Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSЧетвер, 02-05-24, 20:38:47
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Травень » 30 » Президент ветує закон про продаж землі на аукціонах
Президент ветує закон про продаж землі на аукціонах
15:53:30
В.Ющенко ветує закон про продаж землі на аукціонах

 
Президент України Віктор Ющенко ветує закон №2481 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", прийнятий Верховною Радою 23 травня 2008 р. Про це він повідомив сьогодні на засіданні РНБО, передає кореспондент РБК-Україна.

Президент України відзначив, що він згоден з частиною законопроекту, яка регулює фіскальну надбудову бюджету у зв'язку з рішенням КСУ.


Разом з тим, глава держави заявив, що він виступає категорично проти положень, що містяться в законопроекті, щодо продажу за певних умов землі с/г призначення на аукціоні. "Я хочу нагадати, що у нас вже в четвертий раз продовжують мораторій на продаж земель с/г призначення, і в той же час говорять: давайте ми продаватимемо цю землю на основі якогось тимчасового положення, розробленого урядом. Кабмін повинен внести зміни до цього закону і у вівторок внести на розгляд парламенту. Якщо вони будуть прийняті - я готовий тут же в залі засідання ВР цей закон підписати", - сказав В.Ющенко.

Відзначимо, раніше перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак заявив, що цей закон в цілому вирішує проблеми врегулювання численних правових пропусків, що виникли внаслідок ухвалення рішення Конституційного Суду.

У той же час він виразив занепокоєння, що введення такого Закону, це спроба переробити на швидку руку Земельний кодекс. Зокрема, це стосується повторної спроби монополізувати право продажу земель Держкомземом.

"Глава держави неодноразово підкреслював, що це повинно здійснюватися в рамках розгляду системних змін до Державного бюджету. Спроба зробити це поспішно, призводить до ухвалення суперечливого закону, що створює нові проблеми", - сказав А.Шлапак.

Крім того, відзначив А.Шлапак, застереження викликає фактичне зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення без ухвалення необхідних законів: "Про державний земельний кадастр" і "Про ринок земель" за узгодженням з Комітетом Верховної Ради з питань бюджету.

"Глава держави прихильник повного зняття мораторію і включення земель сільськогосподарського призначення у вільний оборот, але це вимагає необхідного правового регулювання. Робити це для окремих суб'єктів, хто зміг домовитися з Комітетом - неринкова практика і ми заперечуватимемо проти такого підходу", - сказав він.

Відзначимо, 23 травня Верховна Рада прийняла закон №2481 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України ". За це рішення проголосували 228 народних депутатів з 448 присутніх у сесійній залі.

Законом передбачається перенесення норм податкового, бюджетного законодавства в окремий закон і створення умов для забезпечення надходжень, затверджених Верховною Радою в державному бюджеті на 2008 рік показників і відповідних надходжень до соціальних фондів

Категорія: Наша влада | Переглядів: 912 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024