Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSПонеділок, 29-04-24, 04:21:09
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2009 » Вересень » 3 » Хто відповість за операцію "когенерація"
Хто відповість за операцію "когенерація"
13:01:44
Мало хто знає про урядову програму енергозбереження на яку виділяють кошти з бюджету.В Надвірній після клопіткої роботи в 2005 році вдалося потрапити  до переліку міст, де  мали втілювати енергозберігаючі технології. З благословення тодішнього керівництва ОДА  вирішили на центральній котельні міста  змонтувати когенераційну установку.Казали, що вона забезпечить теплом багатоповерхові будинки а також додатково вироблятиме понад тисячу кіловат електроенергії.
Здавалося місту обділеному державними інвестиціями в комунальну інфраструктуру нарешті поталанило.На жаль радість була передчасною.
Котельня на якій змонтували когенераціну установку знаходиться в центрі міста.Вже тоді  при масовому переході абонентів на автономне опалення не було сенсу втілювати в життя затію. Тільки наївний не розумів в 2005 році, що газ буде дорожчати, а саме він головне джерело енергії для когенерації.Крім цього ніхто не передбачив куди збувати надлишок генерованої енергії. Комунальне підприємство не мало права  на реалізацію її стороннім підприємствам.
Зрештою питання відпали самі собою, бо замість когенераційної установки передбаченої проектом в місто завезли утричі менший прототип.
Тоді я як надвірнянський міський голова пробував переконати керівництво РДА та облуправління ЖКГ не вкладати кошти на цей обєкт.Однак зустрів впертий спротив.Натомість мені запропонували підтримати фірму яка мала виграти тендер на поставку. Енергетику за фахом мені було дивно слухати утопічні ідеї з вуст заступника голови РДА Володимира Павлюха та начальника обласного ЖКГ. Вражала їх зацикленість та намагання проштовхнути певного підприємця.
Загалом влада витратила понад 2 мільйони гривень бюджетних коштів  на монтаж та устаткування когенерації.
Урочисто провели пуск обладнання  в усі інстанції відзвітували про запуск установки. Сама когенераційна установка пропрацювала лічені години максимум 4 дні. Потім успішно вийшла з ладу і до тепер стоїть мертвим металобрухтом. На ремонтні роботи потрібно значну суму коштів.
На Івано-Франківщині Надвірнянський район служить  експерементальним полігоном для втілення різних пріоритетних на думку держчиновників пілотних проектів.Вісім років тому тут споруджували котельні в основу яких закладали технологію контактних водонагрівачів.Одну вже зупинили .Іншу кажуть збираються  переводити на опалення тирсою,гранулами Правда невідомо, як на викиди диму відреагують жителі навколишніх будинків.
Михайло Андрійович.
 
 
Категорія: Наші новини | Переглядів: 1447 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 10
10 Славік  
0
Когенерацію вирішили демонтувати.

9 ярослав  
0
От як гроші приховані заробляти на незаконноствореному підприємстві -це можна. Плачуть що бідні.... Напевне у нашому регіоні непотрібно таких закладів....Але як тут світитися...коли навколо проблема з приватизацією лісокомбінату. до якої пан Боженюк має безпосереднє відношення.Доречі , в даний час справа поновлена на вимогу Генеральної прокуратури та комітету Верховної ради боротьби з корупцією...іде чергове розслідування

8 ярослав  
0
1. ярослав
Хоспіс у Рівному створять іванофранківці
№36, 15-5-2008

Курортний комплекс «Яремче» з Івано-Франківської області став власником незавершеної будівлі харчоблоку на вулиці Мірющенка, 25А біля міської лікарні у Рівному. За умовами конкурсу, дирекція курорту тут розмістить лікувально-профілактичний заклад з хоспісом.

Іванофранківці, як розповіла начальник Рівненського міського управління комунальною власністю Наталя Поліщук, придбали незавершений харчоблок за 705 тисяч гривень (стартова ціна була 637,5 тисячі). У січні новий власник підписав договір купівлі-продажу, а в лютому — вніс за будівлю необхідну суму. Протягом шести місяців з цього часу він повинен оформити усі документи на земельну ділянку. Згодом у будівлі розташують хоспіс (заклад, де доживають віку невиліковні хворі) на 25 місць.

Нині, за словами директора курортного комплексу «Яремче» Дмитра Боженюка, вони збираються провести тендер на розробку проекту майбутньої будівлі. Завершити відбір проектантів планують до початку червня. Якщо до осені нові власники встигнуть виготовити проектну документацію, то відразу розпочнуться будівельно-реконструкторські роботи.

— Завершити зведення будівлі плануємо за 15 місяців, — повідомив кореспонденту «РВ» п. Боженюк. — Тобто вже до кінця наступного року наш лікувально-профілактичний заклад з хоспісом зможе відкритися. Це буде центр з сучасним медичним обладнанням.

Якого профілю лікувально-профілактичний заклад діятиме у харчоблоці, п. Боженюк не зізнався. Сказав, що це питання вирішуватиметься пізніше — після консультацій з рівненськими медиками. Визначальним у цьому питанні може стати слово керівництва міської лікарні, адже саме на її території розташовуватиметься новий заклад. Раніше подейкували, що у харчоблоці розташують кардіоцентр, однак п. Боженюк цього не підтвердив і не спростував. Зазначив лишень, що у новий заклад доведеться вкласти чимало грошей. Так, тільки проект будівництва має обійтися щонайменше у 300 тисяч гривень. Однак найдорожчим у закладі буде медичне обладнання. Адже іванофранківці планують встановити тут його найсучасніші зразки.

Мирослава ШЕРШЕНЬ


7 Держслужбовець  
0
До відома.
На даний час порушено кримінальну справу щодо нецільового та нераціонального використання бюджетних коштів. На разі "паровозиком" роблять Кисляка. Павлюх, Іванчук та Писклинець ( вони тоді були замами голови РДА) задіюють всі ресурси, щоб відвести увагу правоохоронних органів від власних персон.

6 ss  
0
Бреше, Андрійович. Сам носився з цією установкою, як з писаною торбою, а за фахом він не енергетик, а свинопас.

5 іван  
0
До спілки ще слід добавити БЮТ

4 око  
0
У прокуратурі зібрано достатньо інформації по хабарниках у Державних органах регіону,в т.ч і по даному питанню і по повеневих хабарях. Але чи стане сил і знань правоохоронних органів,а взагалі бажання,виносити сміття на суд людський. Здається , що ця система до цього не здатня

3 Службовець  
0
Без допомоги чиновників РДА а може ОДА навіть Драчу нелегко було відмивати кошти так що без даху не обійшлося.

2 Ломоносов  
0
Якщо Драч буде палити дровами та травити мікрорайон димом, то будемо його дрючити по повній програмі. Задовбав всіх своїми пілотними проектами та експериментами. Насправді то банальне відмивання бюджетних грошей.

1 око  
0
Бавляться з чиновниками,як з писаними яйцями. Пора правоохоронним органам на ділі доказати програму боротьби з корупцією у Державних органах влади. А то на часі може виникнути нова справа по правоохоронних органах, на зразок колядувальників...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024