Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSСубота, 27-04-24, 12:15:55
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Липень » 11 » Шешори-2008 запрошують
Шешори-2008 запрошують
14:52:13
Ось уже вшосте, як фестиваль етно-музики «Шешори» загримить потужними акордами.
Музиканти з України, Грузії, Росії, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Великобританії, Швеції, Німеччини, Франції. Автентичний фольклор та world-music, галерея просто неба, численні майстерні, нічні перформанси, а також перегляд документальних стрічок, знайомство з різноманітними музичними інструментами та джем-сейшени в юрті, яка буде встановлена на одній з фестивальних галявин, і ще багато чудових та непередбачуваних подій. 
Традиційно відбудеться і ярмарок ремесел. Потрапити на фестиваль можна не лише традиційним способом, але й, наприклад, на велосипеді. Дата проведення фестивалю залишається незмінною: розпочнеться він 12 липня, на свято Петра і Павла, найбільше літнє свято українського села, й триватиме три дні. Звертаємо увагу на те, що останній день фестивалю, 14 липня, — понеділок, але він буде надзвичайно цікавим і насиченим, отже, звільніть його для себе, для якісної музики та спілкування з друзями.
Поїздка на «Шешори» — це ще й нагода зрозуміти світосприйняття наших предків, які не відчували себе володарями всесвіту і у повсякденному житті враховували потреби інших живих істот. Діяльність сучасної людини, навпаки, виглядає абсурдно: намагаючись досягти тимчасових егоїстичних цілей, вона ставить під загрозу існування власних дітей. Однак не будемо судити інших, а спробуємо самі зробити щось корисне. Одна з чудових можливостей виявити дружнє ставлення до природи та розширити свій кругозір — взяти участь у шешорських екоакціях та побувати на екскурсіях у навколишній світ.
Головна мета цьогорічних екоакцій — привернути увагу до екологічно дружнього способу життя. Адже тільки зусиллями кожної окремої людини можна подолати глобальні екологічні проблеми.
Музична програма цього року буде надзвичайно потужною. Дещо детальніше про іноземних артистів.

Village Quartet

Стиль «Village Quartet» — це поєднання енергії танцю, звучання дивовижних народних інструментів на зразок цимбал та харді-гарді й мистецтва перформансу. Вони намагаються віднайти коріння справжньої польської та карпатської музики, йдучи слідами народних музик від сіл Східної Польщі до Буковини і Трансільванії. Відтак своєю музикою вони сягають витоків народних пісень, балад та мелодій з усіх куточків Карпат. Старовинні музичні теми, поєднані з незвичною дзвінкістю традиційних стародавніх інструментів, наповнюють слухача духом тих місць, подій чи ритуалів, у яких ця музика виконувалась в давні часи. «Village Quartet» складається з двох польських гуртів — «Kapela Hałasów» та «Transkapela». Музиканти багато років вивчали традиційну музику Польщі та інших європейських країн, надихаючись як живою традицією, так і архівними записами. Вони — учасники багатьох етномузичних експериментів у Польщі, Росії, на Кавказі. 

Nourou

Запалені африканськими ритмами та міською музикою на зразок фанку й хіп-хопу, «Nourou» з одержимістю створюють міст між різними музичними стилями і традиціями. А пісні французькою, англійською, португальською, волоф та фулані відображають різноманітність походження музикантів, які познайомилися у великій багатокультурній плавильні Парижа.

Народжені в передмістях Дакару в Сенегалі, «Nourou» розпочали свою кар’єру у Франції в 2001-му. П’ять музикантів гурту створили власний музичний простір навколо вокалу соліста гурту Еладжа.
Ми у Східній Африці чи в Парижі? Це традиційна музика мандинго чи блу-фанк? Бразильський поп чи маракату? Реггей чи слем? Важко відповісти, та й відповідь не має особливого значення. 
Музика «Nourou» зарошує нас до свята, хоча іноді викликає меланхолію й містичні настрої.

Maraca

Інтерес гурту до іспанської та португальської культур призвів до того, що їхній альбом «Longe» був створений з покладених на музику віршів португальського поета початку ХХ сторіччя Фернандо Пессоа. Співачка Габріела Вермелхо, що має теплий, гнучкий вокал, тяжіє до традиційної манери співу, в той час як ритм-секція грає справжній роковий грув. Але не можна сказати, що у «Longe» «Maraca» виконує португальський фольк: Уд Петра Філака надає композиціям відтінку сефардичної музики, а трубач Франтішек Славі (з колективу Іви Біттової) добавляє сучасні туше. Аранжування витримують баланс традиційної та сучасної музики. Це дуже різнопланова world-fusion-музика, а не заїжджені латиноамериканські танцювальні ритми. 

Для запису нового альбому — «The body is too slow for me» — музиканти запросили індійського гітариста Хаміта Чаттерджі. Донедавна постійний учасник «The Zawinul Syndicate», він відомий також своєю співпрацею з такими видатним постатями, як Стінг чи Карлос Сантана. «Maraca» продовжує ретельно сплітати в єдине ціле етнічну музику та різкий джаз-роковий настрій, використовуючи для цього широкий набір інструментів. Електрогітара домінує, але залишає достатньо простору для скрипки та акустичної гітари, а також арабської лютні, діджеріду та комп’ютерних семплів. Все це супроводжується надзвичайним голосом співачки, скрипачки та віолончелістки Габріели Вермелхо, володарки престижної Alfred Radok’s Award 2005 в номінації «Талант року».
«Maraca» є окрасою чеської музичної сцени. Кожний, хто чув будь-який з їхніх альбомів або бачив живий виступ цього колективу, не зможе заперечити цей факт.
Завершуватимуть фестиваль постійні хедлайнери Шешор – івано-франківська група «Перкалаба».
Категорія: Наша культура | Переглядів: 913 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Ігор  
0
Уже другий рік підряд цей фестиваль відбувається не в Шешорах, а на Поділлі (с.Воробіївка Вінницьої обл.), тобто даний фестиваль став мандрівним. Наступного року його проведення планується уже на Поліссі...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024