Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSСубота, 27-04-24, 06:32:03
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2011 » Січень » 17 » Депутати міської ради прийняли звернення до громадськості щодо Степана Бандери
Депутати міської ради прийняли звернення до громадськості щодо Степана Бандери
19:55:12
14 січня відбулась чергова сесія Надвірнянської міської ради. Депутати прийняли бюджет міста на 2011 рік. З ініціативи фракції "Батьківщина" в міській раді за підтримки районної політично-координаційної ради депутати підтримали звернення до громадськості.

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Надвірнянської міської ради Івано-Франківської області, вважаємо що рішення Вищого адміністративного Суду «Про скасування Указу Президента України ( №46/2010) від 20 січня 2010 року, «Про присвоєння Степану Бандері звання Герой України», ухвалений судом за вказівкою Президента Януковича, є незаконним та ганебним.

Також висловлюємо протест в зв’язку з судовим впровадженням "Про відміну звання Героя України Роману Шухевичу". Для нас, депутатів Надвірнянської міської ради, як представників громади міста Надвірна, Степан Бандера та Роман Шухевич були, є, і будуть, Героями України не зважаючи на безглузді судові рішення. Цих славних синів України, ми депутати міської ради та Надвірнянська громада визнаємо почесними громадянами нашого міста.

Заперечення голодомору, як геноциду українців, відсутність реагування Президента  України, на  висловлювання російського прем’єр міністра, щодо ролі українців в другій світовій війні, продовження терміну розташування воєнно-морської бази Російської Федерації на території Криму, знищення українських цінностей за межами держави (закриття української бібліотеки в Москві), шахрайські оборутки з газом, використання влади для власного збагачення та розправи з опозицією, спроба знищення малого та середнього бізнесу (з прийняттям нового Податкового кодексу) - всі ці  дії окупаційної адміністрації Януковича, Табачника, Азарова - є злочином проти українського народу.

       Закликаємо інтелектуальну, культурну та політичну громадську еліту України, яка несе відповідальність за збереження Української держави, об’єднатися в одну демократичну силу. Ми віримо - що консолідація українських національно - демократичних сил, всіх українців не байдужих до долі нашої Неньки України приведе до порятунку від політичного, економічного і духовного занепаду. Не допустимо знищення нашої держави України та її історії!

Прийнято на п'ятій сесії Надвірнянської міської ради


Категорія: Наша влада | Переглядів: 1651 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 141 2 »
14 Василь  
0
Я констатував факт, який мене здивував. Задав риторичне питання. Яка бочка, при чому тут мої власні якості? Чому так гарячимось? Я взагалі то співчуваю, що прийшлось таку хорошу статтю прибрати. Гратулюю, що у вас сміливості стало взагалі її розмістити. До речі Ви не підписались власним іменем.

13 Василю!  
0
А ти постав на свій сайт як маєш, і підпишись від свого імені.
Та ні, ти цього не зробиш, бо ти боягуз, а на інших бочку котиш.

12 Василь  
0
Недовго на сайті надвірнянської Свободи провисіла стаття проти Деревянка, чомусь зняли. Що в нас ще не продається?

11 ради при владі- продовження  
0
.
Про яку незалежність громадської ради йтиме мова, коли ця рада прямо залежить від органу, де вона повинна представляти громадськість?
Враховуючи це, її робота може залежати винятково від особистих якостей та ініціативи членів та голови цієї ради, а в органу виконавчої влади існує вагомий інструмент для блокування її роботи.
Сьогодні сотні людей беруть участь у створенні громадських рад в Україні, витрачають на це свій час та власні ресурси. А результат цієї роботи, виходячи із законодавства, досить примарний.
У країні із чіткою вертикаллю влади є примарна опозиція, є примарне покращення життя.
Залишається ще "створити" примарну громадськість, яка буде всім задоволена.
Можливо, це і є примарною демократією нашого майбутнього?
Сергій Жуков, спеціально для УП
© 2000-2010 "Українська правда"
Передрук матеріалів тільки за наявністю гіперпосилання на www.pravda.com.ua

10 ради при владі  
0
Громадські ради – чергова гра в демократію?
Четвер, 20 січня 2011, 13:43
Начебто потрібна справа – мати ще один механізм для висловлення думки громадськості владним органам. Такий собі ще один вартовий на сторожі демократії. Бо ж, очевидно, що самих лише "демократичних" виборів для справедливої та повної репрезентативності думок людей замало.
Стара нова ініціатива
Громадські ради – не нове для України явище. Їхнє завдання – доводити до центральних органів виконавчої влади та місцевих адміністрацій думку громадськості та впливати на них задля суспільної користі.
Будь-яка цивілізована країна повинна забезпечувати громадянам право на участь у роботі державних органів поза виборами. Можливо, саме із цією метою нещодавно була прийнята постанова кабміну №996 від 3 листопада 2010 року.
Цією постановою заплановане створення протягом трьох місяців із дати її прийняття, при кожному міністерстві, центральному органі виконавчої влади та при кожній облдержадміністрації – громадської ради. Саме тому, усі ці органи зараз активно формуються.
Може скластися уявлення, що при сучасному рівні розвитку суспільних свобод це могло би бути ковтком свіжого повітря. Нагадаємо, згідно із щорічним рейтингом демократичних прав та громадянських свобод американської неурядової організації "Freedom House", Україну виключили з категорії вільних країн.
У країні, де цілеспрямовано будується жорстка вертикаль влади, громадськість, відповідно із цією постановою, теоретично могла би мати важелі впливу на владу з метою захисту своїх інтересів.
Але…
Громадські ради, насправді, уже давно існують. І ніхто із громадськості цього не помічає. Існування на папері не має сенсу.
Чи може постанова КМУ перевести формування громадських рад із площини "паперової" і теоретичної – до практичної та дієвої? Чи, насправді, це потрібне існуючій владі?
Владу всім і одразу нікому
Майже кожного дня сьогодні в Україні з'являється нова рада при якомусь органі, яка покликана захищати громадські інтереси всіх загалом і нікого конкретно. При цьому термін роботи такої ради буде два роки з моменту обрання.
Отже, саме зараз у громадськості є шанс відрядити до рад своїх найактивніших представників.
Аналіз Типового положення про громадські ради, які формуються, призводить до певних висновків.
1. Ради мають право вимагати від держорганів інформацію, необхідну для забезпечення діяльності ради, але обов'язок таку інформацію надавати в цих органів відсутній.Тому, як і раніше, вимоги таких рад до органу, при якому вона створюється, можуть бути повністю проігноровані.
2. Як самих членів рад, так і чиновників потрібно вчити, як взаємодіяти між собою задля забезпечення інтересів громадськості. Будь-яка ініціатива, як і раніше, буде дратувати чиновника, який не бажає, щоб хтось заважав йому працювати по зрозумілій йому схемі.
Доки обидві сторони не навчаться допомагати один одному й бути корисними, їхня співпраця неможлива.
3. Робота ради здійснюється через такі форми, як публічне громадське обговорення та вивчення громадської думки. Рішення громадської ради мають рекомендаційний характер і є обов'язковими для розгляду органом. Тобто орган виконавчої влади на власний розсуд може й не приймати рекомендаційну думку громадськості.
Із цього випливає, що в значенні вказаної постанови КМУ, громадськість важлива, але не серйозна, і тому її можна й не брати до уваги.
4. Найголовніше, що очевидно для того, щоб ради працювали, треба мати фінансування на їхній секретаріат. а коли фінансування відсутнє, ради вмирають, бо не мають жодних можливостей незалежно працювати на постійній основі, проводити інформування, публікувати матеріали.
Передостаннім пунктом положення про громадські ради визначено, що забезпечення секретаріату громадської ради приміщенням, засобами зв'язку, створення умов для роботи ради та проведення її засідань здійснює орган, тобто саме орган виконавчої влади, при якому вона створюється.

9 мерітократія  
0
meritokrat.org--запрошуємо до обговорення

8 виборцям  
0
ЦВК відмовила в проведенні референдуму з припинення повноважень Януковича

Центрвиборчком відмовився зареєструвати ініціативну групу з проведення всеукраїнського референдуму про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і Президента Віктора Януковича. 4 січня в ЦВК надійшло подання від 31 грудня 2010 року про реєстрацію такої групи.

Згідно з документами, 6 грудня в Донецьку за адресою площа Леніна 211 осіб провели збори для створення ініціативної групи референдуму.
Вивчивши подання, ЦВК дійшла висновку, що пропоновані для референдуму питання відповідно до Конституції не можуть бути предметом всеукраїнського референдуму.

Таким чином, комісія відмовила ініціативній групі у реєстрації.

Нагадаємо, на початку грудня учасники акції протесту на Європейській площі в Києві планували створити ініціативну групу зі збору підписів за проведення референдуму щодо перевиборів президента і парламенту.

Кореспондент.нет
19 Січня 2011
©http://pravda.if.ua/


7 депутатам  
0
Кабмін вніс зміни до правил паркування транспортних засобів

Кабінет міністрів України вніс зміни до правил паркування транспортних засобів для приведення їх у відповідність з Податковим кодексом (ПК).

Про це заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Віктор Тихонов, зазначається у повідомленні прес-служби міністра.

"З набранням чинності Податкового кодексу, втратив чинність Декрет уряду Про місцеві податки і збори, згідно з яким, збір за паркування автотранспорту платився водіями на місці паркування, а ставка збору встановлювалася з розрахунку за одну годину паркування. Тепер Податковим кодексом передбачено збір за місця для паркування транспортних засобів, платниками якого є юридичні особи, їх філіали, фізичні особи-підприємці…", - пояснив Тихонов.

Він також уточнив, що тепер ставки збору встановлюються за кожний день здійснення діяльності щодо паркування транспортних засобів у гривні за один квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для здійснення такої діяльності, незалежно від кількості часу, протягом якого розміщуються транспортні засоби на майданчиках.

Кореспондент.нет
20 Січня 2011
©http://pravda.if.ua/


6 Z  
0
ВСІМ!ВСІМ!ВСІМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Читаите на саиті "Українська правда" статті С.Лещенка , про те як , шобла Віті Бандюковича краде мілліарди з держбюджету,прикриваючись Євро-2012.

5 для адміна  
0
терміново виправте граматичні, стилістичні помилки та використовуйте слова української мови.

1-10 11-14
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024