Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSВівторок, 30-04-24, 08:29:51
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Жовтень » 7 » ХТО ХОЧЕ МОНОПОЛІЗУВАТИ ТРК НАДВІРНА
ХТО ХОЧЕ МОНОПОЛІЗУВАТИ ТРК НАДВІРНА
18:10:31
Надвірнянська районна рада посилює контроль за діяльністю підпорядкованих їй комунальних структур. Серед них підприємство із забезпечення теплом бюджетних установ, дві аптеки, будівельно-архітектурне бюро, редакція місцевої газети "Народна воля", телерадіокомпанія "Надвірна". їхньому керівництву рекомендують внести зміни до статутів із тим, щоб закріпити за органом місцевого самоврядування домінуюче право в управлінні. Стосовно тепловиків, будівельників чи фармацевтів зрозуміло. Але намагання взяти під повний контроль засоби масової інформації насторожує.
 
Телерадіокомпанію "Надвірна" створила на початку 90-х міська рада. Районна тоді поставилася до цього байдуже. Але згодом, усвідомивши власне упущення, спробувала надолужити прогаяне. Отож відсотки у керівництві розподілили наступним чином: 72 - за колективом, 16 залишили міськраді, 12- районній. Фінансували ТРКз обидвох бюджетів.
Такий стан справ влаштовував усіх. Інколи виникали суперечки, але їх швидко залагоджували. Не секрет, що з міського бюджету в користь району вилучають щорічно від трьох до семи мільйонів гривень. Тому він спроможний фінансувати роботу ТРК в рамках кошторису. Місто ж забезпечує студію приміщенням у центральній частині.
Саме за такого розкладу "Надвірна" існувала протягом минулих років. Однак із благословення теперішнього голови райради Володимира Іванчука (НУ-НС) ініціатива його заступника Ігоря Середюка {УНП) відсторонити інших засновників від участі в управлінні ТРК набирає непередбачених обертів. Спрацювала "п'ята колона" в самому її колективі. Співробітники погодилися уступити власні права на користь районної влади. Але Надвірнянська міська рада не згідна з цим, тому чинить опір.
Перший крок до узурпації впливу на засоби масової інформації в районі зроблено. Це дає владі можливість виступати в ролі цензорів.
Аналіз недавніх подій показує, що голова ради Володимир Іванчук зацікавлений у тому, аби ЗМІ правдиво не висвітлювали реальний стан речей у районі. На думку багатьох, йому до лиця ярлик псевдопатріота. Для інших він мастак до владно-кулуарних інтриг. Одного разу зрадив своїх колишніх колег з УНП, трансформувався 2005 року в "нашоукраїнця". Ставши згодом головою райради, з групою однодумців, почав активні дії щодо усунення з посади тодішнього керівника Надвірнян-ської райдержадміністрації Василя Андрейчука (КУН). Задум був реалізований. Тепер аналогічно хоче вчинити з теперішнім головою РДА Ігорем Писклинцем (БЮТ). Таке собі помаранчеве самоїдство на місцевому рівні.
Міжусобиці тільки погіршують соціально-економічну ситуацію в районі. Прослідковується певна зацікавленість нардепа від "Нашої України" Романа Зварича. Щоб якось закріпити власні, колись втрачені позиції, він запропонував на посаду керівника секретаріату районної ради Марію Білінську, яка працювала його помічником-консультантом. Спроби цієї пані зайняти місце голови місцевої райдержадміністрації двічі провалювалися. Але вона далі не втрачає надії на реванш. Володимир Іванчук змушений виконувати волю свого партійного керівництва.
Влада в районі заблукала в плетиві власних інтриг. Щоб якнайдовше тримати в омані громад¬ськість, вона задумала вибити з рук опонентів таке вагоме знаряддя, як засоби масової інформації. Саме цим нині переймаються прихильники Володимира Іванчука, які не бажають втрачати депутатські мандати. Прорахувати наступні кроки легко: запровадження режиму жорсткої цензури, відсторонення чи повне звільнення неугодних журналістів, зміна керівництва ТРК. Це допоможе "нашоукраїнській хунті" безтурботно використо¬вувати ефірний час для власного возвеличення.
Політична катастрофа у Верховній Раді, винуватцями якої є політики від "НУ-НС", негативно відбивається на низах влади. Тут панує розгубленість. З потопаючого корабля відомо хто тікає. Щось подібне коїться в Надвірнянському районі, де чиновники ініціювали створення осередку "Єдиного центру". Одними з перших туди подалися недавні члени Української народної партії. В такий своєрідний спосіб невдалі політикани на кшталт Володимира Іванчука, Марії Білінської та їм подібні намагаються запозичити будь-яку козирну карту для участі в майбутніх виборах.
Володимир ПІДГІРНИЙ
Категорія: Наше суспільство | Переглядів: 1416 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 201 2 »
20 ярослав  
0
Маша Білінська стала депутатом ,бо панам прислуговувала! А розумово вона ДУРА повна ,головою РДА не може бути ,бо у неї на місці голови ду,,,,! Ябіда вона сильна інтригантка добра, а душа у неї ПРОДАЖНА!

19 Оксана  
0
Вітаю з професійним святом ! Здоровя та успіхів Вам бажаю!

18 акціонери  
0
З святом шановні працівники ТРК"Надвірна"

17 Оксана  
0
Журналісти бережіться Середюка та Білінську ! Вони дуже хочуть керувати ТРК!

16 ПЕТРО  
0
Ігорку ,будь мужиком напиши тим мудакам , що при усіх партіях уже набувалися ,а тепер біжать в ЄЦ, там їм буде капєць скоро!Тому вони синіють та біліють 1

15 віктор  
0
ЛЕНІ Ви знайомі з Ігорком, що так переживаєте за нього!

14 ІВАН  
0
Землеробу з мозолями ЛЕНІ , Возний добрий директор ,а Білогану самому робити вибір,До речі він порядний чиновник,і депутат районної ради добрий,

13 лена  
0
Білогану у даний час пропонують роботу заступника РДА.А він у свій час тримає місце директора школи №2.Тому Возний,вічний директор-пенсіонер ще працює.Білоган у скрутному виборі.Кидати голову районної Ради,іти на пропозицію голови РДА,чи інші варіанти.А це все може закінчитись кінцем карєри.У таку халепу потрапив наш Ігорко.А влада так до вподоби та і орати непотрібно.Мозолів на руках немає.Язик без кісток,усе видасть.

12 ІВАН  
0
ВОВІ Середюк, Білінська ,Білоган такі спеціалісти в телебаченні як вовк у зорях,

11 Оксана  
0
Руки геть від ТРК, Тримайтеся журналісти!

1-10 11-20
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024