Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSП`ятниця, 26-04-24, 00:12:46
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2013 » Червень » 6 » Василь Федоришин: «Фізика» спортсмена виходитиме на перший план»
Василь Федоришин: «Фізика» спортсмена виходитиме на перший план»
08:23:44
Погроза МОК виключити боротьбу з програми Олімпійських ігор змусила представників цього виду спорту діяти. У Москві відбувся позачерговий конгрес Міжнародної федерації об’єднаних стилів боротьби (ПІД), на якому схвалено кардинальні зміни правил. Про ці заходи газета «Експрес» поговорила зі срібним призером Олімпіади, дворазовим призером чемпіонатів світу, триразовим чемпіоном Європи Василем Федоришиним.

— Василю, які, на вашу думку, найрадикальніші зміни у правилах?

— Дотепер у боротьбі було два дуже несправедливі моменти — згорання очок і кидання кульки (жеребу). За новими правилами, перемагає той, хто в підсумку набрав більше очок. Це справедливо. Колись змагались за такими правилами, і тепер до них повернулися.

— Що скажете про збільшення тривалості періоду з двох до трьох хвилин?

— Зрозуміло, що два періоди по три хвилини змусять робити ставку на фізичну витривалість. Тепер «фізика» спортсмена виходитиме на перший план. На тренуваннях ми вже більше уваги приділяємо фізичній підготовці.

— Нарахування очок за пасивність додасть боротьбі справедливості?

— Скільки буде боротьба, стільки будуть питання до суддів. Я не можу сказати, що тепер щодо пасивності внесли ясність. Якщо суддя симпатизує спортсменові, то завжди знайде можливість притиснути його суперника. Ґрунтовніше про цей пункт можна буде говорити після того, як нові вимоги спробують застосовувати практично. Побачимо, як судді каратимуть за пасивність. бо дотепер з цим була велика плутанина, що породжувало конфлікти.

— Ви між собою з’ясували, чому МОК хоче викреслити боротьбу з програми Олімпіади?

— Чітку відповідь на це питання може дати лише МОК. Ми ж можемо лише здогадуватися. Можливо, комусь із МОК просто не подобається наш вид спорту, можливо, хтось вважає його корумпованим, мало видовищним, немасовим... Хоча масовість у нас є. Видовищність? Тут можна сперечатися. А можливо, річ у грошах — вигнавши нас, вільний комплект нагород можуть вручати в іншому, багатшому виді спорту.

— Зроблені в Москві кроки наблизять вас до Олімпіади?

— Вони ж були зроблені не просто так. Вочевидь, були якісь переговори з МОК, ті висловили свої побажання щодо боротьби. Виходячи з них, і були запропоновані зміни. Якщо ці зміни запрацюють, то це мало б нас уберегти від вилучення з олімпійської програми.
Категорія: Наш спорт | Переглядів: 657 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 громадсько-політична рада надвірнянщини  
0
Шановні журналісти!!!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята Дня Журналіста. Журналістика – це навіть не робота, а стиль життя. І сьогодні наші журналісти показують приклад справж – нього патріотизму. Добробуту.Національного напрямку та патріотичного духу.Здоров'я та натхнення, бажаємо великих тиражів, поповнення читацької аудиторії, розширення кола друзів, особистого щастя, сімейного благополуччя, нових цікавих тем, гострого пера, сміливих проектів та наполегливості в досягненні нових висот на ниві журналістики. Нехай не зраджує вас удача і творче натхнення!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024