Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSВівторок, 30-04-24, 10:48:11
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Липень » 4 » Кучма скоїв наїзд на Палійчука
Кучма скоїв наїзд на Палійчука
12:43:59

В Україні 29 червня святкували День молоді. На центральній вулиці райцентру Богородчани Івано-Франківської області організували концерт. За порядком стежили 30 міліціонерів. Восьмеро працівників державтоінспекції перекрили центральну вул. Шевченка з обох боків.

Близько 11-ї вечора концерт завершився. Люди розходилися по домівках, як 25-річного інспектора ДАІ Андрія Палійчука збив чорний ”Форд-скорпіо”.

— Палійчук цілий вечір направляв машини в об’їзд, — каже начальник Богородчанського райвідділу міліції Михайло Юрчило.

Іномарка поїхала на людей. Другою під колеса потрапила 13-річна Ірина Федьків із села Підгір’я. Її відкинуло вбік. До приїзду ”швидкої” дівчинка померла. Машина зупинилася після того, як зачепила ще п’ятьох дівчат.

”Форд” оточив натовп. Автівку перевернули і викотили на узбіччя. Правоохоронці розігнали людей, бо до потерпілих не могли під’їхати карети ”швидкої”. Дівчат та інспектора ДАІ відвезли до райлікарні.

 
— Машина могла вибухнути, бо витікало пальне, — зауважує 37-річний Богдан Засідко з обласного управління МНС. — Тому на місце аварії прибули рятувальники, які промили дорогу спеціальною піною.

За кермом сидів лейтенант обласного управління ДАІ Анатолій Кучма, 21 рік. Того дня він мав вихідний. Чоловіка звільнили з роботи, порушили проти нього кримінальну справу. Йому загрожує до восьми років в’язниці. Перевіряють, чи був того дня п’яний. Звільнили двох працівників обласного ДАІ, які мали стежити за особовим складом поза службою. Семеро офіцерів отримали догани та службові стягнення.

Уже  ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області повідомило, що  колектив прикарпатської міліції болісно сприймають випадок дорожньо-транспортної пригоди, що трапилася з участю міліціонера увечері 29 червня в селищі Богородчанах. Міліція краю поділяє біль родини, яка втратила дитину, приносить вибачення іншим сім’ям та громаді Богородчан за наслідки дорожньо-транспортної пригоди. Водночас інформуємо громадськість про те, що цей інцидент став предметом для проведення серйозного службового розслідування. За його висновками безпосередні керівники особи, що скоїла наїзд на свого колегу-міліціонера і громадян, звільнені з займаних посад. Крім того, наказом начальника УМВС в області генерал-майора міліції Василя Кузнєцова до суворої дисциплінарної відповідальності притягнуті інші працівники керівної ланки, до функціональних обов’язків яких належать питання здійснення контролю за особовим складом, в тому числі його перебування поза службою

Факт вчинення працівником міліції дорожньо-транспортної пригоди разом з тим викликає справедливе обурення не тільки громадян, але й, власне, міліціонерів. Від початку цього року керівництво УМВС в області вжило додаткові заходи щодо контролю за організацією службової діяльності міліцейських колективів і кожного працівника зокрема. Вони насамперед спрямовані на недопущення фактів порушення законності в роботі, створення атмосфери нетерпимості до будь-яких порушень службової дисципліни. Відповідні служби міліції самі виявляють такі факти, реагують на звернення і скарги громадян. Відтак міліція рішуче позбавляється від тих співробітників, які ганблять її. Доречно сказати, що з початку року за негативними мотивами з органів внутрішніх справ звільнено понад 30 осіб, в тому числі у кількох випадках за перебування за кермом у нетверезому стані. Власне, оцінка і ставлення до цього виду порушення службової дисципліни були і залишаються однозначними: таку особу негайно звільняють з міліції.

У зв’язку з прикрою подією у Богородчанах прокуратурою порушено кримінальну справу.

Категорія: Наша влада | Переглядів: 815 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 1.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Липень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024