Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSП`ятниця, 19-04-24, 14:16:29
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2009 » Червень » 8 » В Надвірній стався черговий викид шкідливих речовин
В Надвірній стався черговий викид шкідливих речовин
18:25:17

В’їдливий дим та речовина схожа на сніг були всюди, кажуть мешканці санітарно-захисної зони колишнього Надвірнянського лісокомбінату. Працівники санепідемстанції на місце події прибули лише сьогодні і результати поки невідомі, але мешканці кажуть, що після такого, їх вимоги будуть більш категоричними.

«Вчора вдень ми відчули гострий неприємний запах і все навколо побіліло, не знаємо чи то пил, чи інша хімічна речовина. Встигли позабирати білизну з двору і позакривати вікна. Ми ходили до чиновників і подали свої заяви з вимогою повторного круглого столу 12 червня за участі депутатів та керівництва заводу», — говорить мешканка санітарно-захисної зони Віра Афтаназів.

Правда, цього разу круглий стіл буде вирішальним, в гіршому разі, як уже говорилось, голодувати будуть чи не всі мешканці. А вимагати будуть уже не нового будівництва, а готових квартир. Віра Афтаназів каже, що вони вже нікому не довіряють, і не вірять, що завод побудує їм нове житло.

«Наразі голова РДА Надвірної Ігор Писклинець на курорті, а заступник таке враження ніби перший день народився. А недавно прийшли документи від директора архіву у Львові, де знаходяться документи заводу, то він взагалі заявив, що вперше чує, що територія, на якій ми живемо, санітарно-захисна, і документів, ясна річ, у нього ніяких немає. Це заставляє нас бути ще рішучими і добиватися правди мало не крайніми методами», — говорить Віра Афтаназів.


Категорія: Наше суспільство | Переглядів: 1437 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 151 2 »
15 ярослав  
0
згідно відповіді надвірнянської санітарно-епідеміологічної станції 16.09.09 по вул.січинського перевищення вмісту пилу а по вул.Соборній перевищення концентрації формальдегіду

14 ярослав  
0
* Надзвичайні ситуації

Сьогодні п’ятий день як в Надвірній мешканці санітарно-захисної зони потерпають від чергового масштабного викиду шкідливих речовин заводом «Інтерплит».

Як вдалося з’ясувати «Малакаві» на місці викиду були працівники місцевої санстанції. Вони, після відповідних вимірів, дали висновок — перевищення норми формальдегіду. Щоправда, у санстанції офіційно коментувати ситуацію відмовляються. Немає головного лікаря та спеціалістів – кажуть у приймальній. Обласна екологічна станція про випадок не повідомлена. Там кажуть, що ніяких запитів від мешканців чи влади не приходило.

Очевидно, викид був значним, адже працівники заводу були змушені навіть мити дах підприємства – все навколо було в пилюці. Мешканка санітарно-захисної зони Віра Афтаназів каже, що в них подвір’я, городина у пилюці, неможливо дихати навіть вночі.

«Працівник санстанції приїхала і за 5 хвилин перебування сказала, що не має чим дихати, а ми тут живемо. Нас травлять цілодобово», — говорить Віра Афтаназів.

Ряд протестів та акцій закінчились пустими обіцянками влади. Тепер, каже мешканка, будуть надіятись на сесію РДА, де їхню проблему включено у порядок денний.

«Після цього буде видно, щось вирішуватимемо всі разом», — говорить Віра Афтаназів.

Останнього разу всі жителі санітарно-захисної зони хотіли перекрити головну трасу. Одразу ж по їхньому рішенні міліція сказала, що вони понесуть мало не кримінальну відповідальність.

«Як на нас відкривати кримінальну справу – правоохоронці діють миттєво, а знайти відповідального за постійне травлення людей – лише відмовчування у відповідь чи перекладання обов’язків на інших. Просто все заздалегідь куплено, тому і санстанція і прокуратура та влада вдають ніби нічого не трапилось, ніяких проблем», — каже Віра Афтаназів.


13 u  
0
Прохання до виданництва,напечатати дані по надвірній та району.

12 Z  
0
Акціонеру. А Пісклінєц цеи "документ" підписував до того чи після,як їхати на курворт?

11 Влад  
0
Акціонери Надвірнянського лісокомбінату з усіх країн обєднуйтеся!
Заграниця вам поможе!

10 акціонер  
0
Начальнику СБУ в Надвірнянському районі району
п. В.Балковому

п. О. Дзем’юку
акціонерів ВАТ «Надвірнянський лісокомбінат»

ЗАЯВА
Про порушення кримінальної справи, щодо зловживань окремими службовими особами ВАТ «Надвірнянський лісокомбінат» своїм службовим становищем, направленим всупереч інтересам своєї служби, на шкоду акціонерам товариства, що спричинило тяжкі наслідки для інтересів Держави та громадян і мають ознаки злочину передбаченого ч.2 ст. 364 КК України.
1.Суб’єктами злочину можуть бути: голова правління ВАТ «Надвірнянський лісокомбінат» Ганцюк Володимир Михайлович, заступник голови правління, голова комісії ( робочої групи ) з реструктуризації товариства,постійний голова зборів акціонерів товариства Боженюк Дмитро Олексійович, голова Спостережної Ради товариства, директор Департаменту ФДМУ Зайцев Володимир Олександрович, Заступник Насадюк Василь Васильович, голова ревізійної комісії, головний бухгалтер та інші члени правління, згідно відповідних наказів правління.
Повноваження службових осіб їм надано, у відповідності з їхнім посадовим становищем у товаристві, пов’язаним з виконанням розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у товаристві, у відповідності п.8.2 Статуту товариства та інших пунктів Статуту, а також п.4 Положення « Про правління ВАТу », п.3 Положення « Про Спостережну раду товариства », копії яких Вам надано в додатках до попередніх заяв.
Суб’єктивна сторона злочину полягає в умисному, з корисливих мотивів, використанні службовими особами свого службового становища , зокрема в використанні ними своїх службових прав і повноважень в сфері розпорядження майном товариства, виражених в їхніх діях, супроводжуваних порушеннями вимог законодавства України, по самовільно встановленому способу виділення з Статутного фонду ( власності ) товариства значного об’єму основних засобів, в користь третіх осіб, але всупереч інтересів товариства та всупереч інтересам своєї служби, на шкоду акціонерам товариства, в першу чергу Держави, як акціонера-власника 79.54 % акцій товариства.


9 y  
0
Duwu duwyeschyU kraini bahato za informacieiu zlodiiv. Daite im ix adres.

8 Z  
0
Cлавку,для когось коляда цілии рік,а для основної маси людеи (для декого ми просто-біомаса) піст цілии рік.

7 славік  
0
Просто Дивує бездарність чинуш....
Читаєш - У ЧЕРГОВИЙ РАЗ стався викид, а реакціїї зі с торони влади ....????
Правий дописувач,що на це виділені певні скриті від податкування кошти підприємства.
Приховування від сплати податку на підприємстві не бачать контролюючі органи.Їм як дадутьзелень,то відразу темніє у очах.Нічого не бачать та не чують ???

6 славік  
0
Було б непогано.Але коляда не цілий рік.Бувають і пости....
У якийсь етап усе закінчиться

1-10 11-15
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024