Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSВівторок, 30-04-24, 08:41:06
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Грудень » 15 » Причини скорочення працівників у структурах Укрнафти
Причини скорочення працівників у структурах Укрнафти
17:25:43

Згідно наказу ВАТ»Укрнафта» №243 від 05.12.2008р. наказано керівникам структурних одиниць нафтовидобувних управлінь звернутися до первинних профспілкових організацій з пропозицією про введення  неповного робочого часу  з тривалістю 32 годин на тиждень (чотирьохденний робочий тиждень).

6 грудня 2008 року майже у всіх нафтодобувних управліннях проведено так звані термінові наради  на рівні заступників та  начальників відділів. На виконання  наказу в примусово-добровільному порядку  працівникам запропоновано  написати заяви  за власним  бажанням про переведення на персональний графік роботи ( за вибором працівника – неповний робочий день або тиждень).

Причини таких дій ВАТ «Укрнафта» згідно вказаного наказу є вагомими - «значне зниження цін на нафту, скорочення видобутку нафти за 10 місяців в порівнянні з минулим роком», а також «з метою запобігання масових звільнень працівників».

ВАТ «Укрнафта» для зняття з себе відповідальності пропонує структурним підрозділам визначити посади по яких може бути встановлено  неповний робочий час, що не відповідає статті 56 КЗпП  України.

Під тиском керівників нафтодобувного управління працівниками різних займаних посад була  надана персональна згода  на введення неповного робочого тижня, що означає чисельність працівників завищена, а тому подальше вивільнення працівників є обґрунтоване.

Окрім падіння цін на нафту скорочення  видобутку нафти  в умовах економічної кризи керівництво не вказує на причини виникнення кризової ситуації.

В липні 2007 року Укрнафта уклала  серію договорів  з спільним україно-американським підприємством  Укркарпат Ойл  про спільну виробничу діяльність.Укрнафта  через свої відокремлені підрозділи здійснювала реалізацію виконання договорів спільної діяльності.

Інвестування спільної діяльності здійснюється на паритетних засадах, щоправда Укракарпатойл володіє ліцензією на користування надрами на розробку родовища де ведеться СД. В той час Надвірнанафтогаз ліцензію не надано проте уповноваженою особою Управляючого СД є керівник структурного підрозділу Укрнафти Пушкар П.В.

За цей час СД має заборгованість перед Надвірнанафтогаз за виконані роботи по ремонту і експлуатації на суму понад 100 млн.грн.

Заборгованість по загальнообов’язкових платежах станом на перше грудня складає біля 5 млн.грн. Нараховано штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податків на 2 млн.грн.

 Чи не є це «програмою» прямого поповнення бюджету з одночасним зубожінням підприємства. В цей же час скільки робочих місць можна зберегти,минувши схеми штучного поповнення бюджету.

Категорія: Наші новини | Переглядів: 2301 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 9
9 Вася  
0
Звільнити добровільно-примусово всіх начальників і замів, і тоді роботи вистачить усім!

8 Z  
0
А що ніхто не знає де живе Петро Пушкар? І чи має він право доживати старість в теплі і розкошах?

7 Василь  
0
Хто міг подумати про те, що Петро Пушкар виявиться такою падлюкою і зголоситься виконувати роль могильщика Надвірнянського НГДУ. Має пенсію, діти забезпечені, грайся діду з Половками в політику як колись. Ні, йому імпонує бути лакейом у Палиці. Не приведи Господи, коли настане час, щоб нафтовики не плювали в бік його гробу.

6 Петро  
0
І наказ не першої свіжості, повторюся, немає змісту у новини, або не зуміли подати. Газета Галичина і то професійніше працює

5 Узер  
0
Я радий.................................є демократіяяяяяяяяяяяяяяя !!!!!!!!!!!!!!! і свобода словааааааааааааааа-аа-а-а-а--а-а--а-!!!!!!!!!!!!!!

4 Узер  
0
модерам------ а де повідомлення №2 ???????????????? моє третє........................... когось вже викинули ????????????????

3 Узер  
0
Петро, а ти не Васильович часом, якщо договір не зрозумілий :-D

2 Z  
0
Автор даної статті після неділі з будуна.Писав під заказ для секти в білих простинях БлЮТолизів.

1 Петро  
0
Дешева статейка, накидали фото наказу і якогось договору... А зміст так і не зрозумілий...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024