Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSНеділя, 28-04-24, 21:11:57
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Травень » 20 » Політичні банкроти або хто захищає інтереси жителів міста
Політичні банкроти або хто захищає інтереси жителів міста
12:24:11

Нещодавно в славному місті Надвірна, де переважна більшість мешканців так чи інакше постраждали - вони чи їхні близькі, рідні, знайомі - від свавільних, геноцидних та КГБісько-совєтських дій колишнього устрою, почалися невдоволені настрої серед городян. Цьому передували і роки занепаду, важкого відродження держави, розрухи в економіці, що безпосередньо торкається кожного з нас - мала заробітна плата, недостойна пенсія, ріст цін. Наші роботящі люди шукали хто кращої долі за кордоном, хто пробував виживати на державних роботах, хто спробував піднімати та відроджувати малий бізнес, підприємницьку діяльність. Держава ж не могла, або й не хотіла дбати про соціальний захист простих людей. Виникли соціальні нерівності серед населення.

Тепер люди з острахом та з недовірою відносяться до людей, які стоять матеріально краще, деколи безпідставно звинувачуючи їх у всіх негараздах в суспільстві, в державі, в своєму місті і навіть в сім'ї.

Так немала вина за це на совісті тих людей, які будучи при владі ще на початку 90-х, не змогли реорганізувати суспільство, економіку... не було прецеденту такого, коли наймогутніша держава світу за 1 день перестала існувати. Цим і скористалися ділки, спекулянти, пройдисвіти для власного збагачення і відповідно до зубожіння більшості населення.

Не останню роль в цьому зубожінню зіграли і комуністи, які після розвалу Совєтскої імперії залишилися у владних кабінетах. Ті ж совєтскі лідери утворили соціалістичну партію і завдяки своєму лідеру п.Морозу завоювали певну підтримку серед населення. Серед наших областей соцпартія не мала масової підтримки, тому що ми віддали свої симпатії національно-патріотичним партіям: «Рух України», блок Костенка, «Наша Україна», «Блок БЮТ». Але керівництво соцпартії, як хамелеони, все життя працювали на власну користь, на власне збагачення, результат - зрада своїх ідей, своїх принципів, своїх прихильників, своїх виборців. Тепер вони показали своє справжнє єство, примкнули до партії олігархів, партії сторонників знищення всього українського - партії Регіонів. В результаті соціалістична партія України - ПОЛІТИЧНИЙ БАНКРОТ.
 
 

Користуючись не двозначною ситуацією в Надвірній, роздутою до неймовірних меж закликами про спасіння міста, соціалісти пробують виплисти на політичну арену в районі. Чи не вони ж головні винуватці того, що робиться в країні останні роки.

Якщо є в місті проблеми, то їх треба вирішувати за круглим столом, шукаючи компроміси та виходи з складних ситуацій, а не кидатися під крило «політичних зрадників». Чи в нас у місті немає достойних, авторитетних людей, політичних сил та об'єднань, що такі керівники громадських організацій як Г.Бец та Т.Олендій примкнули до комуняків?

Громадська рада, на яку приходять представники двох організацій, вирішує проблеми міста кулуарно. По проблемі торгових об'єктів на м-ні Шевченка, яка є на даний час резонансною в місті, не запрошено ні сторону опонентів, ні представників влади для роз'яснення даного питання в правовому полі. Зумисне доводять до відома мешканців неправдиву інформацію про дані об'єкти, їх розміри, їх призначення, стан речей по правових і нормативних документах, по проектно-архітектурній документації.

Це ще не всі підводні камені по цій проблемі, але вже можна зробити певні висновки про лице і нутро деяких громадських діячів - прихвоснів.

Звертаємося до політичних партій, об'єднань, громадських організацій дати політичну оцінку участі соцпартії в штучному роздмухуванні проблем за для підняття

політичного рейтингу серед городян, де, повторюся, політичних зрадників не любили і не сприймали.

А як допускають провідні політичні сили, яким симпатизує більшість надвірнянців -«Наша Україна», БЮТ, блок Костенка, КУН та інші, що соціалісти відбирають рейтинги у них, чи не з їхньої мовчазної згоди видаються розпорядження з дозволом на встановлення палатки соцпартії на майдані на місяць, де вони паплюжать мера, владу міську і районну... їм (соціалістам та «самопомічникам») по великому рахунку, все рівно чим і як буде забудовуватися центральна частина, правда краще б їх представниками. Не далеко минув той час, як д.Бичківський сам подавав заяву з проханням про ділянку на майдані Шевченка під будівництво, а сам зараз виступає проти, тому що не він.

Така ж позиція і у д.Олендія, який подав на сесію міської ради заяву про те, що він хоче бути дев'ятим учасником у побудові торгового комплексу, проти якого зараз виступає... Ось і позиція громадських діячів, які б мовчали, якби будувалися, але кричить тепер, тому що не будуються.

Правда, можливо люди за якийсь час «усвідомили», що помилялися і зараз справді на «захисті» громади??? Потрібно прямо сказати, що так, було, каюсь, помилявся... Від цих добродіїв не дочекаєшся, тому що головне зараз побільше шуму, підняти свої рейтинги, «авось» виберуть депутатом чи «не дай бог» мером, тоді нагосподарюю. Аптеки продам, розвалю всю інфраструктуру і місто здам в оренду під тоталізатори та букмекерські контори і назву все це - «МАРАФОН».

Просто і легко, зібравши активістів «Самопомочі», розповідати що і як потрібно зробити в місті, вказувати мерові і депутатам як господарювати. Це ті повчають, що для міста не зробили ні на копійку, які не посадили жодного дерева, що не озеленили жодної клумби, що не зробили благоустрою на жодному квадратному метрі, хто не закрутив жодної лампочки, хто не поставив жодної урни для сміття.

Не все гаразд у діяльності мера, але людина щось робить, про щось дбає, бачить майбутнє міста не в сірих тонах та руїнах соцреалізму, а в розвитку інфраструктури, сфер послуг, виробництва і має не погану підтримку зі сторони депутатського корпусу, куди прийшли молоді люди з новим перспективним баченням, з бажанням змінити не тільки місто ззовні, але й наше внутрішнє бачення, наше відношення до рідного міста. І ми повинні побачити перспективи розвитку міста, і його розбудови в тому числі. Не може центр лежати в руїнах, а нам розповідають, що ці руїни - це наш історичний ареал. Історія - це майбутнє, це прогрес, це розвиток, звичайно, і обов'язково, з врахуванням тієї ж історії, усталеної архітектури, певних традицій.

Не одна будова вже завершена в центрі міста, які гармонійно вписалися в ансамбль кварталів, і ще більше розпочато будов по всій Надвірній. Це приносить певні незручності як городянам, так і мешканцям навколишніх будинків. За це в мешканців потрібно просити вибачення. Але це тимчасові незручності. І добре, що Надвірна на кінець почала розвиватися, розбудовуватися, розширятися. Це приносить інвестиції в бюджет, в розвиток інфраструктур, це розширить сферу послуг.

Делятин, Ланчин, Богородчани, Яремне - їх не впізнати, вони набувають вигляду сучасного міста. А Коломия, центральна частина міста Івано-Франківськ - це справді краса: сучасний європейський стиль з місцевим своєрідним колоритом. Це не тільки реставровані старі кам'яниці, але і новобудови, які доповнюють один одного. Центр міста у всіх розвинених країнах - це торгові ряди, це банки, це офіси, це ділове, фінансове життя, це установи влади, це заклади культури, це навіть кав'ярні і кафе. І ні одного совдепівського сірого приміщення. Все навколо повинно вказувати на красу, на радість, на настрій, на бажання жити, і жити достойно.

 

 Купчак П.Д.
Мельниченко В.А
Категорія: Наші новини | Переглядів: 1060 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 3.0/2 |
Всього коментарів: 5
5 Микола з Надвірної  
0
Дуже неприємно читати вашу не зовсім українську мову про "КГБє", коли надворі діє своє, сучасне "КГБє", яке всіма силами "ущільнює" і без того малий центр міста. А тим паче чіпаючи його історичні місця, на яких взагалі не проводилось ніяких археологічних досліджень. Невже великі гроші (дуже великі...) можуть настільки затьмарити здоровий глузд українця? Невже ми готуємо новий прихід чужинців на свої землі? Тому що ні для кого не секрет, що надвірнянськи "бізнесмени" власники проекту ущільнення, звичайні підставні (продажні) особи. А про політичних банкротів ми достатньо маємо інформації з рідного, українського TV. Але про це я не хочу писати. Краще подумайте про своїх дітей або онуків, тому що не всі будуть жити у славному місті-герої Києві, дехто все таки лишиться і в Надвірній. І не всі поїдуть на заробітки в Італію або Португалію. І не рахуйте граматичні помилки, бо не помиляється той, хто нічого не робить.

4 Ca  
0
Сьогодні виплила дуже цікава інформація, про те що свого часу перед виборами мера, п.Олендій звертався до одного з впливових бізнесменів за матеріальною підтримкою на його посаду голови міста. Отримавши різку відмову тоді, п.Олендій спрямовує свою "громадську діяльність" тепер на те, щоб чинити любі протидії в місті, і згаданому підприємцеві зокрема.

3 Михайло Андрійович  
0
Прикольність даного інциденту в тому, що через дорогу (між кафе "У Боба" та пром.ринком) пан Тарас Олендій також хоче будувати власний об'єкт. Його тенденція є саме менше зрозумілою. Але, якщо взяти поправку на політичну заангажованність, то стає більш-менш зрозуміло.

2 Олександр  
0
запізнилися вже два дня як палатки социків не бачив, але пікетувальники з кріселком ще стоять біля брами.Чи надовго їх вистачить...

1 Андрійович Михайло  
0
Не зрозуміло, хто є банкротом.
Побачивши серед ініціаторів цієї акції протесту Бичковського, Олендія, Михайлюка, Харченка, Бец та Мельника, я завдався питанням на предмет того, "хто кого прикупив". Олендій ж виступав проти того, що б "афганці" (на чолі з Т. Бичковським) встановили пам'ятний знак білі РДА. Тепер же вони спільниками стали...
Цікаво, що їх та об'єднало?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024