Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSВівторок, 30-04-24, 05:20:47
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Жовтень » 24 » Ігор Писклинець: «Про ліквідацію повені, бюджетні проблеми та замовні публікації».
Ігор Писклинець: «Про ліквідацію повені, бюджетні проблеми та замовні публікації».
14:45:49

Які актуальні й найгостріші питання стоять сьгодні в Надвірнянському районі?

    -  найактуальніше питання на сьогодні – це звичайно ліквідація наслідків повені.  Дане питання я хотів би розділити на дві частини. Перша – проведення виплат громадянам за пошкоджені житлові будинки, господарські споруди та сільськогосподарські угіддя. Відповідно до Указу Президента від 10 вересня 2008 року №826/2008 «Про реалізацію органами виконавчої влади заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації...», було дано доручення місцевим органам влади завершити складання списків постраждалих від повені в тижневий термін, тобто, 17 вересня 2008 року – останній день формування таких списків.

       Проте,  на сьогоднішній день до нас продовжують надходити заяви громадян про обстеження та включення в перелік постраждалих від повені, хоча сьогодні складно об‘єктивно встановити пошкодження, адже пройшло практично три місяці після повені й реально за результатами роботи комісії, яка створена при РДА підтверджуються одиниці випадків. Хочу нагадати, що відразу після повені відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №689 від 02 серпня 2008 року, був встановлений порядок проведення виплат, де обов‘язки проведення обстеження та складання списків постраждалих  покладалося на комісії, створені міською, селищними та сільськими радами. Саме ці комісії повинні були визначати доцільність включення, категорійність та приймати рішення по кожному випадку.

      Тому час від повені  до 17 вересня 2008 року був достатній для детального обстеження будь-якого населеного пункту й на сьогоднішній день процес формування списків завершений.

      Друга – проведення робіт по ліквідації наслідків повені, тобто відновлення доріг, мостів, берегів, об‘єктів соціальної сфери. Заключені угоди з підрядними організаціями по всіх об‘єктах в районі, а таких є 283 на загальну суму понад 75 млн. грн. Йдуть роботи. Звичайно зіткнулись з певними труднощами , адже освоїти ефективно таку суму коштів досить складно. Не всі підрядні організації виявились в стані освоювати та якісно проводити роботи. Для прикладу скажу, якщо один підрядник заключив угоди на відновлення чотирьох мостів, а реально розпочав роботи на двох. В таких випадках змушені були розривати угоди  по деяких об‘єктах та залучати нові підрядні організації, хоча це також зробити не так легко адже практично зараз на Західній Україні працюють будівельники з усієї України й залучити потужні організації, які здатні швидко й якісно виконувати роботи досить складно. Але в цілому, незважаючи на всі труднощі, плануємо завершити всі роботи до кінця року, як й було заплановано.

 

      Ще одне складне питання ,яке стоїть актуально на сьогоднішній день – завершення бюджетного року. На сьогоднішній день ми не маємо достатнього бюджетного забезпечення для виплати в повному обсязі заробітної плати працівникам бюджетних установ та сільських рад, а також оплати енергоносіїв до кінця року.Вже  після прийняття бюджету на 2008 рік в березні  та серпні були прийняті рішення про підняття заробітних плат працівників державних установ та бюджетної сфери (введення 3-ого етапу Єдиної тарифної сітки). Дані витрати не були передбачені в бюджеті, й тому в кінці року постає дана проблема. Обіцяні зміни в Державний Бюджет – 2008 , які б врегулювали дану проблему не прийняті й до цього часу( й судячи з того , що політики в Києві  більше переймаються боротьбою за владу, а не  реальними проблемами на місцях), не будуть прийняті взагалі. Тому ми вже зіштовхнулися з реальною проблемою, вирішення якої потребує спільних зусиль центральних органів та влади на місцях . Про вирішення даної проблеми ми будемо інформувати в подальших номерах газети.

Не можемо не поцікавитись інформацією, яка появляється про наш район й Вас особисто в регіональних ЗМІ.

-         Ви мабуть маєте на увазі статті, які появляються в газеті «Експрес». Ви знаєте на нашу спокійну Надвірнянщину прийшли ті брудні методи політичної боротьби, які практикуються в нашій державі у великій політиці. Деякі наші місцеві «невдалі» політики залучають регіональні й досить поважні ЗМІ для дискридетації влади в районі й мене особисто. За цими матеріалами стоять наші районні  політики й проплачені вони нашими деякими поважними підприємцями. Доказом цього стануть подальші публікації, й якщо Прем‘єр-Міністра України безкарно й безпідставно звинувачують в усіх смертних гріхах,  я не здивуюся якщо по аналогії з деякими центральними ЗМІ з‘являться звинувачення на мою адресу  в бандитизмі, зраді виборців, державній зраді й інші подібні дурниці. Найрозумніший вихід – не звертати увагу й робити свою справу, а люди самі дадуть оцінку кожній людині та її роботі.

Категорія: Наша влада | Переглядів: 1651 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 4.5/2 |
Всього коментарів: 541 2 3 4 5 6 »
54 Оксана  
0
Z не мовчи ,щось нове ,але розумне говори!може весь запал уже пропав!більше ідей брехливих немає !!

53 Оксана  
0
Шановні ,а де проблеми району ! Замучили плітками ,,а не конкретними пропозиціями !

52 арсен  
0
Оксані.Ми не баби базарні та не Феї червоні труси.Вуличними плітками не займаємось.Говорим конкретно.Інформація буде поступати у міру вимогам часу.Переконаєтесь,що вона достовірна-незалежно від рангу чиновника та посад.

51 Z  
0
Розумію,"оксана",ти не бідуєш.За 30 срібняків тебе підгодовує старии розпусник і злодіи-Гончарук.

50 Оксана  
0
Z . Я мала на увазі не працю продавця , а твоє базікання дурне

49 Z  
0
Так , "оксана",насіння через деякии час будуть продавати маиже всі,така економічна ситуація складається завдяки Тимошенко і Ющенко.А старии любитель дівчаток і злодіи Гончарук,як жив дуже добре так і буде жити завдяки прихватизації ,яку "успішно " провів в раионі.

48 ПЕТРО  
0
Арсену А хто ще крім Білогана литвинівець .

47 Оксана  
0
Ігор Дмитрович Читайте та добре думайте ,що пишуть радники Z.Арсени ,ІВАНИ! Вони як баби ,що насіння продають

46 ІВАН  
0
АРСЕНУ Ви праві усіх гнати ,а Андрейчука повернути ,щоб Президент його вдруге нагнав в шию такого супер керманича району !

45 віктор  
0
А про повінь будемо говорити,а то тільки плітки про Гончарука ,Білогана

1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-54
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024