Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSЧетвер, 02-05-24, 07:21:06
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Грудень » 6 » 7 грудня - День місцевого самоврядування
7 грудня - День місцевого самоврядування
12:35:23

За президентства Л. Кучми в українському календарі з’явилось чимало подібних свят. Багато з них «технологи» з тодішньої президентської адміністрації запроваджували, на мою думку, розраховуючи на “хуторянську”, за їхнім уявленням, психологію українського суспільства. Мовляв, дамо народу свято. Дивись – і далі кунятиме, святкуючи... Так сталось і з «даруванням» з «барського плеча» Дня місцевого самоврядування.

Насправді ж місцевим самоврядуванням в Україні, як кажуть, і не пахне.
Якраз, розуміючи це, кучмівські технологи вирішили порожнечу на місці реального самоврядування на території місцевої громади заповнити пряником у вигляді так званого свята.

Свята для “галочки” і «з приводу» зібратись комусь із числа міського керівництва і запрошених на урочисті збори, а також відзначити подію в якомусь із кабінетів  міськради, райради,облради. Ось такий, як сьогодні кажуть, формат відзначення Дня місцевого самоврядування.

Однак, якби ми мали цивілізовану владу, то відзначення Дня місцевого самоврядування означало б у першу чергу публічний звіт міського голови перед жителями  про свою діяльність, трансляцію цього звіту по місцевому телебаченню; звіти його заступників. Цей день також би мав бути днем публічних читань Закону України “Про статус депутата”; у цей день депутати мали б зустрічатися з жителями територіальної громади, йти до них у трудові колективи; і на зустрічах висловлювати свої думки у тому числі і з приводу того, наскільки повно на їх думку представлено місцеве самоврядування у 140-ій статті Конституції України.

Оце було б святкування! Оце був би День місцевого самоврядування! Для людей він би став, мабуть, третім-четвертим  за важливістю після свят Нового Року, Різдва, Великодня, а для багатьох – і свята Конституції України...
Категорія: Наша влада | Переглядів: 1030 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 9
9 Андрій  
0
Підтримую думку автора статті!!!

8 РОМАН  
0
Мудрі обирають мудрих , а ми раби політичних пройдисвітів, які нас нагло використовують для задоволення своїх інтересів! Розумних потрібно обирати ,а не наглих!

7 Лисий  
0
Поставити державу на ноги і провести корінні реформи може тільки диктатор. Думаю, що прикладів не треба. А самоврядування - це коли на місцях правлять розумні. На Прикарпатті їх не бачив. Підкажіть

6 іра  
0
Душогубці

5 віта  
0
Де ж поділась "Самооборона" з громадською радою начолі з Олендієм.Попіарились і дух пропав.А як співали.

4 roman  
0
!!!!!!!!!!!!

3 орест  
0
Пора б нашим чиновникам негайно розглянути екологічний стан в районі,особливо в м.Надвірна та прилеглій території біля лісокомбінату.Помрем як мухи.

2 Вася  
0
А при чому тут місто Суми? Вже навіть передерти грамотно не можете (в плані редагування)!
Встидно за Вас!!!

1 ваня  
0
Виходьте на надвірнянську правду ,через неї на -"малакаву" там теж побачите плоди

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024