Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSП`ятниця, 03-05-24, 19:00:14
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Вересень » 22 » Тимошенко збільшує бюджет на … 100 мільярдів!
Тимошенко збільшує бюджет на … 100 мільярдів!
13:03:03

Презентація для ЗМІ й громадськості проекту Держбюджету на 2009 рік почалася з того, що прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила що її уряд буде працювати ще довго, незважаючи “на бурю в склянці”, що відбувається сьогодні в політичному житті України.

У цілому бюджет-2009 запланований Кабінетом Тимошенко розраховує на те, що зростаюча економіка принесе в скарбницю близько 100 мільярдів грн. додаткових доходів за рахунок потужної детінізації економіки, проведеної Урядом.  

Прем'єр Юлія Тимошенко підкреслила, що розроблений Кабміном проект є бюджетом розвитку, а не проїдання. «Будуть говорити, що це уряд популістів, що вони ж усе викидають на соціальні видатки, і нічого не залишають на розвиток. Насправді – нічого подібного. Ми так збалансували бюджет на 2009 рік, що видатки розвитку збільшимо на 79,5% у порівнянні з минулим роком», - завірила прем'єр. Якщо торік на розвиток галузей і підприємств було асигновано 56 мільярдів, то в 2009 на ці завдання планується направити більше 100 мільярдів гривень. 

Уряд має намір продовжувати курс на пріоритетний розвиток АПК, вугільної галузі, ядерної енергетики, космічних і оборонних проектів, літакобудування. У той же час прем'єр заявила, що найголовніший її пріоритет – побудова високотехнологічної «економіки знань». Це підтверджується  збільшенням в новому році фінансування освіти – на 33% і Академії наук України – на 34%.

Прем'єр з гордістю повідомила, що на сьогодні Україна зробила такі запаси газу, які дозволять їй спокійно входити в зиму: «Це перший рік, коли ми закачали в сховища власний газ, а не чужий. Ми маємо 16 мільярдів газу за ціною цього року, і виходить, спокійно йдемо в зиму». При цьому Юлія Тимошенко нагадала, що її уряд одержав від попередників практично збанкрутілий НАК «Нафтогаз»: «10 мільярдів боргів створили НАК «Нафтогазу» і ще місяць-два – ми би попрощалися з нашою газотранспортною системою».

Докладаючи зусиль і кошти для забезпечення розвитку економіки, уряд не залишає напризволяще й свого головного «коника» - реалізацію соціальних програм. До них, крім традиційного для Кабміну Тимошенко підвищення зарплат, пенсій і стипендій, можна віднести й масштабну програму здешевлення житла. На програму доступного житла Кабмін планує витратити більше 18 млрд. грн.

Крім того, в 2009-му мінімальна зарплата в країні нарешті зрівняється з рівнем прожиткового мінімуму - а це означає чергове (після запровадження з 1 вересня Єдиної тарифної сітки) підвищення зарплат для всіх працівників бюджетної сфери. Урядовці, зокрема мають намір збільшити зарплату бюджетників у середньому на 34,3%.

Саме в 2009 році вперше за 17 років чітко поставлено завдання вийти на мінімальну зарплату в рівень прожиткового мінімуму. Незважаючи на те, що для цього потрібні великі гроші із бюджету (понад 30 млрд. грн.!), проте необхідно нарешті навести лад, адже йдеться про життя сотень тисяч бюджетників.

 

Як відомо, однією із головних проблем у пенсійному законодавстві була зрівнялівка, коли не мав великого значення стаж і заробіток – пенсія була практично однакова по всі країні. Проте ситуація почала вирівнюватися. Кабмін системно розпочав диференціацію.  

- Ми в 2008 по відношенню до 2007 в середньому виплати з Пенсійного фонду збільшили на 41%. Пенсіонери отримали збільшення в залежності від середньої зарплати, коли вони працювали, і від стажу роботи. І зараз пішло розшарування. І якщо іде збільшення, то іде також в диференціації. І тому в 2009 році ми будемо ще на 37,7% збільшувати видатки Пенсійного фонду, в тому числі виконаємо і Закон „Про престижність шахтарської праці”, в тому числі і підвищення коефіцієнту за 1 рік трудового стажу, ми сподіваємося, що ми з 1 жовтня це зробимо, і збільшимо його до 1,35. І плюс, ми з 1 січня ще підвищуємо серйозно пенсії до середнього рівня зарплати, - зазначає прем’єр-міністр.

 

Кабмін навіть береться за такі справи, в успіх яких ніхто не вирів. Чого варте лише повернення вкладів «Ощадбанку» СРСР! Команда Тимошенко виплатила значну кількість грошей людям (кошти отримали в 2008 році понад 6 млн. громадян), за що попала в не милість у Президента.

- Раніше ми не до кінця розуміли позицію в цьому питанні Ющенка, але тепер, стало очевидно, що напередодні президентських виборів він робить все, щоб показати нам неспроможність Уряду повернути вклади і тим самим не виконати свої ж зобов’язання, - відзначає Голова правління Всеукраїнської спілки ошуканих вкладників Богдан Рафалюк.                                                       

У спілці всю провину за те, що не було проведено чесну і відкриту приватизацію, кошти від якої мали б піти на виплату вкладів, покладають саме на Віктора Ющенка. Він-бо навмисне заблокував приватизацію, яка повинна бути головним джерелом повернення заощаджень.

На 2009 рік Тимошенко запланувала тим не менш виплатити влкадникам Ощадбанку ще щонайменше 10 мільярдів гривень.

                                                                                                                  

Категорія: Наші новини | Переглядів: 724 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Надвірнянець  
0
БЮТівці молодці!
Тепер точно бюджет Надвірнянського району буде становити ОДИН мільярд гривен. Вот Писклинець буде мати за що розвернути свою діяльність.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024