Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSП`ятниця, 29-03-24, 09:09:30
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2010 » Вересень » 10 » Надвірна святкує День міста
Надвірна святкує День міста
14:01:55

12 вересня в неділю на міському стадіоні урочистості та святковий концерт



Категорія: Наші новини | Переглядів: 1875 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 9
9 Депутатові  
0
Зато штаб регіонів в одному приміщенні з штабом фронту змін Яценюка. Кандидати спільні теж лише по різних списках. А щтаб БЮТу в прачечній Янцюка. А Вася банщтик (він же Струмок) головний смотрящий регіонів

8 депутату  
0
Штаб працює уже тиждень над касабланкою Піди провір А Твій як завжди у спільці

7 Рома  
1
Почалася війна виборчих технологій. У Зенка є можливість використати адмінресурс тому і піариться разом. Свято взагалі то оплатили нафтовики та завод. Мерзеник взагалі не при ділах лише грамоти роздавав. Пробував піти на співпрацю з регіоналами, та в Калічка плани свої - щоб зять його Демянчук Ігор став мером. Піде зенко після виборів менеджером в 3 пятірки.

6 Андрій  
1
В День міста - вулиці не освітлені, сміття не вивезене, дороги та тротуари непрохідні, грамоти комунальникам, самохвальба мера, ура!!!

5 Віталій  
0
Мерзеник дістав від православної церкви орден їхній. А за те на квартирі в будинку №11 по Грушевського в Надвірні було зроблено класний ремонт за міські гроші. Квартира та належить священику з Битькова. От за які заслуги тепер таку високу нагороду роздають.

4 працівник НПЗ  
0
За видачу фальшивих медичних довідок треба лікарів судити. Людина отримала захворювання легенів(явно професійне) йому дають довідку що абсолютно здоровий. Зрозуміло, що "нафтохімік" платить за це в лікарню значну суму, бо так вигідніше. Це не формальність - це знущання, що веде до скривання захворюванності з боку лікарів.

3 акціонери  
0
Українців чекає тотальний медогляд

А за фальшиві довідки про його проходження штрафуватимуть...

Василь ГАЛИЧАНИН

Мінохорони здоров’я (МОЗ)
оприлюднило наказ про запровадження в Україні обов’язкового щорічного медичного огляду громадян з проведенням лабораторного обстеження для своєчасного виявлення захворювань. Лише через таку тотальну диспансеризацію населення, яку, власне, передбачає Державна програма розвитку первинної медико-санітарної допомоги до 2011 року, схвалена Верховною Радою 22 січня 2010 р., у цьому відомстві сподіваються одержати повне уявлення про здоров’я нації. Отож медогляди заплановано проводити серед усіх вікових груп. В регіонах цим займатимуться спеціальні бригади медиків, які виїжджатимуть у села.

Правда, наказ набере чинності тільки після реєстрації в Мін’юсті, але немає сумніву, переконані в МОЗ, що обов’язковий медогляд стане нормою нашого життя вже з наступного року. Медики готові розпочати реалізацію програми відразу ж після того, як у Кабміні узгодять цифру «вартості» першої ж всеукраїнської диспансеризації населення, котра, за попередніми підрахунками, сягає шести мільярдів гривень.

Новація передбачає, що медогляди громадян, які проживають на території обслуговування поліклініки, плануватимуть дільничні лікарі (терапевти). Вони ж і вестимуть персоніфікований облік тих, хто пройшов диспансеризацію. Під час медогляду обов’язково вимірюватимуть зріст, вагу, артеріальний тиск, перевірятимуть гостроту слуху та зору, проводитимуть аналізи крові і сечі, рентген грудної клітки, мамографію для жінок і ультразвукове обстеження простати для чоловіків.

Власне, певні прошарки українців і так регулярно проходять профогляди — це діти в дошкільних установах, школярі, студенти, працівники шкідливого виробництва, а також вагітні і чорнобильці. Але в МОЗ вважають, що нерідко це відбувається вельми формально — за певною домовленістю з медиками батьки дітей та інші, хто зобов’язаний до таких процедур, просто беруть довідки з відповідними штампами. І внаслідок цього про те, яким насправді є стан здоров’я тих малюків і дорослих, не знає ніхто: ні вони самі, ні лікарі в поліклініках. Тому в МОЗ хотіли б навести лад у тому і заявляють, що стосовно осіб, котрі пред’являтимуть фальшиві довідки про проходження диспансеризації, застосовуватимуть штрафні санкції.

Ще однією проблемою нововведення є те, вважають лікарі-практики, що в Україні як у демократичному суспільстві буде складно зобов’язати громадян проходити щорічні медогляди. Більша ж частина населення не має трудових зобов’язань щодо цього, як це було в СРСР, отож скептики вважають плани МОЗ нереальними.

Втім, про це ще торік говорив тодішній міністр охорони здоров’я наш краянин Василь Князевич. Він пропонував запровадити жорсткі заходи для спонукання громадян до дотримання здорового способу життя: зокрема законодавчо обмежити можливості осіб, які не пройшли медогляд, у страхуванні, кредитуванні, при прийомі на роботу і навчання.

Але такі «каральні операції» теж неможливі в демократичному суспільстві, заперечують опоненти екс-міністра. Вони стверджують, що медогляди без принуки людей до них можливі лише через запровадження в Україні інституту сімейних лікарів, котрі рекомендуватимуть своїм пацієнтам, які й коли проходити медичні обстеження. Але в нас ця інституція ще надто слабо розвинена, як на те. Аби в Україні знову не ставили воза поперед коня...


2 майдан  
0
ВІТАЄМО УСІХ З СВЯТОМ

1 Небайдужий  
0
В ситуації, що склалася вина не тільки Регіонів.
Найближчим часом відвідувачі сайтів отримають можливість ознайомитися з матеріалами на предмет того, ЯК МІСЦЕВА "НАША УКРАЇНА!" займалася відвертим шкідництвом своєму лідеру Віктору Ющенку під час минулих президентських виборів.
- Буде оприлюднено списки землеволодінь депутатів районної ради (перспективні ділянкив горах та інших місцевостях для подальшого продажу), отримані ними за час депутатства.
- Буде висвітлено тему домовленності керівників району з лісокомбінатом на предмет затирання районною радою теми шкідливих викидів та порушень під час приватизації.
- Скільки все таки вкладено коштів на укріплення берегів ріки Бистриця. Що зроблено по факту, а що ділося не знати куди.
- Кому надавалися безвідсоткові кредити районної ради на будівництво власних будинків.
Та інше.

НАДВІРНЯНЩИНА МАЄ ЗНАТИ ЦЕ!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024