Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSП`ятниця, 29-03-24, 00:37:35
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2010 » Грудень » 3 » Мета Надвірної - статус міста обласного значення
Мета Надвірної - статус міста обласного значення
00:04:40

Зіновія Андрійовича вдруге обрано міським головою Надвірної, більше того, йому вдалося збільшити довіру виборців до себе у півтора раза. Новий-старий чільник Надвірної переконаний, що мер повинен займатися найпереше міською господаркою, а не політикою. Він максимально прикладається до того, аби налагодити на належному рівні співпрацю між міською владою і громадою. Прикметно, що З.Андрійович і його заступники щодня ведуть особисто прийом надвірнянців, бо їхні інтереси вважають пріоритетними у своїй роботі. Нині пропонуємо вашій увазі розмову з міським головою Надвірної З.Андрійовичем.

 

-    Вам вдалося збільшити довіру виборців до себе у півтора раза, що свідчить про вашу належну роботу міським головою. Назвіть три найважливіші проблеми, яких позбулося місто за час вашої першої каденції.

-    Три основні проблеми, які нам вдалося розв`язати у минулому скликанні, безпосередньо стосуються життєдіяльності нашого міста. Ми зуміли налагодити цілодобове безперебійне постачання води, а це питання не вирішувалося у нашому місті впродовж 20-ти років. Ми реформували ЖКГ та впровадили інноваційний пілотний проект реформування житлового фонду в мікрорайоні Ломоносова. Також, як відомо, Надвірна стала епіцентром підтоплення у 2008 і 2010 роках. Наша команда без фінансування з державного бюджету і окремої на це статті витрат  зуміла захистити громаду та успішно нейтралізувати проблему.

-    Чи вдалося вам реформувати підприємства в комунальному господарстві міста таким чином, як ви собі запланували?

-    Кандидуючи перший раз на посаду міського голови Надвірної, я ставив перед собою низку господарських завдань. Мої основні пріоритети – це економічно-обгрунтовані тарифи, наведення порядку в місті, вуличне освітлення, належний стан доріг, цілодобове постачання води. Тому я переокнаний, що міський голова, який з перших днів перебування на посаді говорить про політику, а не про інтереси жителів, дуже швидко потерпить фіаско. Щодо реформування ЖКГ, то можу запевнити, що ми зробили значний поступ. У 2006 році я прийняв від старого водоканалу борг за спожиту електроенергію у 600 тис. грн. Протягом трьох років ми його сплатили, крім цього, з чистого аркуша розпочали роботу нового водоканалу, який нині успішно функціонує на території міста. Це один із прикладів наших досягнень у сфері ЖКГ, а загалом ми змінили підходи до вирішення питань міської господарки.

Також хотів би звернути увагу, що колись бували випадки, коли опалювальний сезон у Надвірній розпочинався 1-15 грудня, цього року – 7 жовтня. Це багато про що говорить.

Те, що нам за чотири роки вдалося на 30-40 відсотків вирішити ту чи іншу проблему житлово-комунального господарства – це не лише моя заслуга, а всієї моєї команди(всього апарату міської ради), депутатського корпусу і громади.

-    А як щодо вуличного освітлення, яке ви обіцяли налагодити по всьому місту?

-    Говорячи мовою цифр, з 2006 до 2010 року ми зорганізували і відновили в місті вуличне освітлення на 85 відсотків. Із 60-ти вулиць Надвірної залишилося менше десятка неосвітлених, проблему яких зобов`язуємося вирішити протягом 2011 року.

-    За які кошти освітлюєте місто?

-    Вуличне освітлення налагоджуємо за гроші спонсорів, бо у бюджеті на це ми собі не можемо дозволити ні копійки.

-    Чому так довго ремонтують дороги у Надвірні?

-    Ми маємо 350-400 тис. грн. на рік для капітального ремонту 60-ти вулиць нашого міста, а цієї суми насправді реально вистачає для належної реконструкції всього-навсього одніє вулиці – з водовідведенням, тротуарами, бордюрами та усіма інфраструктурами. З 2006 до 2010 року ми відремонтували більше вулиць, ніж з 91-го до 2005-го. Наш підхід до цього питання полягає у тому, аби робити, хоч і менше, проте якісніше, адже вулиці повинні належним чином служити не один десяток років.

-    За рахунок чого, на вашу думку, можна прискорити якісний ремонт доріг?

-    Тільки зміна державного підходу у формуванні державного збору через податок на пальне зможе зробити за невеликий період часу набагато більше якісних доріг.

-    Свого часу ви немало говорили про налагодження співпраці між громадою і міською владою. На скільки вам вдалося її підтвердити на практиці?

-    Від 2006 року не має жодного дня, коли б представники керівництва міської ради не приймали надвірнянців. У нас щодня – прийомний день. Крім цього, зв'язок між міською владою і громадою особливо налагодився під час повені. Люди будинками виходили на вулиці і допомагали владі захищати місто від стихії. Також варто відзначити, що останнім часом присутнє взаєморозуміння між керівництвом міської ради і громадою щодо вирішення актуальних проблем нашого міста.

-    Як відомо, ви ініціюєте надання Надвірні статусу міста обласного значення…

-    Погодьтеся, якими б ми патріотами міста не були, кожна справа має фінансову складову. Наприклад, благоустрій, вуличне освітлення робляться завдяки добрим людям, які жертвують на це свої кошти. Надвірна має статус міста районного значення. Отож, щороку район вилучає з міських прибутків чималу суму. І, як правило, це 4,5 млн.грн., щоправда, у 2010р. нам вдалося зменшити цю цифру до 2 млн. Місто має багато проблем і величезні потреби у фінансуванні. З отриманям Надвірною статусу міста обласного значення буде можливість на зекономлені кошти зробити немало корисних і потрібних справ.

-    Кажуть, що переша сесія новообраної міської ради була непростою. Як об`єднуватимите депутатський корпус?

-    У 2006 році мені вдалося консолідувати депутатів, які представляли ті чи інші політичні сили, шляхом спільного вирішення актуальних проблем міста, адже, як я люблю жартувати, нас обєднує одна партія з назвою «Надвірна». У новообраній міській раді представлено п`ять політичних сил, які, гадаю, підуть тим самим шляхом, відкинувши вузькопартійні інтереси заради інтересів громади. Адже у нас скільки проблем, що думати про політику немає часу.

-    Які нині проблеми у місті є найгострішими і яким чином плануєте їх вирішувати?

-    Природні катаклізми створюють у місті найбільше проблем. І ми боремося нині не з їхніми причинами, а з їхніми наслідками. Отож, найголовнішою проблемою, яку вирішуватимуть депутати шостого демократичного скликання, пов`язана найперше з природними катаклізмами. І наше завдання – належним чином протидіяти цьому.

Важливо і надалі тримати на контролі питання житлово-комунальної сфери, розширити міське кладовище. Не всі занють, що у Надвірну звозять сміття з трьох районів Івано-Франківської області, а ресурс сміттєзвалища закінчується у 2011 році. Якщо не зробити проект рекультивації, то матимемо аналогічні проблеми до тих, які має Тернопіль, Чернівці, Львів. 

-    Два рази поспіль ви кандидуєте на посаду міського голови Надвірної разом зі своїм двоюрідним братом Михайлом Андрійовичем, який свого часу уже обіймав цю посаду. Чи не виникало у вас думки про те, що можна якось домовитися у родині?

-    Кожна виборча кампанія робить кандидата сильнішим. Я вдячний усім своїм опонентам, у тому числі і Михайлу Андрійовичу, які допомогли мені вдруге обійняти цю посаду з тим, щоб завершити розпочаті справи у нашому місті. А щодо Михайла, то я з повагою ставлюся до нього, як до свого брата і опонента. Це особисте право кожного брати чи не брати участь у виборах.

Розмову вела Оксана ПРОЦЮК.

Категорія: Наша влада | Переглядів: 3440 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 3.0/4 |
Всього коментарів: 181 2 »
18 Karen  
0
That's what we've all been waintig for! Great posting!

17 катерина  
0
Дивина.

16 депутат :-)  
1
А Андрійович хам. Сьогодні на сесії геть не гарно себе поводив :-)

15 виборець  
0
По перше Стефурак не позапартійний Він член УНП але і тут він написав неправду Гнати такмх щоб покоління знало героїв

14 Корр  
0
Головами постійних комісій районної ради стали:
1. Мандатна, з питань депутатської діяльності, зв’язків з політичними партіями та об’єднаннями громадян
Білоган Ігор Михайлович(Народна партія)
2. З питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій
Капак Михайло Іванович(Українська народна партія)
3. З питань соціально-економічного розвитку, підприємництва, комунальної власності
Микитюк Іван Іванович (ВО "Батьківщина")
4. З питань промисловості, будівництва, транспорту та житлово-комунального господарства
Павлюх Володимир Васильович (НРУ)
5. З питань освіти, культури, засобів масової інформації, молодіжної політики, туризму та спорту
Андрейчук Микола Юрійович (КУН)
6. З питань захисту прав людини, законності та правопорядку
Гурмак Іван Миколайович(ВО "Свобода")
7. З питань земельних відносин, екології та аграрної політики
Забронський Іван Григорович(Фронт змін)
8 З питань охорони здоров’я та соціального захисту населення
Монастирецький Василь Дмитрович (Наша Україна)

13 виборець  
1
То де перевибори депутата райзради.Хтось хотів сісти відразу у два крісла.Мудрість справдилась-жадність фраєра згубила

12 007  
0
Реклама на сайті

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІЖРАЙОННА ПРИРОДООХОРОННА ПРОКУРАТУРА
76000
м.Івано-франківськ
Грушевського 31
Тел.:(0342) 2-43-93


11 007  
0
9.12.2010 17:54 , ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович залишить міністрам лише по два заступники

Число заступників міністрів планується скоротити до двох чоловік.
Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила заступник глави Адміністрації Президента Ганна ГЕРМАН після засідання Комітету з економічних реформ.
«Більше не буде по вісім заступників (міністрів – УНІАН), як є зараз, а тільки по два. І один із заступників виконуватиме і функції керівника апарату», - сказала Г.ГЕРМАН.
Також вона повідомила, що скорочення будуть проведені і в обласних органах влади.
Крім того, за її інформацією, Президент має намір підписати відповідний указ про скорочення в органах влади вже сьогодні.
«Сьогодні Президент підпише відповідний указ. Про це він заявив на засіданні комітету. Він уже дуже конкретно і чітко покаже ті скорочення, які будуть», - сказала Г.ГЕРМАН.


10 українець  
0
Сьогодні - Міжнародний день боротьби з корупцією

За рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй 9 грудня відзначається Міжнародний день боротьби з корупцією. Під егідою ООН у багатьох країнах світу проходять демонстрації, зустрічі і семінари, приурочені до цього Дня.

Конвенція ООН проти корупції була відкрита до підписання 9 грудня 2003 року у місті Меріда (Мексика). У 2005 році конвенція набула чинності як міжнародно-правовий документ, обов'язковий для виконання її сторонами. Україна, Азербайджан, Білорусь, Киргизстан, Латвія, Росія, Таджикистан і Туркменістан також ратифікували цю угоду.

Метою конвенції є попередження і викорінювання корупції, заохочення і підтримка міжнародної співпраці і технічної допомоги у попередженні корупції і боротьби з нею, зокрема вживанні заходів з повернення активів. Міжнародними організаціями заохочується чесність і непідкупність, відповідальність, а також належне управління публічними справами і публічним майном.

ООН вважає, що "корупція підриває економічний розвиток, послаблює демократичні інститути і принцип верховенства закону, порушує громадський порядок і руйнує довіру суспільства, таким чином, даючи змогу процвітати організованій злочинності, тероризму та іншим загрозам безпеки людини".

Згідно з щорічним рейтингом неурядової організації "Transparency International", в якому оцінюється індекс корумпованості 178 країн, у цей час корупцією охоплені три чверті країн планети.

Найкращі показники щодо цього у Данії, Новій Зеландії і Сингапурі, найгірше йдуть справи у Сомалі, Мьянмі і Афганістані. До того ж США вперше не змогли потрапити у двадцятку лідерів.

Водночас Україна з показником у 2,4 бала (з 10 можливих) посідає цього року 134-те місце за рівнем корупції серед 178 країн світу. "Transparency International" вважає будь-який результат нижче 3 балів "ганьбою для нації", яка змушена жити у тотально корумпованій державі.


9 норма  
0
Добре, тоце все важливо йти на майдан, висувати всякі вимоги в надвірні до києва, ате що ВАШ депутат від БЮТ( лиже попу і Фронту) Микитюк І.І. побудував під школою станцію по ремонту авто і зливає масло і інші відходи в яму і у всіх людей навколо нафтопродукти в криницях- ТО ЦЕ ПОТЕРПИМО . Ліпше скажіть адресу природоохоронної прокуратури чи телефрн

1-10 11-18
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024