Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSП`ятниця, 26-04-24, 00:12:35
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2010 » Листопад » 1 » Депутати обласної ради від Надвірнянщини
Депутати обласної ради від Надвірнянщини
17:39:53
Закономірні перемоги одних та несподіваний виграш інших кандидатів. Попередні результати голосування до Івано-Франківської обласної ради від Надвірнянського району по трьох одномандатних мажоритарних округах.

округ №25

Деревянко Юрій
Фронт Змін                   7523

Йосипенко Олег
УНП                            1386

Проти всіх                   1263

округ №26

Попович Володимир       
Єдиний центр               3457

Костик Олександр
Свобода                       2590

Проти всіх                     1536

Округ №27

Хопта Володимир          
Фронт Змін                   3239

Будзак Іван
УНП                             1930

Проти всіх                    1116

За списком політичної партії ВО "Батьківщина" надвірнянщину представлятиме Андрій Троценко


Категорія: Наші новини | Переглядів: 2979 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 1.4/5 |
Всього коментарів: 341 2 3 4 »
34 Yaya  
0
Super informative wrtinig; keep it up.

33 Не байдужий  
0
А далі буде ще гірше...

На звістку про невдоволення надвірнянців міський голова Надвірної Андрійович Зіновій Мирославович відреагував дуже емоційно. "Громада сказала, що тому голові, який зробить безперебійне водопостачання, пам'ятник треба поставити, - говорив він репортерові "ГК". - Можу тепер сказати: пам'ятник на цвинтарі! Зробили безперебійне водопостачання, якісне очищення, міняємо водогони... А піднімається питання тарифів! Може міський голова впливати на тариф, економічно обґрунтований? Якщо тариф залежить від ціни електроенергії, мінімальної зарплати і решти тих моментів? Державна інспекція контролю за цінами затверджує цей тариф, він виноситься на сесію після громадських обговорень... Може громада мати якісь питання?".

Мер Надвірної каже, що за умови зниження тарифу людям доведеться брати відро і йти до Бистриці по воду. Мовляв, до травня 2006 року, коли на місці збанкрутілого через борги водоканалу було утворене нове комунальне підприємство, часто саме так і було, адже вода подавалася споживачам тільки 7 годин на добу. Тепер, коли працює КП "Надвірнаводоканал", вода є в крані цілодобово. Але послуга стала дорожчою, бо вартість електроенергії для таких підприємств, як водоканал, впродовж останнього року збільшилася майже вдвічі. Та й мінімальна зарплата з 460 гривень зросла до 625.

З приводу плати за обслуговування внутрібудинкових мереж заступник міського голови Йосипенко Олег Володимирович зауважив, що раніше ця послуга була включена до квартплати, за неї сплачувалося жекам, тому її розмір прив'язаний до квадратних метрів житлової площі. "Чому вартість вираховується саме так, мені відповів заступник міністра УЖКГ, - говорив пан Йосипенко. - Він сказав, що це - нерухомість. Людина має власність, яка по-різному коштує. Чим більша вартість нерухомості, тим більше треба платити за її утримання. Ось таке розуміння тих, хто пише для нас постанови. Десь, звичайно, логіці не піддається..."

Законодавством передбачено, що органи місцевого самоврядування, щоб зменшити тарифний тягар для мешканців міста, мають право компенсувати різницю в цінах з місцевого бюджету. Однак, як запевняють в мерії, в Надвірній такої можливості немає.

"Нам ледве стає в бюджеті заплатити зарплату працівникам освітніх закладів, на їх утримання, харчування дітей, на прибирання і благоустрій міста, - говорив Олег Йосипенко. - Можливості відшкодовувати різницю в цінах просто немає".

Разом з тим, на виконання робіт по водоканалу міська влада цього року виділила понад чвертьмільйона гривень. Зокрема, частина цих грошей піде на ремонт каналізаційних мереж в масиві новобудов, де десятками років до криниць просочувалися стічні води з каналізаційної насосної станції. Проте проведені за бюджетні гроші заміни старих водогонів та запровадження енергоощадних технологій, які допомагають економити на головній складовій тарифу - електроенергії, до зменшення вартості послуг, на думку керівників мерії, навряд чи призведуть.


32 Не байдужий  
0
У Надвірній земельний скандал!
Суспільство
2010-10-13 11:45:03
Мешканці Надвірної, які десятки років обробляли свої городи у мікрорайоні Ломоносова, недавно з’ясували, що їхні ділянки вже два роки належать іншим особам. Міська влада, яка тихцем роздала землю, виправдовується, що діє виключно в інтересах громади.

Півсотні надвірнянців роками обробляли городи по вул. Рамішвілі у мікрорайоні Ломоносова. Багато хто пропрацював на тій землі більше 50 років, дехто вже відійшов на той світ.

“Там колись була дорога і кущі. Ми не орали поле, ми викорчували дерева і переорали дорогу”, - згадує жителька Надвірної Наталія Естенюк. Вона каже, що її сім’я обробляє дві невеликі земельні ділянки, якими користується більше 50 років. “Я маю 75 років і ледве ходжу біля тої грядки, а в мене в хаті п’ятеро душ”, - бідкається пенсіонерка. За її словами, вона та її сусіди по грядках неодноразово зверталися до міської ради щодо приватизації городів. Проте міські чиновники запевняли, що у цьому нема потреби. “Коли ми хотіли приватизувати, у міськраді сказали: якщо ви користуєтеся землею 20 років, то ніхто не має права у вас її забрати, - пригадує пані Наталія. - Мені пояснили: ви собі тримали землю, тримайте далі, вона і так переходить у вашу власність”. Тому люди й гадки не мали, що хтось посягне на їхні грядки.

Проте, як з’ясувалося пізніше, міські чиновники просто замилювали мешканцям очі. Насправді 4,2 га землі ще два роки тому перейшли до рук людей, які тих городів, мабуть, і не бачили. 28 грудня 2008 року Надвірнянська міська рада дала дозвіл 42 особам на розробку проектів землеустрою з відведення земельних ділянок у власність площами 0,10 га для ведення особистого селянського господарства.

Хоча рішення депутати міськради прийняли ще у 2008 році, до людей, які обробляли городи по вул. Рамішвілі, претензій поки що ніхто не пред’являв. “Цих людей у цім списку я в житті не бачила і не знаю, хто то є, - розповідає Наталія Естенюк. - Я нікуди не буду звертатися - це є моя кровна земля”. Проте щодо тих осіб пенсіонерка налаштована вороже: “Якби якась людина прийшла на наші грядки, вона би звідти жива не пішла! Я все життя там пропрацювала. Якби ви були на моєму місці, ви так само зробили б, як я”, - каже пані Наталія.

Попри те, що Наталії Естенюк люди “зі списку” незнайомі, міський голова Надвірної Зіновій Андрійович переконує, що сесія міськради, розділяючи земельні ділянки, “першочергово враховувала інтереси тих людей, які обробляли там землю”. Цікаво, що у список землевласників потрапили депутати міськради - Віталій Теребушка, Ігор Шашкевич, депутати районної ради - Євген Боднарук, Володимир Гонтюк та родичі депутатів Ірини Вільчинської, Сергія Пасічного, Романа Можака та інших.

Цих фактів мер Надвірної чомусь не згадав. Натомість сказав, що на Рамішвілі землю отримали ті люди, які її обробляли, але не змогли приватизувати за попередньої каденції. Зате нинішня міська влада ситуацію виправила. “Люди, які там працювали, нехай звертаються, ми без проблем надамо їм ділянки”, - стверджує мер Надвірної. Він пояснює, що територія, де міськрада роздала ділянки, є охоронною зоною ВАТ “Нафтохімік Прикарпаття”. Тому будуватися на грядках, які колись люди самостійно викорчували, нібито ніхто не збирається.

Але злі язики подейкують, що питання про зменшення охоронної зони Надвірнянського НПЗ лобіюється на рівні Кабміну. Тому невдовзі для забудови вул. Рамішвілі депутатам міськради залишиться тільки змінити цільове призначення. Коломия Веб


31 віртуал  
0
Почикаємо поки не оприлюднять списки до райзради Тоді побазікаєсо

30 виборець  
0
Якщо свобода з нашою україною,щось логічно не вяжеться.Кун на даний варіант не погодиться.Як тоді поведуть себе литвинці,соціалісти,ПР та інші Пока,як то кажуть без відповіді.Тому загадувати на предмет хто стане головою важко Альтернатива Капак або звернуться по допомогу до старійшини Хабайлюка

29 білий і хороший  
0
ГОЛОВУ ПО ПРАВУ ВИБЕРУТЬ З КААЛІЦІЇ ЮАТЬКІВЩИНА -ФРОНТ -СВОБОДА-УНП. ІВАНЧУК ПРС.....АВ УСІХ І УСЕ

28 Петро  
0
За поданими тут результатами чітко вимальовуються дві коаліції:
1) Наша Україна+УНП+КУН+Народна партія = 24 чол.
2) Батьківщина+Фронт змін+НРУ+Удар= 21 чол.
Отже вирішальними будуть голоси Свободи, хоча малі партії теж можуть зіграти значну роль у виборі голови рай ради.

27 Т.М.  
0
Один дерев'янко та хопта достойно захистили честь района,а зеленчук-керівник 27 голосів,попович тоже,просрали все

26 Т.М.  
0
Фронт змін і його керівники обкакалися поповній..

25 jjjjjjj  
0
ПОКАЖІТЬ РЕЗУЛЬТАТИ ПО МІСЬКІЙ РАДІ!!!!!

1-10 11-20 21-30 31-34
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024