Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSП`ятниця, 29-03-24, 08:47:36
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2013 » Червень » 10 » Чи чекати українцям повеней?
Чи чекати українцям повеней?
10:55:15

Паводки у басейнах Дністра та Дунаю прогнозують Україні вже наприкінці червня. Між тим представники держслужби з надзвичайних ситуацій запевняють, що великої загрози очікувати не варто, адже наразі вже працюють на запобігання повені

з 20 червня населені пункти у басейні Дунаю очікують паводків. За прогнозами державної служби з надзвичайних ситуацій, рівень води у цій річці може підвищитись до 2 метрів.

Все через короткочасні дощі, які пройдуть тут протягом двох наступних тижнів.

Окрім того загрозу становить і велика вода, яка наразі рухається із Європи, де тривалий час ішли зливи. Відтак максимальний рівень паводку – 1018 сантиметрів – нині спостерігається у столиці Словаччини Братиславі.

Попри це українські «надзвичайники» запевняють, що працюють на випередження такої повені.

«Налагоджена взаємодія з Румунією, яка наразі зіштовхнеться з основним притоком води з Німеччини. Вона його має зрізати і після цього вода увійде в Україну. Для запобігання підтопленню міст і сіл у цілодобовому режимі працюють оперативні штаби, служба з надзвичайних ситуацій, задіяні близько 1200 осіб та 400 одиниць техніки», – зауважує віце-прем’єр Олександр Вілкул.

Він також наголошує, що наступного тижня Міжвідомчий штаб проведе виїзне засідання на найбільш ймовірних ділянках підтоплення у басейні Дунаю Одеської області.

У разі ж критичної ситуації «надзвичайники» планують облаштувати у районі села Орлівка Ренійського району спеціальний пункт, де одночасно зможуть перебувати понад півтисячі осіб, котрих забезпечать медичним обслуговуванням і харчуванням.

Переглянути Повенева ситуація українських річок на карті більшого розміру

Можливу повінь на Дністрі зліквідує водосховище?

Між тим, за прогнозами гідрометеорологів, найнебезпечнішим у найближчий період залишається басейн Дністра. Зокрема очікувалось, що з 6 на 7 червня на межі Львівської та Івано-Франківської областей рівень води у ньому має піднятися на 1,5 метри. Однак і тут з великою водою обіцяють впоратися.

«У нас є вільна ємність у каскаді Дністровських водосховищ. Це дасть нам можливість прийняти можливу воду від дощових паводків», – запевняє голова агентства водних ресурсів Василь Сташук.

Наразі ж представники держслужби з надзвичайних ситуацій наголошують, що ведуть цілодобовий моніторинг ситуації на річках та налагодили контакт із оперативними штабами у країнах Центральної та Східної Європи, зокрема Польщею, Румунією, Словаччиною й Угорщиною.

Одесу заливає, на Дніпрі і у Закарпатті поки без проблем

Тим часом у басейні Дніпра основна кількість води із Росії й Білорусі, за їхніми словами, уже минула, тож погіршення ситуації не очікується.

Водночас Рівненська та Волинська області досі долають наслідки весняного водопілля.

Що ж до річок Закарпаття, то рівень води у них найближчим часом можуть підняти короткотривалі зливи. Однак загроза буде незначною.

Наразі ж від сильних дощів потерпає Одеса, вулиці якої підтоплені настільки, що у центрі міста майже зупинено рух.

Категорія: Наше суспільство | Переглядів: 554 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024