Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSНеділя, 28-04-24, 07:48:02
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Червень » 9 » Чи є в Надвірні "Милосердя" ?
Чи є в Надвірні "Милосердя" ?
11:53:27
Уже чотирнадцять років триває тяганина між місцевою владою міста Надвірної та малим підприємством "Милосердя" за земельну ділянку на вулиці Мазепи.

     Хоча всі потрібні дозволи МП "Милосердя" має, та розпочати будівництво магазину досі не може.
У жительки села Стримба Надвірнянського району Марти Дубіщак в економічно важливі для країни часи зродилася ідея збудувати в Надвірній магазин для торгівлі продуктами, медикаментами, який би обслуговував соціально малозахищених людей, колишніх репресованих. Адже  сама пані Марта також належить до виселенців. Для цього було створене мале підприємство "Милосердя". Марта Дубіщак зібрала потрібні документи та подала клопотання про надання земельної ділянки до міськради Надвірної.
     15 червня 1994 року Надвірнянський міськвиконком прийняв рішення про надання МП "Милосердя" дозволу на проведення проектно-пошукових робіт для спорудження магазину на вулиці Мазепи, між будинками № 14 та 16, та про закріплення пріоритетного права за цим підприємством на земельну ділянку, яку займав ветхий будинок № 14. Через місяць представник міськархітектури передав МП "Милосердя" земельну ділянку площею 0,012 гектара і червоні лінії забудови, які дозволяють розпочинати будівництво. Мале підприємство закупило будівельні матеріали та найняло робітників.
     Однак 31 серпня та 25 жовтня того ж року міськвиконком прийняв два рішення, якими скасував власне рішення від 15 червня. З того часу розпочалася тяганина в судах. Арбітражний суд два останні рішення влади визнав недійсними й зобов'язав міськвиконком виконати попереднє. Це судове рішення й досі залишається в силі, ніким не відмінене, але й не виконане.Спочатку були ніби й об'єктивні причини. 20 березня 1997 рокуміськвиконком направив МП "Милосердя" листа з проханням призупинити будівельні роботи у зв'язку з необхідністю відселення жильців з аварійного будинку № 14. Проте після відселення, що тривало два роки, на чергову заяву до міського голови про продовження проектно-пошукових робіт та закріплення земельної ділянки відповіді Марта Дубіщак так і не дочекалася.
     "Міська влада почала якось реагувати на нас тільки після того, як ми уклали договір з ДП "Надвірнянський районний центр державного земельного кадастру" на виконання комплексу земельно-кадастрових робіт, - каже пані Марта. - Тодішній міський голова направив підприємству "Милосердя" листа із повідомленням про те, що на сесії міськради буде розглядатися питання про надання земельної ділянки іншим особам, бо МП "Милосердя" нібито не оформило документів і не використовує землю. Хоча на той час всі належні документи ми мали."
     Проте в зазначений день сесія не відбулася. Вона була скликана через два дні й ухвалила рішення про віднесення спірної земельної площі на вулиці Мазепи до вільних земель запасу для житлової та громадської забудови. Тобто для надання іншим користувачам. Хто ці "інші", міськвиконком прояснив, надавши своїм рішенням від 31 жовтня 2002 року дозвіл підприємцю Олександрові Поповичу на збір матеріалів для будівництва магазину й житла на тій же земельній ділянці.
     Через якийсь час міська влада виділила земельну ділянку підприємцю Поповичу без всіляких конкурсів і тяганин. Чи не тому, що він вже кілька років є депутатом і головою бюджетної комісії міської ради?
МП "Милосердя" й далі намагається добитися справедливості. І вже навіть не заради землі та магазину. А щоб довести, що не тільки гроші й посади правлять світом
Категорія: Наше суспільство | Переглядів: 1060 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 6
6 гнида  
0
Усе перевели у бізнес.Позорище

5 Надвірнянець для пані Оксани  
0
Шановна пані журналіст.Незважаючи на те що Ви представляєте таке популярне видання не потрібно так однобічно висвітлювати події які Ви не до кінця вивчили.Адже професія журналіста має на меті поширення обєктивної інформації.А Ви на жаль дозволяєте собі висвітлювати тільки погляд невеличкої групи людей. Ви вже вдруге публікуєте матерали про наше місто, які невідповідають дійсності.
Крім цього Ви не уважно читаєте на сайті поміщено повний тек4ст Вашої статті.Будьте-уважні.
Все ще з повагою надвірнянці!

4 Михайло Андрійович  
0
Уточнення: як відомо зареєстрована є громадська організація "Доброта та милосердя" (керує Григорій Питляр) та приватне підприємство "Милосердя" (керує М. Дубіщак). Перша торгує похоронними аксесуарами, прибутки віддає бідним та обездоленим.Чим займається інша достовірно не відомо.

3 Оксана  
0
Текст статті Оксани Гончарук подано не в повному об'эмі. Упущено дещо.

Через якийсь час міська влада виділила земельну ділянку підприємцю Поповичу без всіляких конкурсів і тяганин. Чи не тому, що він вже кілька років є депутатом і головою бюджетної комісії міської ради?
МП "Милосердя" й далі намагається добитися справедливості. І вже навіть не заради землі та магазину. А щоб довести, що не тільки гроші й посади правлять світом.
Оксана Гончарук, "Експрес".


2 Ca  
0
Ганьба "Доброті..." яка продає гроби, а Оксана Гончарук знову подає матеріали однобоко, не приїхавши до Надвірної, знову з подання панянки БЕЦь чи ГРЕЦь. ОТ ЇМ ГАНЬБА.

1 Доброзичлевець  
0
Ганьба!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Червень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024