Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSВівторок, 30-04-24, 02:07:56
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Жовтень » 8 » Михайло Андрійович заперечує відданість Надвірнянському СБУ
Михайло Андрійович заперечує відданість Надвірнянському СБУ
09:12:57
 Урочище Розтока припало до душі керівникам її івано-франківського підрозділу, які швидкими темпами споруджують там особисті резиденції. Окремі особняки зводять для представників політичної та правоохоронні еліти з Києва. Загалом у цьому не було б нічого крамольного, якби замовники мали честь хоча належним чином відзвітувати про власні фінансові можливості, скеровані в таке престижне будівництво
Як приватному підприємцю, мені доводиться контактувати з працівниками правоохоронних відомств. Є серед них і чесні, і здирники. Зі згаданим у статті керівником Надвірнянського райвідділу СБУ Олександром Дзем'юком також спілкувався. Він неодноразово пробував використовувати техніку мого підприємства для земляних робіт у Розтоці. Коли ж доходило до розрахунків, то уникав цієї теми. Мовляв, заклопотаний, казав, що "генерали з Києва" не мають наміру платити. А він усього лиш своєрідний наглядач. Те саме було і з роботами на його будові в Надвірні, куди О.Дзем'юк схиляв мене вкладати власні ресурси.
Скільки мільйонів коштують вілли в Розтоці, не знаю. Та часто доводилося чути від місцевих підприємців скарги на те, що їм рекомендують виступити такими собі меценатами високопосадовців ізСБУ.
На наполегливу пропозицію відпрацювати екскаватором та автокраном двадцять тисяч гривень у користь новоявлених "сиріт лейтенанта Шмідта" я змушений був відреагувати зверненням до безпосередніх начальників підполковника О.Дзем'юка.
Неозброєним оком видно контраст між працівниками різних ієрархічних груп  у структурі СБУ. Саме тут, очевидно, секрет поразки чи, як заведено коментувати, "незначних успіхів" на фронті боротьби з корупцією. Метастази цієї хвороби проникли в кабінети високопоставлених держчиновників. Риба гниє з голови...
Щонайменше зо два десятки працівників управління СБУ в Івано-Франківській області залучені до новобудов. Звісно, не як груба фізична сила; а "менеджерами". За ними вибір та оформлення земельних ділянок, сприяння в будівництві, що включає в себе пошук "інвестицій", кваліфікованих майстрів, матеріалів тощо. Окрему проблему становить те, як підбирати підставних осіб, на котрих можна було б оформити власність. Адже начальство не хоче світити свою нерухомість у Горганах і Бескидах, вартість якої сягає шестизначних цифр. На зарплату так не розженешся. Тож виходить, що скромному пенсіонерові "вішають" особняк і землеволодіння вартістю в два-три мільйони гривен.
Це тільки поверхневий перелік додаткових обов'язків, покладених на співробітників СБУ. Хтось залюбки їх виконує. Інші цураються, вважають приниженням власної гідності. Є такі, хто біля начальства й собі щось прагне урвати.
Доводилося чути про щедре заохочення підлеглих, котрі довели особисту відданість при спорудженні генеральських "фазенд" у Карпатах. Зірки на погонах, просування по службі тощо. Чесні офіцери не бажають виконувати лакейські функції, тому шукають іншу роботу, звільняючись з органів.
Будівництво в урочищі Розтока лише краєчок надводної частини айсбергу, який випадково потрапив на шпальти Преси. Стаття отримала значний резонанс. Загалом було б добре продовжити тему і назвати імена "таємничих" власників престижних котеджів.
Михайло АНДРІЙОВИЧ.
Категорія: Наші новини | Переглядів: 1633 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 4
4 Адвокат  
0
І чиновники, і офіцери мають право на приватне життя, вт.ч. і будівництво.
"Грішні" всі.... хтось бере хабара, хтось його дає щоб скрити свої гріхи чи нажитись не по-справедливості, інший обдирає народ необгрунтованими цінами на товари, послуги чи що б то не було і т.д. Цей перелік бескінечний ... Мораль тут може бути одна (згідний , що це голосний лозунг, а все ж ... ) : почнімо кожній із себе... І в першу чергу автор... Совісті і честі нам всім не вистачає, зате зависті, підлості хоть відбавляй!

3 ЗОЯ  
0
Я думала що коллегам із силових структур,які прикривають його та інших хабарників-чиновників

2 працівник РДА  
0
Тарас Тарасович керівник РЦСМ служби яка підпорядковується районній раді

1 снайпер  
0
Чому хвилюється Тарас Тарасович,керівник одного із відділів РДА,про якого була замітка на одній із сторінок інтернету у причетності перевозу заборонених таблеток із-за бугра.Хто кого лобіює...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024