Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSВівторок, 30-04-24, 03:46:11
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Жовтень » 14 » Як стати студентом наступного року?
Як стати студентом наступного року?
13:18:40
 1 жовтня у Мін’юсті зареєстровано нормативно-правові документи, що регламентуватимуть тестування випускників та вступ до ВНЗ. Вони вже набули законної сили, отож правила гри відомі заздалегідь.

На прес-конференції в Івано-Франківському регіональному центрі оцінювання якості освіти його директор Богдан Томенчук повідомив, що ЗНО-2009 проходитиме в травні — червні, вже складено його графік, з 1 грудня до 1 березня триватиме реєстрація на «бойове» тестування, однак продовжувати її, як торік на 10 днів, уже не будуть. Випускник матиме право лише раз вносити зміни до переліку обраних для ЗНО предметів, а 1 грудня всі вищі навчальні заклади зобов’язані оприлюднити перелік предметів, винесених на вступні іспити.


Кожен учасник ЗНО матиме змогу пройти не більше п’яти  тестувань. Перелік предметів скорочено: українська мова та література залишається обов’язковим тестом, решта чотири предмети можна вибрати з переліку — історія України, математика, біологія, фізика, хімія, географія, одна з іноземних мов (на вибір — англійська, німецька, французька, іспанська).
Випускник мусить зарахувати свою оцінку за тест як  результат державної підсумкової атестації, «покращувати» атестат, здавши іспит з того ж предмета, заборонено. Випукників-медалістів також введено до загального конкурсу. У 2009 році залишено ту ж саму планку для вступу до ВНЗ — 124 бали, однак вищі навчальні заклади отримали право встановлювати на окремі спеціальності більшу кількість балів у сертифікаті абітурієнта з профільного предмета. ВНЗ дозволено проводити тільки творчі конкурси для майбутніх фахівців з мистецтва, архітектури, журналістики та фізичної культури.


Важливо, що до 1 травня випускники шкіл повинні закінчити вивчення навчального матеріалу. Впродовж травня школи мають організувати індивідуальні чи групові заняття з підготовки до ЗНО або ж  надати учням можливість готуватися самостійно чи з приватним репетитором.
3 та 10 березня 2009 р. в Україні буде проведено пробне тестування. Воно є платним. Кожен учасник пробного ЗНО може обрати не більше двох предметів із двох груп (перша — українська мова і література, історія України, біологія, фізика — 3 березня; друга — іноземна мова, математика, хімія, фізика — 10 березня). Пункти пробного тестування створять у районних центрах та містах обласного значення. Зареєструватися на пробне тестування можна з 1 листопада до 1 грудня 2008 року і тільки через мережу інтернет на сайті www. test. if. ua. Зайшовши на сайт, необхідно заповнити заяву — реєстраційну картку; далі роздрукувати квитанцію на сплату вартості послуг та персональну інформаційну картку про час і місце пробного тестування. Протягом семи днів у банку необхідно оплатити вартість тестування. Учасникові, котрий пройшов реєстрацію, але не з’явився на пробне тестування, кошти не повернуть, однак він зможе протягом п’яти днів на своєму пункті тестування отримати примірник тестового зошита і правильні відповіді до тестових завдань.


І найважливіше. В Україні поступово формується банк тестових завдань. Наразі затверджено програми ЗНО—2009. Ознайомитися з ними можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти www. testportal. gov. ua.
Автор Леся Тугай.
Категорія: Наші новини | Переглядів: 972 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024