Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSПонеділок, 29-04-24, 13:47:34
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2009 » Червень » 11 » Пізнавальний діалог з помічником міністра внутрішніх справ
Пізнавальний діалог з помічником міністра внутрішніх справ
16:18:04
Для конструктивного діалогу минулого тижня в приміщенні Надвірнянського відділення ДАІ зібралися представники громадської ради на чолі з помічником міністра внутрішніх справ Василем КОСТІВИМ та співголовою громадської ради захисту прав людини в органах МВС Оленою НЕЧВІДОВОЮ, яка і є ініціатором зустрічі, активістка "Надвірнянської самопомочі" Галина БЕЦ, голова постійної депутатської комісії Надвірнянської міської ради з питань роботи підприємств торгівлі, побутового обслуговування населення, охорони громадського порядку та житлово-комунального господарства Юрій ПАРТИКА та керівник райвідділення ДАІ з обслуговування Надвірнянського району та автомобільно-технічної інспекції при УДАІУМВС, майор міліції Роман МИСЮК і заступник начальника УДАІ УМВС в Івано-Франківській області полковник міліції Роман ЛАКУСТА.


Цього разу обговорювана тема стосувалася взаємовідносин між водіями та працівниками Державтоінспекції, що є дуже важливо й актуально з огляду на складнощі, які існують нині в цих людських стосунках.

Як засвідчують дзвінки до редакції, проблема не лише в площині дотримання чинного законодавства, але й елементарної порядності, поваги, гуманності, вихованості, людяності - словом тих чеснот, у дотриманні яких, зокрема, посадовими особами, а тим більше силових структур, не може виникати жодних сумнівів. Одначе Олена Нечвідова передала письмову інформацію заступнику обласного керівника ДАІ Р. Лакусті про інцидент з участю державтоінспекторів, що стався на автостоянці біля РДА. Представник обласного начальства пообіцяв провести службове розслідування.

Відповідаючи на блок питань, адресованих від читачів часопису "Народна Воля", полковник міліції Роман Лакуста зазначив: дороги для патрулювання між Надвірнянськими відділенням (кер. Роман Мисюк) і взводом ДАІ (що дислокується в Яремче й очолює його молодший лейтенант міліції Петро Дмитрук) розмежовані. Але з метою необхідності, скажімо, відпрацювання тієї чи іншої території взвод ДАІ може надавати допомогу, патрулюючи "чужу", себто територію відділення ДАІ. Водій не має права вимагати від державтоінспектора постову відомість, в якій зазначається, де повинен нести патрульну службу інспектор ДАІ. Всі прилади, які використовує ДАІ при вимірюванні швидкості, проходять, у т. ч. і "Візир", повірку в цивільних установах, про що видають спеціальне свідоцтво. І те? що у Стримбі "Візир" зафіксував декілька разів швидкість 90 км/год - цілком реально. Якщо виникає сумнів щодо роботи даного приладу, в ДАІ можуть надати свідоцтво про його повірку. Працівник ДАІ не має права знімати "Візиром" із цивільного автомобіля чи, сидячи, приміром, у барі. Останні вказівки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка зобов’язують інспекторів ДАІ працювати з цим вимірювальним пристроєм тільки використовуючи службовий автомобіль. Він може бути і не розфарбований, але - службовий. Власний автомобіль "даішник" може використати в окремих випадках несення служби, але все одно без "Візиру".

І ще одне, на замітку "водіям". На пропозицію інспектора ДАІ "дихнути" на нього просто так, без "трубки" (на предмет перевірки наявності алкоголю) водій має право відмовитися виконати це (щоправда, Роман Лакуста не уточнив на підставі якої статті закону). Після цього інспектор може запропонувати йому пройти освідчення, від чого відмовлятися - аж ніяк не в інтересах водія. Ось така неоднозначна ситуація, що з медичної точки зору викликає, м’яко кажучи, величезне подивування з огляду на поширення інфекційних хвороб, які передаються, зокрема, повітряно-крапельним шляхом.
Начальник Надвірнянського відділення ДАІ Роман Мисюк уточнив, що за 4 місяці ц. р. складено 1206 протоколів щодо порушення ПДР, із них до відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані притягнуто 77 горе-водіїв. Сума штрафів, що надійшли до районного бюджету, складає майже 280 тис. грн. Між іншим, додав "перший даішник" району, на "Візир" попадаються і працівники міліції. За перевищення швидкості складено протоколи на 3 працівників органів внутрішніх справ.

Учасники зустрічі порушували цілу низку й інших питань. Ми ж зупинилися саме на тих, що, напевно, турбують чи не наймасовіший загін учасників дорожнього руху - водіїв Надвірнянщини.
Категорія: Наше суспільство | Переглядів: 958 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024