Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSНеділя, 05-05-24, 13:14:25
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2011 » Січень » 21 » Прийнятий бюджет Надвірної
Прийнятий бюджет Надвірної
18:31:10



Під Старий Новий рік 14 січня ц. р. на шостій сесії Надвірнянської міської ради з участю депутатів обласної ради Юрія Дерев`янка і Віталія Хопти прийняли цей важливий документ на 2011 рік.

Рішенням сесії встанов­лено загальний обсяг доходів міського бюджету в сумі 18482763 грн. Обсяг доходів загального фонду визначено в сумі 15544763 грн., спеці­ального фонду – 2938000 грн., у т. ч. бюджету розвитку – 1900000 грн. Загальний обсяг видатків міського бюджету затверджено в сумі 18482763 грн., у т. ч. видатки загального фонду – 15544763 грн. (із врахуванням коштів у сумі 1298700 грн., які згідно з рі­шенням районної ради «Про районний бюджет на 2011 рік» передають до райбюджету) та видатки спеціального фонду в сумі 2938000 грн.

Установлено, що до дохо­дів загального фонду міського бюджету-2011 належать: податок із доходів фізичних осіб, у частині, що належить міському бюджету (25%); податок на прибуток підпри­ємств та організацій, що належать до власності територіальної громади міста; державна реєстрація СПД; плата за торговий патент на деякі види підприємницької діяльності; адміністративні штрафи; плата за оренду цілісних майнових комплексів; державне мито; плата за землю; фіксований податок; збір за місця паркування транспорт­них засобів.

Встановлені джерела фор­мування спеціального фонду міського бюджету в частині до­ходів: власні надходження бюджетних установ, що утримуються за рахунок кош­тів міського бюджету; надхо­дження від продажу землі і нематеріальних активів; збір за першу реєстрацію транспортних засобів; збір за за­бруднення навколишнього середовища; єдиний податок; надходження від відчуження майна, що належить АРК та майна, що знаходиться у комунальній власності. Кошти спеціального фонду міського бюджету витрачають на заходи, передбачені законо­давством.

Затверджений перелік захищених статей видатків загального фонду міського бю­джету за їх економічною класифікацією: оплата праці працівникам бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; забезпечення продуктами харчування; оплата комунальних послуг та енергоносіїв, трансферти населенню.

Цим же сесійним рішенням затверджені також: перелік об`єктів, фінансування яких здійснюватимуть за рахунок коштів бюджету розвитку; ліміти споживання енергоносіїв у фізичних обсягах по кожній бюджетній установі міста тощо.

* * *

У документі, за яким Надвірна житиме впродовж 2011 року, не відображено пов­ніс­тю проблематики райцентру, зауважив Надвірнянський міський голова Зіновій Андрі­йович. Значна частина бюдже­ту міста спрямована на захищені статті (ДНЗ, енергоносії, зарплата). І надалі актуальною залишається проблема його дефіциту, властива бю­джетам усіх рівнів, і разом з тим інші болючі питання, перераховані Зіновієм Андрі­йовичем: відсутність бульдозера (його вартість сягає 1 млн. грн.), вкрай необхідного для рекультивації сміттєзвалища; ремонт доріг. Зрештою, чимало справ робилося торік за мізерні місцеві кошти, помножені на людський ентузіазм. Чи вистачить цього потенціалу й у 2011-му? За прогнозами керівника міста, тем­пів усіх невідкладних ро­біт не збавлятимуть і цьогоріч. То­му до кожної справи повинні докласти свої зусилля депутати міської ради, котрі протягом двох тижнів активно захищали міський фінансовий «кодекс» перед районом, і члени міськвиконкому, і громада Надвірної.

Зіновій Андрійович висловив подяку, зокрема, депутатам міської ради Наталії Байдак, Романові Романишину та Романові Мажаку за сприяння у встановленні цьогорічної новорічної ялинки в мікрорайоні на вул. Ломоносова. Міський голова сподівається, що вчинок трьох депутатів-ентузіастів надихне й інших їхніх колег уже в наступному році підсилити почуття новорічних свят красунею-ялинкою в кожному мікрорайоні нашого міста.

* * *

Затверджено план роботи міської ради на перше півріч­чя ц. р. Депутати, зокрема, передбачають у січні-березні розглянути хід виконання рі­шення своїх попередників (за 2008 рік) «Про визнання місць відправлення, прибуття, від­стою автотранспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення в м. Над­вірній»; питання про генеральний план міста; розширення та облаштування місь­кого кладовища; роботу до­шкільних навчальних закла­дів Надвірної; щодо визначен­ня м. Надвірна містом обласного підпорядкування. Також із квітня на лютий-березень (до ймовірного настання весняних паводків) перенесено обговорення питання з берегоукріплення річки Бистриця.

* * *

Окремим рішенням внесено зміни до складу загальних зборів засновників, ревізійної комісії та редакційної ради ТРК «Надвірна». То ж, є всі підстави сподіватися, що при­хід у їх склад нових депутатів тільки позитивно впливатиме на діяльність телерадіокомпанії.

* * *

Комунальне підприємство «Надвірнакомунсервіс» визначено особою для організації і проведення діяльності із забезпечення паркування транс­портних засобів біля магазину «Ольга».

* * *

Розглянуто план соціально-економічного розвитку Надвірної на 2011 рік. Проект акумулював нагальні потреби городян із визначенням джерел їх фінансування. В основному все лягає на плечі міського бюджету, над виконанням якого налаштовані трудитися в міській раді та й в усьому депутатському корпусі.

* * *

Чимало питань депутати проголосували пакетом, чим зекономили свій дорогоцінний час для детальнішого роз­гляду деяких окремих проблемних завдань.

* * *

Депутати дозволили виготовити містобудівне обгрунтування для спорудження спортивного комплексу на вул. Міцкевича територіальній громаді міста, сіл, селищ району в особі Надвір­нянської районної ради. Мова йде про будівництво басейну біля райцентру дитячої творчості неподалік міського парку ім. І. Франка. Прикметно, що ділянку біля зведеного вже спортивного ангару спочатку виділили відомому спортсменові-олімпійцеві дзюдоїсту Романові Гонтюку. Висловивши повне розуміння потреб громади міста і району, Роман Гонтюк погодився уступити її відділу освіти РДА, на балансі якого перебуватимуть майбутні споруди, щоб 25-метровий басейн став невід`ємною складовою обіцяного міською і районною владами спортивного комплексу для потреб, у першу чер­гу, дітей і молоді Надвір­нянщини. Натомість попу­ляр­ний борець отримав вза­мін рівно­цінну ділянку. Роман Гон­тюк удостоївся вдячності від депутатів міської ради та підтримки з уст депутата обласної ради, благодійника краю Юрія Дерев`янка. Водночас депутати підтримали пропозицію міського голови Зіновія Андрійовича, щоб питання спорудження басейну роз­в`язувати в комплексі із берегоукріпленням потічка Під­замче, в охоронній зоні якого частково знаходитиметься майбутня спортивна споруда.

Народна  Воля.


Категорія: Наша влада | Переглядів: 9675 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 411 2 3 4 5 »
41 Dali  
0
A good many vualables you've given me.

40 новини  
0
Сім смертей за одну ніч! Алкоголь знову вбиває молодь у авто?

В автомобільній аварії в Івано-Франківській області загинули 6 осіб, повідомляє прес-служба МНС.

ДТП сталася сьогодні о 05:05 біля села Лісна Тарновиця Івано-Франківської області на дорозі Івано-Франківськ – Надвірна, неподалік заправки Океан. Вантажівка ЗІЛ-130 зіткнулася з легковим автомобілем ВАЗ-2107. За попередньою інформацією, у легковому автомобілі знаходилася компанія, що поверталася з розважального закладу «Шанхай». Більшість з загиблих 20-22 річного віку. Експерти визначають чи був присутній алкоголь у крові водіїв. Рятувальникам для того щоб дістати тіла загиблих довелося застосовувати спецтехніку.

Окрім того у той самий час у Снятинському районі автомобіль здійснив наїзд на дівчину. Зіткнення завершилося фатально для пішохода.
08 Липня 2011
©http://pravda.if.ua/

39 ох втнув  
0
gazeta.ua останні новини
http://gazeta.ua/articles/389143
04.07.2011 20:41
У Партії регіонів є депутат-безхатченко

Народний депутат з Партії регіонів Василь Чуднов - один з небагатьох членів Верховної Ради, які надали "Делу" дані про свої доходи.

За наданими депутатом документами про доходи в 2010 році, сумарні надходження на його особистий бюджет в минулому році склали 226,8 тис. грн. З цієї суми 192 тис. грн. - депутатська зарплата, ще 34,8 тис. грн. - матеріальна допомога на оздоровлення.

Згідно з офіційною декларацією, у Чуднова немає ні машин, ні житла. При цьому квартир, будинків, гаражів не задекларовано навіть у власності дружини народного обранця.

Неясно, де жив народний депутат з січня по березень 2010 року (до того, як він пройшов у парламент і зміг поселитися за держрахунок у депутатській готелі). Адже в розділі "Зобов'язання фінансового характеру", який містить декларація про доходи депутата за 2010 рік, він не вказав ніяких даних про орендні платежі за минулий рік.

Все, чим може "похвалитися" його родина з цінного майна - дві ділянки (на 24 сотки і на 8 соток), а також два автомобілі, записані на дружину народного обранця (Lexus DX 470 і Mercedes Vito). Дохід дружини Чуднова в 2010 році склав 11300 грн. Ці гроші вона отримала в результаті своєї підприємницької діяльності.

38 43 та іншим  
0
Прокуратурою Івано-Франківської області листом № 07/1-1572-07 від 26. 12.2008 року з пояснень директора ТОВ»Санаторно-курортний комплекс «Яремче» - заступника голови правління ВАТ «Надвірнянський лісокомбінат» п. Боженюк Д.О. встановлено факт перебування в заставі Надвірнянської ДПІ частини майнового комплексу санаторію-профілакторію «Яремче», оціночною вартістю 9.6 млн. доларів США ???.

В заставі може перебувати тільки те майно, яке перебуває у власності заставодавця -ВАТ «Надвірнянський лісокомбінат».

Цілком очевидним є факт відсутності на обліку Статутного фонду ВАТ «Надвірнянський лісокомбінат» розміром 6 млн. 383. 7 тис. грн., майна санаторію-профілакторію «Яремче», оціночною вартістю 9.6 млн. доларів США.

На даний час акціонерами ВАТ «Надвірнянський лісокомбінат» в правоохоронних органах України, оскаржується законність зменшення Статутного фонду ВАТ «Надвірнянський лісокомбінат» з 43 млн. 185. 7 тис. грн.. до 6 млн. 383. 7 тис. грн.., яке вчинено цією групою посадових осіб в протиправний спосіб приховування від обліку в Статутному фонді значного об’єму основних фондів товариства, з шахрайським використанням при цьому, рішення Господарського суду Івано-Франківської області від 21. 03. 2003 року. Від обліку приховано саме ті основні фонди, які в процесі реструктуризації ВАТу в незаконний спосіб передано у приватну власність, а також приховано основні фонди майнового комплексу санаторію-профілакторію «Яремче», шляхом різних маніпуляцій, в т. ч. в спосіб створення спільного підприємства , як це вже від практиковано з майном ВАТу у Надвірній, санаторій-профілакторій намагаються передати у приватні руки….

Тому створення спільного підприємства з співзвучною санаторію-профілакторію назвою - «Санаторно-курортний комплекс «Яремче» - вважаю протиправною кримінальною схемою легалізації прихованих від обліку основних фондів санаторію-профілакторію «Яремче» . А «внесення»основних фондів санаторію-профілакторію «Яремче» вартістю 2 млн. 250 тис. грн.. від ВАТ «Надвірнянський лісокомбінат» до Статутного фонду спільного підприємства «Санаторно-курортний комплекс «Яремче», вважаю неправдивим фактом. Таке внесення вчинено зовсім іншим юридичними або фізичними способами з метою легалізації майна, здобутого незаконним способом приховування їх від обліку.

37 банкрот лісокомбінат в особі прихватизаторів скуповує..  
0
Придбають землю під хоспіс

* На часі

13:13 18.05.2011
Дозволила викупити земельну ділянку на території міської лікарні для будівництва хоспісу міська рада Рівного.

Створити хоспіс – заклад, де доживатимуть віку невиліковні хворі - збирається курортний комплекс «Яремче» з Івано-Франківської області. Для цього він у 2008 році придбав у міста незавершену будівлю харчоблоку міської лікарні. Тоді ця покупка обійшлася йому у 705 тисяч гривень. Втім, чи то через економічну кризу, чи з якої іншої причини «Яремче» відразу за собою землю не оформило. Звернулося за нею лише торік, причому відразу з бажанням викупити ділянку. На останній сесії міськради депутати не відразу на це прохання відгукнулися. Скажімо, голова фракції «Батьківщина» у міській раді Любомир Гладун вважав, що ділянку на території комінального закладу, тобто лікарні, краще залишити в оренді. А особливо зважаючи на те, що «Яремче» вже три роки за собою землю не оформляє, отже нічого за неї не сплачує у міський бюджет. Але з Гладуном погодилися не всі. Станіслав Рязанов, який є його колегою по фракції, вважав, що власникам харчоблоку ще доплачувати потрібно за викуп ділянки, бо вона розташована поруч із «заразним» ( інфекційним – авт. ) відділенням. Гладуна це не переконало. Він попросив перерву, щоб порадитися. Міський голова Рівного Володимир Хомко прохання Гладуна задовольнив, а заодно за час перерви зумів його переконати у необхідності прийняття позитивного рішення.

36 банкрот лісокомбінат в особі прихватизаторів скуповує..  
0
Курортный комплекс «Яремче» купит землю под хоспис
2011-05-12 14:37:16

Курортный комплекс «Яремче» из Ивано-Франковской области выкупит землю на территории городской больницы Ровно.



Три года назад он приобрел за 705 тысяч гривен незавершенную постройку пищеблока больницы и собирался ее реконструировать под лечебно-профилактическое учреждение с хосписом на 25 мест. Однако до сих пор с оформлением земли под здание медлил. В октябре прошлого представители курортного комплекса обратились в городской совет за разрешением на выкуп участка. И только через полгода это вопрос попал на рассмотрение сессии.



Не все депутаты были готовы поддержать инициативу о выкупе. Так, Любомир Гладун был возмущен тем, что столько лет в выкупленном помещении ничего не делали и не оформляли по ним землю. Поэтому он выступал за то, чтобы оставить участок в аренде. Но его однопартиец Станислав Рязанов обратил внимание на то, что курортному комплексу еще «доплачивать надо за то, что хочет выкупить землю, участок расположен рядом с инфекционным отделением». Наконец, депутаты пошли навстречу курортному комплексу.



Источник: http://kotteg.com

35 009  
0
17.06.2011
Прокуратура перевірила роботу управління ПФУ у Надвірнянському районі

Начальнику управління Пенсійного фонду, прокуратурою Надвірнянського району внесено подання.
Відповідно до ст. 64 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», ст. 13 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» до повноважень органів ПФУ належить проведення планових і позапланових перевірок, застосування фінансових, адміністративних санкцій, стягнення із платників страхових внесків, в тому числі єдиного внеску, несплачені суми страхових внесків тощо. Перевіркою встановлено, що у поточному році спостерігається значний ріст боргу зі сплати страхових внесків, пені та штрафних санкцій перед управлінням ПФУ в Надвірнянському районі. Так, станом станом на 1 червня цього року він становив майже 600 тис. гривень. Значні суми недоїмки допустили ТзОВ «Надвірнянський завод молочних продуктів» та «Надвірна-молоко». Причиною цього є недостатнє використання працівниками управління ПФУ у Надвірнянському районі наданих законодавством повноважень щодо вжиття заходів по забезпеченню надходження коштів до Пенсійного фонду України, виявлення та ліквідації схем ухилення від сплати боргу керівниками підприємств-боржників. Територіальні органи Пенсійного фонду України проводять не частіше ніж один раз на календарний рік планову, а у випадках передбачених законом – позапланову перевірку на підприємствах, установах, організаціях, застосовують фінансові санкції, стягують з платників несплачені суми єдиного внеску та здійснюють інші функції, передбачені чинним законодавством.
Прокуратурою встановлено, що спеціалістами управління ПФУ в Надвірнянському районі у цьому році проводились планові та позапланові перевірки. Однак, за результатами страхові внески не донараховувались, фінансові санкції не накладались і в кінцевому результаті такі перевірки виявились безрезультатними.
Згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», підприємства, установи, організації різних форм власності постійно подають в органи пенсійного фонду України звіти про фактичні витрати на оплату праці, зазначають суми відрахувань по страхових внесках та не пізніш ніж через 20 календарних днів до закінчення звітного періоду страхові внески сплачуються страхувальниками до бюджету. У разі порушення строків сплати внесків особи притягуються до адміністративної відповідальності.
Однак, працівниками управління ПФУ в Надвірнянському районі не виконуються вимоги вищевказаного законодавства, проводяться поверхові перевірки, факти приховування (заниження) службовими особами підприємств, установ, організацій фонду оплати праці; ухилення від взяття на облік не виявляються. Не дотримуються працівниками управління вимоги Кодексу України про адміністративні правопорушення при притягненні керівників підприємств до адміністративної відповідальності. Встановлено також, що посадовими особами Управління ПФУ в згаданому районі при розгляді заяв і скарг громадян порушуються вимоги Закону України «Про звернення громадян». З приводу скарг до матеріалів перевірки не долучаються будь-які підтверджуючі документи, на підставі яких можна зробити висновок про перевірку викладених у заяві фактів, що призводить до порушення права заявника на захист, в тому числі і судовий, написання повторних скарг в правоохоронні органи.
Основними причинами виявлених порушень, на думку прокурорів, є неналежна організація роботи працівників управління ПФУ в Надвірнянському районі із страхувальниками, недостатній контроль з боку керівництва за роботою підлеглих та халатне відношення окремих працівників до виконання своїх посадових обов’язків. У зв’язку з цим, начальнику управління Пенсійного фонду, прокуратурою Надвірнянського району внесено подання.

34 009  
0
21.02.2011
Посадові особи Надвірнянської РДА привласнили понад 200 тис.грн.


26.01.2011 р. прокурором Надвірнянського району порушено кримінальну справу за фактом розкрадання державних коштів та службового підроблення службовими особами управління будівництва, архітектури та ЖКГ Надвірнянської РДА та службовими особами ТзОВ «БМ БудМеханізація» за ознаками злочинів, передбачених ст.ст.191 ч.5, 366 ч.2 КК України.
У вересні 2008року управлінням будівництва, архітектури та ЖКГ Надвірнянської РДА укладено договір підряду із ТзОВ «БМ БудМеханізація» по ліквідації наслідків стихії в с.Добротів Надвірнянського району. На відновлення берегів р.Слобушниця потрібно було понад 1 млн грн .
Спочатку управління будівництва, архітектури та ЖКГ Надвірнянської РДА для необхідних робіт, як передоплату перерахувало будівельній організації 264тис.грн. Таку ж суму вказали і в актах виконаних робіт.
.Однак, під час проведення обстеження берегоукріплення річки «Слобушниця» встановлено, що фактично роботи по відновленню наслідків стихії проведені тільки на 30 тисяч грн., що на 234тис.грн. менше ніж зазначено в акті прийому виконаних робіт.
Таким чином, своїми умисними протиправними діями посадові особи ТзОВ «БМ БудМеханізація» та управління будівництва, архітектури та ЖКГ Надвірнянської РДА зловживачи своїм службовим становищем привласнили державні кошти в сумі 234тис.грн. а також вчинили службове підроблення, тобто внесли завідомо неправдиві відомості в акт виконаних.

33 009  
0
30.03.2011
Виявлено порушення у роботі Надвірнянської санітарно-епідеміологічної станції



У ході перевірки роботи Надвірнянської районної санітарно-епідеміологічної станції, працівниками прокуратури виявлено ряд суттєвих порушень та недоліків щодо виконання вимог Кодексу України про адміністративні порушення. Так, зокрема, в окремих протоколах про адмінпорушення , відсутні необхідні дані, немає відомостей про вручення другого екземпляру особам, які притягуються до відповідальності, допускаються скорочення прізвища, імені, по-батькові як правопорушника, так і особи, що його складає, зроблено чимало помилок в даті. Встановлено також, що у постановах про порушення санітарно-гігієнічних норм і протиепідемічних правил, мають місце випадки заниження сум штрафів, сплати їх правопорушниками не на відповідні рахунки. Внаслідок допущених порушень з боку керівництва санітарно-епідеміологічної станції, кошти по адміністративних штравах направлялися не за цільовим призначенням.
На усунення порушень, виявлених працівниками прокуратури в результаті перевірки, Надвірнянській районній санітарно-епідеміологічній станції внесено подання.

Прокуратура Надвірнянського району


кількість переглядів : 120

32 009  
0
16 квітня 2011 року вантажник «ЛК ІНТЕРПЛИТ НАДВІРНА» в приміщенні складу готової продукції здійснював завантаження плити ДСП у залізничний вагон. Проте, вантаж – належним чином не був закріплений, внаслідок чого 17 плит ДСП загальною вагою близько 935 кг впали, придушивши працівника до підлоги, а сам він отримав закриту черепно-мозкову травму, розрив селезінки, перелом шийки лівого стегна та перелом тазу. Як вияснилось згодом, причиною нещасного випаду, стало незадовільне функціонування на підприємстві системи управління охороною та безпекою праці.
По факту порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовими особами ТзОВ «ЛК Інтерплит Надвірна», що заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого, прокуратурою Надвірнянського району порушено кримінальну справу за ч.1 ст.271 КК України.

Прес-служба прокуратури області

1-10 11-20 21-30 31-40 41-41
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024