Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSЧетвер, 25-04-24, 13:14:40
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2013 » Червень » 12 » Караюча стаття знайдеться для кожного
Караюча стаття знайдеться для кожного
20:28:05
Вже традиційно протягом кожної сесії народні депутати від ВО Свободи вносять на розгляд Верховної Ради України проекти нормативно-правових документів, які заставляють здригнутися кожного українцята задуматисьне тільки над своїм майбутнім, але й минулим.

Цього тижня нардепи-свободівці на чолі із пані Іриною Фаріон вирішили копнути надто глибоко, посягнувши на найсвятіше, що є у кожного народу –його історію. Своїм проектом постанови «Про вилучення терміну «Велика Вітчизняна війна» з нормативно-правових актів України та навчальної літератури» вони хочуть не просто переписати чималу сторінку життя українського народу, але йпоставити під сумнів подвиг наших батьків і дідів, яких тільки в Івано-Франківській області проживає нині більше п'яти сотень.

Перемога українців, як одного з народів, що входив до складу такої великої держави як СРСР, над німецько-фашистськими загарбниками вважається з боку нардепів-свободівців фактом, який «не відповідає історичній правді, українському вимірові Другої світової війни, суперечить запитам нинішнього українського суспільства і провокує постійні непорозуміння та, навіть, конфлікти в українському суспільстві». Насправді, єдиний конфлікт, який може виникнути із цього приводу, лежить хіба що в площині стосунків між представниками ВО Свобода та маргіналами неонацистського спрямування Німеччини – Націонал-демократичною партією. Незабуваймо, що не так давно народний депутат України від «Свободи» М. Головко відвідав з візитом ФРН, де провів зустріч із представниками цієї неофашистської політичної сили.Виправдати ці відносини із прямими послідовниками та нащадками тих, хто знищив мільйони українців, можна тільки в один спосіб - переписавши історію власної держави. Спочатку забереться термін «Велика Вітчизняна війна», а згодом поміняється і уявлення про ворога, з яким, власне, і велася ця боротьба. І тут є чимала ймовірність того, що в недалекому майбутньому наші діти вчитимуть вже кардинально іншу історію, в якій «нацизму» відведетьсянадто велика роль, правда уже із значно світлішим забарвленням.
Попри запальні переконання депутата від Свободи Ірини Фаріон про несприйняття терміну «Велика Вітчизняна війна» українським суспільством, він давно і глибоко ввійшов не тільки в українську історіографію, але й у душу, священну пам'ять мільйонів українців. І протягом двадцять одного року незалежності України ні в кого не виникло бажання вилучити чи якось змінити те, що стало правдою історії. Адже це літопис держави, а не сценарій кінофільму, котрий можна переписувати мільйони разів, підганяючи під забаганки окремих акторів. Про це добре знають всі, навіть представники помаранчевого табору. Так, зокрема, свого часу Президент України Віктор Ющенко видав Указ від30 квітня2005року під недвозначним заголовком «Про відзначення державними нагородами України з нагоди 60-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років». І це закономірно, адже хочемо ми того чи не хочемо, але саме під прапорами Радянського союзу мільйони українців виступили проти «коричневої чуми», загроза якої нависла в середині XXстоліття над всією людською цивілізацією, та захищали свою Вітчизну. Для них вона була і залишиться Великою Вітчизняною, незалежно від того чи буде про це згадано в тій чи іншій книжці, чи ні.
То ж незабаром нам доведеться очікувати таких же ганебних пропозицій від свободівців щодо скасування будь-яких пільг для ветеранів ВВВ, бо про це вони чітко написали у своїй програмі під пунктом 15 VI розділу - «Скасувати спеціальні пенсії для прислужників совєцького режиму, керівників комуністичної партії, комсомолу та каральних органів СССР». Слідом за цим послідує вилучення із бібліотечних фондів всіх книг тієї доби (розділ Vпункт 17: «Вилучити з фондів дитячо-юнацьких та публічних бібліотек совєтську пропагандистську літературу»), в результаті чого твори таких геніальних митців як Володимира Сосюри, Павла Тичини, Дмитра Павличка, Максима Горького, Михайла Шолохова, Олександра Фадєєва, Володимира Маяковського та низки інших опиняться просто на смітнику.
Саме в розрізі виконання своїх програмних постулатів не так давно, 5 червня, нардепи-свободівці Ірина Фаріон, Руслан Кошулинський та інші зареєстрували у Верховній Раді проект Закону про внесення змін до Закону «Про національні меншини в Україні», яким пропонується вписати в паспорт нову графу – «національність». Ця «хороша ідея», яка в пояснювальній записці подається авторами як забезпечення прав національних меншин, насправді має набагато глибший та ширший зміст. І щоб його зрозуміти, варто знову ж таки уважно перечитати програму ВО «Свободи», яку її ідейні лідери так форсовано намагаються вже сьогодні втілити в життя. В пункті 14 першого розділу цієї програми зазначено, що свободівці збираються «зобов'язати кандидатів на всі вибрані посади вказувати в офіційних біографіях національну приналежність, усі попередні (від совєцьких часів) партійні та державні посади і судимості», а пунктом 1 цього ж розділу вони пояснюють, для чого їм ця інформація: «Провести люстрацію влади. Усунути від влади агентуру КГБ та держслужбовців, які працювали на керівних посадах в КПСС». Отож, колишніх (і теперішніх) прихильників інших політичних поглядів вони збираються провести через процес люстрації. Якою буде доля і де шукати тих, хто зазначить не українську національність, можна лише здогадуватися. Зрештою, ми ще про багато що можемо тільки здогадуватися, адже пунктів, які передбачають «позбавляти», «розшукувати» і так далі, в програмі партії ВО «Свобода» ще досить багато і відповідна караюча стаття знайдеться для кожного.

Жанна Дутчак, політолог
Категорія: Наша влада | Переглядів: 601 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024