Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSЧетвер, 02-05-24, 07:39:44
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Липень » 30 » Звернення Правлячого Архієрея Єпископа Миколая Сімкайла до всіх людей доброї волі з приводу подолання наслідків повені на Прикарпатті
Звернення Правлячого Архієрея Єпископа Миколая Сімкайла до всіх людей доброї волі з приводу подолання наслідків повені на Прикарпатті
14:51:23
Звернення Правлячого Архієрея Єпископа Миколая Сімкайла до вірних та всіх людей доброї волі з приводу подолання наслідків страшної повені на Прикарпатті

Дорогі у Христі! В цей тяжкий для всіх західних регіонів України час, звертаюся до вас, як Архіпастир Коломийсько-Чернівецької єпархії, яка напевно, найбільше постраждала від руйнівної повені 23-27 липня 2008 р.

На Івано-Франківщині залишаються підтопленими 398 населених пунктів. Сотні будинків в наших містах і селах знищено повністю. Тисячі людей залишилися без даху над головою. 24 251 житловий будинок є частково затоплено. Знищено 22 556 га сільськогосподарських угідь. В селах змито практично всі городи, а те, що залишилося, зогниє від надлишку вологи. Люди не мають елементарних речей, які знищила підступна вода: одягу, харчів, засобів особистої гігієни. Не краща ситуація і в Чернівецькій області.

До такої жахливої ситуації привели ряд факторів. Це, звичайно, і недостатня увага урядів всіх часів і кольорів протипаводковим заходам, і безжальне та бездумне вирубування лісів в Карпатах, і загальна бідність наших людей, які не могли дозволити собі застрахувати своє майно, і, не в останню чергу, гріхи перед Богом та суспільством кожної людини, що потягує на землю Божі кари-попередження.

Та Бог не хоче смерті грішника, лише щоби навернувся і жив. Саме тому Христос першими словами Своєї науки в Нагірній проповіді промовляє:

"Блаженні засмучені, бо вони будуть утішені...
Блаженні голодні та спрагнені правди, бо вони нагодовані будуть.
Блаженні милостиві, бо помилувані вони будуть.
Блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога." (Мт. 5, 4; 6-8).


Недаремно Ісус Христос поєднує в Своїх словах і тих, хто отримує: засмучених, голодних, спраглих, нагих, і тих, хто дає: милостивих і чистих серцем. Бо кожен, хто без нарікань, з молитвою і вірою в Боже Милосердя переносить життєві випробування – має шанс отримати винагороду від Бога через спасіння дочасне і вічне.

Так само, кожен, хто бачить чужу біду і горе, не роздумуючи простягне руку допомоги потребуючим, проявить своє милосердя – також не залишиться без Божої винагороди.

А найбільшою нагородою для християнина є не гроші, слава чи майно, – а щастя оглядати Боже лице і Божу славу. І не лише у вічності, але й тут, на землі, за часу нашого християнського життя. Бо в часі Страшного суду скаже Справедливий Суддя: "Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу. Бо Я голодував був і ви нагодували Мене, прагнув і ви напоїли Мене, мандрівником Я був і Мене прийняли ви. Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в'язниці Я був і прийшли ви до Мене." (МТ. 25, 34-36)

Саме тому звертаюся до всіх християн, до всіх людей доброї волі. Проявіть своє милосердя і свою любов до Христа в особах страждаючих, засмучених, голодних людей, які залишилися без їжі, одягу, житла.

Надавайте свою матеріальну допомогу на допомогові рахунки, відкриті Урядом та місцевими адміністраціями, на рахунок благодійного фонду "Карітас", приносіть до наших церков свої пожертви у вигляді фінансів, продуктів, одягу, щоби надати максимальну допомогу найбільш постраждалим людям.

Звертаюся до підприємців та бізнесменів: хто, як не ви здатен найбільше допомогти постраждалим?! Не залишіться байдужими до чужого горя, і Бог вас не залишить!

Звертаюся до медиків, працівників МНС та міліції: кожен ваш крок назустріч страждаючим людям – є кроком до Бога. Не зупиняйтеся в своїй добрій праці, бо від вас часто залежить життя людей!

Так само прошу про молитовну допомогу як для тих, хто врятувався, так, особливо для тих, хто загинув в часі стихійного лиха від води, блискавки, граду, зсувів ґрунту.

Каже Господь: "Кожен, хто слухає цих Моїх слів і виконує їх, подібний до чоловіка розумного, що свій дім збудував на камені. І линула злива, і розлилися річки, і буря знялася, і на дім отой кинулась, та не впав, бо на камені був він заснований". (Мт. 7, 24-25)

Тож нехай наша спільна злагоджена праця по подоланню наслідків стихії, наша матеріальна і фінансова допомога постраждалим будуть цеглинками міцної і вічної будівлі Божої, де в спокої, мирі, захисті і достатку будуть жити всі – як ті, хто дає, так і ті, хто отримує!

А Милосердний Господь за молитвами і Покровом Пресвятої Богородиці нехай винагородить дающих, спасе і допоможе потребуючим, та зішле Боже благословення на всіх Вас.

Категорія: Наше суспільство | Переглядів: 890 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024