Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSП`ятниця, 03-05-24, 07:23:37
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Грудень » 10 » Пишемо - правова, читаємо - корумпована
Пишемо - правова, читаємо - корумпована
12:50:59

Мабуть, не випадково в міжнародному календарі день Прав людини слідує одразу ж за міжнародним Днем боротьби з корупцією. Не лише українці - більша половина європейців не вірять у те, що більшість їхніх керівників є чесними людьми, котрі вважають основним своїм завданням  поліпшувати  життя співвітчизників. Все ж лише два відсотка німців зізнаються, що давали хабарі. В Україні таких - близько  80 відсотків...

...Корупція супроводжує українця з народження. Вносити офіційну плату до пологового будинку не заведено. Існування всіляких добровільно-примусових фондів - напівзаконне. Тому батьки новонародженого або заздалегідь до його появи на світ, або вже коли припече, шукають об'єкт, від якого залежить життя і здоров'я дитини та породіллі. Увага часто буває пропорційною розміру винагороди . Покажіть мені дбайливих батьків, котрі цього не робили.

Окрема стаття - садочок. Іноді вже заради того, щоб туди втрапити вашому малюкові, доводиться «поклопотати» не зовсім легальним чином. Та ягідки будуть потім, коли син чи донка стануть на стезю знань. Класи в наших школах - різні. Хто не зрозумів - отямиться пізно... коли його дитина вчитиме англійську  «за Плахотніком» замість «Opportunitis», безнадійно відстане в математиці і взагалі опиниться у «жахливому середовищі».

Та припустимо, у вас вундеркінд. І після завершення навчання у школі він без проблем потрапив на навчання до престижного вишу. Не дивуйтесь, якщо під час першої ж сесії він заявить вам про необхідність трішки потратитись для поліпшення результатів  його навчання. Гадаєте, цього з нього в обов'язковому порядку вимагають викладачі? - Згідно опитувань, хабарі у вишах( як і на дорогах) у більше ніж 90 відсотках випадків   не вимагають, а пропонують...  самі студенти і водії. Це ж для вас не відкриття?

Мільйонні хабарі, про які український глядач і слухач дізнався лише за минулий рік, насправді є узагальненим результатом дрібних подачок дрібних українців дрібним чиновникам.  Найстрашніше - хабарництво пронизало і правоохоронні структури.  Історіями про суддів, міліціонерів, прокурорів - хабарників  сьогодні пістрявіє українська преса, зокрема, і наш сайт. Останній лист - крик душі - ми отримали  з однієї з областей:

«То, с каким усердием прокуратура и суды творят беззаконие -  мы уже не знаем, как можно защитить свои права и имущественные интересы. В рамках закона ничего не выполняется, законы не работают, против меня и моей жены фабрикуются уголовные дела, а все началось с захвата части моего имущества путем подделки документов...»
 Лист, написаний у відчаї, не містить конкретних фактів. Тому ми просимо його автора ретельно описати проблему й заради його безпеки поки що не називаємо імені та адреси.

Таких листів - безліч. У кожному - відчай і біль від того, що людина не в змозі захистити себе правовим чином. Малого українця найбільше шокують факти безкарного використання державних коштів на приватні польоти, незаконної приватизації державної і комунальної, громадської землі - і це в той час, коли середня зарплата з натяжкою дорівнює тижневому споживчому кошику... Чого тільки вартий оприлюднений правоохоронцями факт використання потужностей Шпанівського горілчаного заводу для виробництва сотень тисяч "лівих" пляшок алкоголю. У цій схемі були задіяні високопосадовці, котрі сприймають свої посади не інакше як засіб самозбагачення. Не за горами, а в нас, на Рівненщині, діяли й такі "дрібні" корупціонери", як працівники банків, котрі оформлювали кредити на громадян, які і сном і духом не відали про таке щастя.

Ми вгрузли у багнюку всепоглинаючої корупції саме тому, що піддаємося їй як правилу хорошого тону - замість зрозуміти: за все на світі доведеться розплачуватись.  У тому числі за дефіцит совісті. Миримося з дрібним, на перший погляд, порушенням, а згодом потрапляємо в тенета великих корупціонерів у затемнених окулярах,  котра зважають лише на власні права.

І знаєте, що найстрашніше? Те, що корумпувати змогли навіть... боротьбу з корупцією. Поважаючи неурядові організації та високо цінуючи їхню роботу, все ж варто зауважити - окремі з них, як губка, всотали в себе кошти, надані міжнародними фондами, і... лопнули після календарного завершення програм, так і не досягнувши бажаних результатів. Світовий банк позичає країнам? що розвиваються, кошти, які потім опиняються на секретних банківських рахунках або фінансують розкішний спосіб життя деяких підрядників. А отже - збільшують борг країни, а не роблять її багатшою. Чи не подібна ситуація і в нас?

Починаймо себе поважати. Витягуймо себе за волосся з болота невігластва   й  будуймо Україну Правову.
Михайло Розважений
Категорія: Наше суспільство | Переглядів: 1658 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 351 2 3 4 »
35 АКЦІОНЕРИ ВАТ "НЛК"  
0
Вітаємо усіх читачів,акціонерів,працівників лісокомбінату усіх теперішніх підрозділів з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим.Зичимо міцного здоров"я,добробуту,терпіння та справедливості.Низький Вам уклін,земних благ вам та Божого благословіння для кожного.

34 правоохоронець-на допомогу акціонерам НЛК  
0
4.СУБ"ЄКТИВНА СТОРОНА-може полягати в наступному;умисне використання службовими особами ВАТ"НЛК"(Головою правління В.Ганцюк,заступником Голови правління-головою комісії з реструктуризації Д.Боженюк,Головою спостережної Ради В.Зайцев)в інтересах третіх осіб,(суб"єктів господарської діяльності,повязаних з братами Р.Цуприк та Б.Цуприк)своїх прав і можливостей,пов"язаних з їх посадою всупкреч інтересам служби,що спричинило настання тяжких наслідків для інтересів Держави та окремих громадян(акціонерів).
ВИНА ЗАЗНАЧЕНИХ ОСІБ МАЄ ЗМІШАНИЙ ХАРАКТЕР,А САМЕ,УМИСНЕ СТАВЛЕННЯ ВИННИХ ДО ДІЯННЯ ТА НЕОБЕРЕЖНЕ СТАВЛЕННЯ ДО НАСЛІДКІВ

33 правоохоронець-на допомогу акціонерам НЛК  
0
3.СУБ"ЄКТ-відповідальні особи ВАТ"НЛК" та ФДМУ.
Відповідно до п.8.1.Статуту ВАТ"НЛК",посадовими особами товариства є Голова та інші члени спостережної ради,Голова Правління та інші члени Правління,Голова Ревізійної комісії..
3.1Ганцюк Володимир Михайлович призначений Головою Правління ВАТ"НЛК" рішенням загальних зборів ВАТ"НЛК" від 02.09.1997р.,протокол №2.
3.2.Боженюк Дмитро Олексійович,заступник Голови правління ВАТ"НЛК"
3.3Зайцев Володими Олександрович,Голова спостережної Ради ВАТ"НЛК",начальник Управління з питань корпоративних відносин ФДМУ та можливо інші ,на даний час невстановлені особи.

32 правоохоронець-на допомогу акціонерам НЛК  
0
Таким чином,договори,зазначені в пп.IVта VДодатку №4 укладені з прямим порушенням пп.1П.113Указу П
Президента України "Про Державну програму приватизації на 1999р" від 24.02.1999р.№209/99.
Такі дії посадових осіб Наглядової ради та Правління ВАТ"НЛК" спричинили настання тяжких наслідків для ВАТ"НЛК",що виразились в можливому протиправному відчуженні основних засобів товариства вартістю понад 5млн.грн.

31 правоохоронець-на допомогу акціонерам НЛК  
0
Тобто,при впровадженні процедури реструктуризації, межа вартості майна товариства,що підлягає відчедженню збільшена до 25 відсотків вартості Статутного фонду по відношенню до межі,яка встановлена для майна ВАТ,яке не перебуває в прцесі реструктуризації.
З ЦЬОГО СЛІДУЄ;
1Майно ВАТ"НЛК",яке було відчужено з 04.03.1999р. по 09.06.2000р.вартістю більше 1595926грн (25%статутного фонду)відчужено незаконно.
"2Майно ВАТ"НЛК",яке було відчуженно з 09.06.2000р.по 29.07.2003р.вартістю більше 10 796 438грн(25% статутногофонду)відчужено незаконно.
3Оскільки Статутний фонд було зменшено до значення,яке він мав з 10.11.1997р.,то всі договори по відчуженню майна вартістю більше 1 595 925 грн.,які були укладені з 04.03.1999р.по 29.07.2003р. можуть бути оскаржені в суді,як такі,що не відповідають чинному законодавству та порушують права акціонерів ВАТ"НЛК"

30 правоохоронець-на допомогу акціонерам НЛК  
0
2.Відповідно до пп.2 та пп6.зазначеної програми з 18.05.2000р.на ВАТ,яке перебуває в процесі реструктуризації не поширюється заборона відчуження майна (необоротні активи),що належать товариству,якщо балансова вартість таких активів або зобов"язань перевищує суму,еквівалентну 14000EUR за курсом,встановленим Нацбанком України,або перевищує 10 відсотків підсумку балансу ВАТу.
Тобто,можна зробити висновок,що в програмі приватизації 1999р. йдеться про заборону відчужувати майно по відношенню до вартості Статутного фонду,а в програмі приватизації на 2000-2002р.р про дозвіл відчужувати майно по відношенню до балансової вартості таких активів та балансу ВАТ, і що в останній розмір мінімальної вартості основних засобів,які не підлягають відчудженню,зменшено,порівняно з попередньою!!! програмою приватизації.Поняття"статутний фонд товариства" та "баланс товариства" не є тотожними поняттями.

29 правоохоронець-на допомогу акціонерам НЛК  
0
Крім того,за наявною інформацією,Правлінням лісокомбінату не було виконано доручення загальних зборів акціонерів від 29.05.2003р. стосовно перевірки достовірності визначення розміру Статутного фонду товариства із залученням аудиторської фірми,з метою приховання відчуження основних засобів.
2.3.Відповідно до п.п.1 П.113 Указу Президента України"Про Державну програму приватизації на1999р"від 24.02.1999р№209/99 до розміщення акцій у кількості,що відповідає 75 відсоткам загальної кількості акцій відкритого акціонерного товариства,ВАТ та Державним органам приватизації забороняється відчужувати майно,що налужить товариству,якщо його вартість перевищує 25 відсотків вартості Статутного фонду ВАТу.Ця норма є чинною і на даний час,адже;
1.Відповідно до ст.4 Державної програми приватизації на 2000-2002р.р,затвердженої Законом України від 18.05.2000р.№1723-III нормативно-правові акти ,прийняті до набрання чинності цим законом,діють в частині,що не суперечить цьому Закону.

28 правоохоронець-на допомогу акціонерам НЛК  
0
Оскільки цього зроблено не було,а також враховуючи те,що в порушення вимог ч.1ст.43 Закону України"Про господарські товариства",при скликанні чергових та позачергових зборів акціонерів товариством не надсилались персональні повідомлення держателям іменних акцій(порушення зазначено в скарзі акціонерів,відповідних рішеннях управління ДКЦПФР в Івано-Франківській обл. та листі Прокуратури Івано-Франківської обл. від 12.01.08р.№07/1-1572-07),то акціонери-фізичні особи не могли реалізувати свої права,передбачені п.144 та п.145 Державної програми приватизації на 2000-2002р.р.
В).Штучно занижено оцінку вартості ВАТ"НЛК" як об"єкту приватизації,оскільки,відповідно,до п.6Постанови КМУ"Про проведення індексації основних фондів та визначення розмірів амортизаційних відрахувань на повне їх відновлення у 1995р" від 17.01.1995р №34,з 1 січня 1995р.оцінка вартості об"єктів приватизації здійснюється з урахуванням результатів індексації балансової вартості основних фондів.

27 правоохоронець-на допомогу акціонерам НЛК  
0
В результаті зазначеної бездіяльності посадових осіб Правління та Наглядової Ради ВАТ"НЛК";
А).Статутний фонд товариства було необгрунтовано занижено.
Б.)Було завдано істотної шкоди охоронюваним законом правам та інтересам громадян-акціонерів,яка виражається у невідшкодуванні акціонерам суми,на яку було зменшено вартість акцій,що знаходяться в їх володінні і яка в абсолютному вираженні перевищеє 5.000.000.грн.
Це можна пояснити наступним чином.У разі проведення індексації на заміну фактично скасованій,було б встановлено,що значна частина основних засобів ВАТ"НЛК" була відчужена до цього часу і,що Статутний фонд товариства ,не може бути збільшений на цю суму,тобто відповідно до ч.5 ст.39 Закону України "Про господарські товариства" від 19.09.1991р.№1576-XII,ВАТ"НЛК" було зобов"Язане відшкодувати власнику акцій збитки,пов"язані зі змінами(зменшенням)Статутного капіталу.

26 правоохоронець-на допомогу акціонерам НЛК  
0
Тому,враховуючи п.11.10 Статуту ВАТ"НЛК",можна зробити висновок,що службові особи Правління товариства умисно ухилились від виконання рішення суду,що набрало законної сили,чим заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам громадян-акціонерів,Державним інтересам та інтересам ВАТ "НЛК".Тобто в діях зазначених службових осіб вбачаються ознаки злочину,передбаченого ч.2.ст.382 КК України.Крім того ,в порушення п.1 Постанови КМУ"Про проведення індексаціїї балансової вартості основних фондів та визначення розмірів амортизаційних відрахувань на повне їх відновлення у 1996-1997р.р.від 16.04.1996р.№523,Правлінням ВАТ "НЛК" не провело повторну індексацію основних засобів(на заміну фактично скасованої)
Державним органом приватизації в особі Голови Наглядової Ради ВАТ"НЛК"-начальника управління ФДМУ Зайцева В.О. не виконано вимог п.2 Постанови КМУ "Про затвердження методики оцінки вартості майна під час приватизації" від 12.10.2000р.№1554 в частині збільшення Статутного фонду товариства на суму індексації основних фондів станом на 01.04.1994р.,передбачених постановою КМУ"Про внесення змін до Методики оцінки вартості майна під час приватизації"та нормативними актами,розробленими на їх виконання.

1-10 11-20 21-30 31-35
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024