3 млн. грн. на здійснення заходів соціально-економічного розвитку, а також з капітальних видатків державного бюджету 4 млн. грн. на будівництво спорткомплексу. Наразі вживаються заходи, щоб кошти цієї субвенції надійшли не пізніше першого півріччя поточного року.

Вирішення інших актуальних питань області, порушених в депутатських запитах і зверненнях, знаходяться під моїм контролем.


Кожну останню неділю місяця, як це передбачено календарним розписом роботи у Верховній Раді України, відбуваю в Івано-Франківську область, де проводжу багаточисельні зустрічі в трудових колективах, на зібраннях людей в районах, селах, веду депутатський прийом громадян та долучаюся до вирішення їхніх болючих проблем.

Від початку року провів 7 зустрічей в колективах, 29 – з депутатами місцевих рад, 11 – особистих прийомів громадян, розглянув 31 письмове звернення виборців.

Багаторазово виступав у місцевих засобах масової інформації, для обласної і районних газет та електронних медіа.


ЗАКОНОТВОРЧА РОБОТА

Разом зі своїми колегами по фракції Яценюком А. П., Петренком П. Д., Кубівим С. І., Іванчуком А. В. та Пишним А. Г. підготували і подали на розгляд Верховної Ради України за нашим авторством 9 законопроектів з питань загальнодержавного значення, зокрема:

- Про ринок житлово-комунальних послуг.

Цей законопроект визначає правові, економічні та організаційні умови для формування та розвитку конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг. Він забезпечує прозорий механізм формування цін/тарифів на житлово-комунальні послуги та здійснення розрахунків за надані послуги, створення дієвих механізмів залучення бюджетних та позабюджетних коштів на потреби фінансування заходів у сфері житлово-комунального господарства.

- Про порядок постачання природного газу населенню України.

Законопроектом передбачаються норми, за якими населення України отримуватиме природний газ для власних побутових потреб не з імпортних поставок (скажімо, російського дорогого газу), а виключно з власного українського газодобування за значно дешевшими стабільними цінами.

- Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» (щодо моніторингу цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення).

Завданням законопроекту є створення законодавчих умов для регулярного відстеження вартості лікарських засобів і виробів медичного призначення та недопущення необґрунтованого роздування цін, особливо на соціальні ліки.


Наразі відпрацьовується ще один законопроект стосовно зарахування коштів виключно до місцевих бюджетів, які відшкодовуються від вилучення земель сільськогосподарського і лісогосподарського призначення.

РОБОТА В БЮДЖЕТНОМУ КОМІТЕТІ ВРУ.

Як секретар Бюджетного комітету, зобов’язаний забезпечити документообіг засідань Комітету (протоколи, рішення тощо).

При розгляді бюджетних питань, зокрема розподілу коштів Державного бюджету по регіонах – трансфертів, субвенцій, фінансування будівництва соціально-побутових та виробничих об’єктів, спрямування коштів на вирішення екологічних проблем, ремонт доріг тощо – відстоюю позиції Івано-Франківської області.

Разом з облдержадміністрацією і облрадою готуємо пропозиції області по всьому спектру бюджетних питань, які вносимо на розгляд Кабінету Міністрів України та Бюджетному комітету.



З повагою
народний депутат України Володимир Шкварилюк
Категорія: Наша влада | Переглядів: 761 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 громадсько-політична рада надвірнянщини  
0
громадські лідери надвірнянщини створюють єдину громадську приймальню



Громадські організації Надвірнянщини створюють спільну громадську приймальню

Шановні краяни !

Ви розчаровані . .. У Вас є запитання, скарги, невирішені проблеми, залишені запити без відповіді від органів місцевого самоврядування, влади, правоохоронних органів, медицини, освіти та інших Державних та недержавних установ ???

Ми готові прийти Вам на допомогу.!!!

За ініціативи голови громадсько – політичної ради Надвірнянщини Ярослава Лесюка та за погодженням і підтримки голови громадського антикорупційного комітету при Надвірнянській районній державній адміністрації, голови Надвірнянської районної ради ветеранів війни та праці України Миколи Забачинського, голови громадської організації "Асоціація захисту інтересів територіальних громад"Надвірнянщина « Михайла Андрійовича , з 01 липня 2013 року за адресою м. Надвірна, майдан Шевченка 19, в приміщенні Надвірнянської районної ради ветеранів війни та праці України ,з метою вивчення та удосконалення контролю за рухом , термінами ,своєчасними і достовірними відповідями на звернення громадян, кожного понеділка з 9.00 год. до 12.00 год. буде працювати громадська приймальня керівників громадських організацій, з надання жителям району допомоги в складанні заяв, звернень, запитів на інформацію до органів місцевого самоврядування, Державних органів влади , правоохоронних органі, підприємств та організацій Державної , приватної форм власності…

Кожне Ваше звернення,направлене адресату для розгляду, виконання, реагування - буде на постійному контролі громадських організацій на паперових та електронних носіях.

До роботи в громадській приймальні запрошуємо керівників громадських організацій та ЗМІ

За довідками звертатися по тел.. 0978762505

По понеділках тел.. приймальної 2-24-28

Запити, звернення,зайваження та скарги також можна надсилати на електронну почту , E-mail: gprada@ukr.net

З повагою

Голова громадсько – політичної ради Надвірнянщини Ярослав Лесюк

Тел..0978762505

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024