Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSСереда, 24-04-24, 09:41:46
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Вересень » 25 » Коровам не снилося
Коровам не снилося
16:44:48
Пастеризоване молоко містить шкідливі бактерії та мікроорганізми – виявив науково-дослідний Центр Незалежних Споживчих Експертиз. В кожного з нас є улюблені молочні продукти. Кефір, йогурт, сир, масло чи, власне, молоко. Якщо випивати літр молока щодня, то організм сповна отримує необхідну норму кальцію та фосфору, 53% норми білка та 35% вітамінів А та В. Найбільш корисним, звісно, є свіже молоко «щойно з-під корови». Воно має сильну бактерицидну дію, але може зберігатися не більше 24 годин. Усе молоко, що продається в магазинах, проходить теплову обробку, яка допомагає зберегти продукт на значно довший час. Але чи зберігає пастеризоване молоко усі корисні властивості?
Щоб дослідити якість пастеризованого українського молока, Центр Незалежних Споживчих Експертиз обрав для тесту молоко з жирністю 2,5% таких популярних марок: «Простоквашино», «Галактон», «Слов’яночка», «Добриня», «Веселий молочник», «Гурманка» і «Щодня». Окрім якості продукту та технології виробництва, фахівці звернули увагу на упаковку, адже чим «простіша» упаковка, тим менше може зберігатися молоко.
Як виявилося, половина протестованих марок молока мали проблеми з мікробіологією, а в деяких смак молока був не цілком «молочним».
Представники Центру відмітили, що практично не можливо буде зберегти молоко «Слов’яночка», яке продається в м’якому пакеті,  та молоко марки «Галактон», упаковка якого чомусь не закривається після того, як її відкрили. Якщо ви не збираєтесь використати все молоко одразу, то краще придбати його в пластиковій пляшці, тим більше різниці в ціні на молоко в пакетах та пляшках майже немає.

Подальше зберігання молока дуже сильно відбивається на його якості. Скажімо, виробник виготовив молоко з дотриманням усіх санітарних норм та з чітким контролем за тепловою обробкою. Але далі продукт потрапляє у торгові мережі, де контролювати умови зберігання можуть не так ретельно. Якщо привезене виробником молоко своєчасно не розміщають у холодильниках, а просто залишають посеред торгового залу на годинку-другу, то дбайливість виробників дуже швидко може зійти нанівець. Багато з протестованих зразків молока не відповідають мікробіологічним нормам ДСТУ, невідомо з чиєї вини. Втім, покупцям неважливо знати, хто винен, важливо придбати якісний продукт.
Досліджуючи відповідність пастеризованого молока мікробіологічним нормам ДСТУ, фахівці ЦНСЕ перевіряли його на МАФАМ (кількість мікроорганізмів в продукті) та БГКП – бактерії групи кишкової палички. Згідно з результатами лабораторного дослідження, перевищення норм ДСТУ па МАФАМ було виявлено в молоці «Гурманка», «Щодня» та «Простоквашино». А бактерії групи кишкової палички зафіксували в молоці марок «Щодня», «Простоквашино», «Галактон» та «Слов’яночка». Вміст бактерій в молоці цих марок недостатній для того, щоб викликати харчове отруєння, але свідчить про гіршу якість продукту. Без зауважень залишились лише два зразки молока – «Добриня» та «Веселий молочник».
«Добриня» та «Галактон», «Простоквашино», «Слов’яночка», «Щодня» отримали зауваження щодо аромату – молоко цих марок мало сторонній запах, або запах пастеризації.
Щодо цін, то найдешевшим є молоко марки «Слов’яночка» -- 0,44 грн. за 100 грам, а найдорожчим – «Веселий молочник» -- 0,54 грн. за 100 грам.
Діана Плай’
Категорія: Наше здоров"я | Переглядів: 1363 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024