Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSНеділя, 05-05-24, 15:00:57
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2013 » Травень » 30 » ГО «Воля» боряться з «Пивними вбивцями» чи передвиборчий піар? (Фоторепортаж)
ГО «Воля» боряться з «Пивними вбивцями» чи передвиборчий піар? (Фоторепортаж)
21:34:41

29 травня у місті Надвірна відбулась акція «Пивний вбивця», яку організували активісти громадської організації «Воля». Дивним фактом стала неймовірна кількість журналістів з камерами , які приїхали на всю Україну висвітлювати подію, як у Надвірні боряться з власниками пивних наметів. Скільки камер не збирала вже давно жодна акція в районі. Організатори акції запідозрили підприємців у порушенні норм чинного законодавства і очевидно для цього запросили журналістів з різних каналів. Можна припустити, що за цією акцією стоять люди з значними фінансовими можливостями. 

Але повернімось до головного на початку акції протесту кількість телекамер, журналістів та самих борців з пивними наметами значно переважала кількість звичайних громадян, та й взагалі кількість журналістів була більше самих учасників акції(вражає, що борці з пивом не зумівши зібрати хоча б з 20-30 чол. швиденько підтягнули малих дітей).. Далі перехожі , яких зацікавило дійство, що відбувалось на майдані перед пам'ятником Кобзаря приєднались до акції та вислухавши організаторів , розділились на два табори ,кожен з яких аргументовано відстоював свою думку.


Захід набрав гостроти коли активісти вирішили відвідати одну з таких наметів, але не з метою скуштувати щось з асортименту даного закладу , а провести протестну акцію, що є не зовсім законно , адже заклад призначений не для мітингування та перешкоджання роботі. Далі активісти ГО «Воля» намагались почіпити стрічку, яка завадила б заходити у заклад. Чим законно обурила власників закладу, які заявили, що звертатимуться в до правоохоронців та в суд за захистом своїх прав. Загалом підприємці , прості споживачі, ряд депутатів Надвірнянської міської ради не підтримують активістів ГО «Воля» і вважають , що їх акція носить замовний характер і несе у суспільство неспокій. Депутат Надвірнянської міської ради Роман Мажак пригадав голові ГО «Воля» Тетяні Пришляк , яка не так давно була координатором акції «Зробимо Україну чистою» мала на меті прибирання парків, узбіч, скверів та інших забруднених сміттям природних зон, а у результаті повністю провалила довірену її справу і зганьбила Надвірнянщину на всю Україну, адже у звітах на офіційному сайті красуються нулі.


А що насправді тоді відбулось? ГО «Воля» нічого практично не змогла зорганізувати за винятком прибирання разом з волонтерами(десь 10-12 чол.) руїн Пнівського замку та дала за словами Тетяни Пришляк рукавиці. На справді більшість екологічних акцій зорганізував депутат Надвірнянської міської ради Роман Мажак, який вперше за багато років на сесії Надвірнянської міської ради підняв питання щодо наведення благоустрою на єврейському кладовищі. І зрештою там було зроблено чимало роботи та, і ініціатива депутата була підтримана іншими депутатами Надвірнянської міської ради, але аж ніяк не ГО«Воля».
І цього разу ГО «Воля» провела роботу, яка надовго виведе життя міста із спокою. Цікавою видалась і роль у цій акції Олени Нечвідової працівника ОДТРК , яка відстоюючи свою думку де тільки можна, дозволила собі зробити декілька неправдивих заяв, що до депутата Надвірнянської міської ради Ірини Вільчиннської, також директора місцевого телебачення , звинувативши їх у намаганні незаконно встановити пивні намети, але парадокс полягає у тому, що ці люди жодного відношення до встановлення наметів не мають, але мають твердий намір звернутися до суду за захистом честі та гідності.
Підсумовуючи побачене та почуте можна прийти до одного висновку, що активісти цього руху посіяли неспокій на пустому місці, тому що у державі діє чинне законодавство яке регламентує даний вид діяльності і мітингуванням такі речі не вирішуються.

Та й взагалі складається враження, що виборча кампанія наступних місцевих виборів вже потихеньку розпочинається, тільки нажаль з фальстартів. 

 

Категорія: Наше суспільство | Переглядів: 713 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024