Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSП`ятниця, 03-05-24, 14:46:14
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Травень » 17 » СПАСЕМО НАШЕ МІСТО ВІД СІРОСТІ ТА ЗАСТОЮ
СПАСЕМО НАШЕ МІСТО ВІД СІРОСТІ ТА ЗАСТОЮ
11:13:31

Авторський колектив по розробці генплану міста Надвірна очолив досвідчений архітектор, лауреат Шевченківської премії в галузі архітектури Фабрика Ю.М.

Перед розробленням проекту спеціалісти управління містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації вивчали архівні матеріали щодо забудови міста Надвірна та існуючу містобудівну ситуацію центральної частини міста, що склалася на час розробки даного проекту. Ці матеріали і послужили основою при розробці проекту детального планування на базі генерального плану забудови міста Надвірна від 1975 року.

Архітектурно-планувальне бюро управління містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації розробило проект детального планування забудови комплексного благоустрою центральної частини міста Надвірна, який неодноразово обговорювали депутати четвертого демократичного скликання і погодили рішенням Надвірнянської міської ради № 994-ХУІІІ-04 від 23 липня 2004 року.

Згідно з поданими заявами підприємців, на початку 2006 року Надвірнянська міська рада прийняла рішення про погодження вибору земельних ділянок та надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо виведення земельних ділянок на майдані Шевченка у м. Надвірна для будівництва та обслуговування 8-ми об'єктів комерційного призначення.

На даний час всі вісім проектів розроблено, погоджено і вони пройшли комплексну інвестиційну експертизу.

Торговий об'єкт - це 8 невеликих крамниць, які об'єднані в спільну будівлю, під одним дахом і одним фасадом. Цей фасад розроблено з врахуванням навколишніх будинків кварталу, їхньої архітектури,

Архітектурно-проектну документацію розроблено тим же колективом, що розробляв і генплан забудови міста - архітектурно-планувальним бюро обласної державної адміністрації під керівництвом Ю.Фабрики. Це ті ж фахові спеціалісти, які свого часу проектували та втілювали свої задуми в такі відомі нам місця як площа Ринок та будівлі навколишніх вулиць м. Івано-Франківськ, центральна частина м.Коломия.

Щодо питання, піднятого громадським рухом "За справедливість" про порушення традиційного історико-архітектурного вигляду, центральної частини міста, об'єкти передбачено збудувати двоповерховими і вони не порушать вигляд центру міста. Висота будівлі буде такою ж, як і будівлі навпроти, вікна і вітрини, а також балкони витримані в таких же розмірах та пропорціях. Фасад будівлі не виступатиме ні на площу ні на пішохідну зону і буде в одній лінії з магазином «Рубін» та РБК. Будинок передбачено без підвалів, на відповідному легкому фундаменті.

Відносно порушеного питання про осідання грунту при будівництві даних об'єктів, то перед розробкою проектно-кошторисної документації на будівництво проводяться відповідні геологічні дослідження грунтів, на яких здійснюватиметься будівництво. В процесі підготовки фундаментів, при

виявлені порожнин у грунті, проектант подасть відповідні проектні рішення з підсилення основи та фундаментів будівель.

Щодо твердження, про "замурування" квартир мешканців прилеглих будинків, розриви між існуючими та проектними будівлями встановлено у відповідності з державними будівельними нормами. При цьому існуючий під'їзд до будинків залишиться без змін, який також відповідає державним будівельним нормам. Існуючий простір між будинками залишиться без змін.

Проектом передбачено, і це буде зроблено, ремонт каналізаційних та інших комунікацій прилеглого будинку.

За угодою з міською радою «Про обмеження термінів будівництва», через рік, тобто навесні 2009 року, огорожа з буд. майданчика буде прибрана. На той час будуть зроблені фасади будівлі і проведений благоустрій на майдані Шевченка - тобто від прокуратури до магазину «Ювілейний» та від магазину «Плай» до магазину «Ольга». Благоустрій передбачає мощення бруківки, озеленення, розбивка клумб, освітлення, лавочки для відпочинку на алеї широколистих лип, які ніхто не збирається знищувати. Навпаки, щоб запобігти пошкодженню в процесі будівництва, для стовбурів цих дерев передбачено встановлення захистних дерев'яних кожухів.

Правда, те що будівельний майданчик забрав частину пішохідної зони, підприємці приносять свої вибачення перед городянами за тимчасові незручності.

На даний час виникла ситуація навколо початку будівництва на майдані Шевченка. З неї потрібно виходити як тій так іншій стороні. На стороні забудівників всі законні рішення, погодження, проекти, дозволи на будівництво, а на іншій стороні бажання будь-що зупинити будівництво. Якщо є проблеми, то їх треба вирішувати за круглим столом, шукаючи компроміси та виходи з складних ситуацій. Підприємців не запрошують на збори, наради, не дають донести свою позицію. Натомість громадськість переконують в протилежному - і відсутність дозволів, і неправомірність рішень, і фальсифіковано висновки, і самозахоплення землі, і будівництво 9-ти поверхового будинку, і автостоянка на площі, і знищення алеї лип, і начебто забудова до середини майдану - це все обман. Доходить до абсурду, ніби пам'ятник Шевченку заберуть, а натомість збудують супермаркет.

Є наболілі проблеми в жителів навколишніх будинків, є в них питання до влади, яка роками не займалася ними. Можливо не вистачає коштів, бюджет міста обмежений. Потрібно, так як в цивілізованому світі робиться, за рахунок інвесторів вирішувати проблеми прилеглих територій і будинків. Можливо це вихід???

А можливо, зібравши активістів «Самопомочі», розповідати що і як потрібно зробити в місті, вказати мерові і депутатам як господарювати. Це ті повчатимуть, що для міста не зробили ні на копійку, які не посадили жодного дерева, що не озеленили жодної клумби, що не зробили благоустрою на жодному квадратному метрі, хто не закрутив жодної лампочки, хто не поставив жодної урни для сміття. Від цих добродіїв не дочекаєшся, тому що головне зараз побільше шуму, підняти свої рейтинги, «авось» виберуть депутатом чи «не дай бог» мером, тоді нагосподарюю. Аптеки продам, розвалю всю інфраструктуру і місто здам в оренду під тоталізатори та букмекерські контори і назву все це - «МАРАФОН».

Ми повинні побачити перспективи розвитку міста, і його розбудови в тому числі. Не може центр лежати в руїнах, а нам розповідатимуть, що ці руїни - це наш історичний ареал. Історія - це майбутнє, це прогрес, це розвиток, звичайно, і обов'язково, з врахуванням тієї ж історії, усталеної архітектури, певних традицій.

Делятин, Ланчин, Богородчани, Яремне - їх не впізнати, вони набувають вигляду сучасного міста. А Коломия, центральна частина міста Івано-Франківськ - це справді краса: сучасний європейський стиль з місцевим своєрідним колоритом. Це не тільки реставровані старі кам'яниці, але і новобудови, які доповнюють один одного. Центр міста у всіх розвинених країнах -  це банки, це офіси, це ділове, фінансове життя, це установи влади, , це заклади культури, це навіть кав'ярні і кафе. І ні одного совдепівського сірого приміщення. Все навколо повинно вказувати на красу, на радість, на настрій, на бажання жити, і жити достойно.
Купчак П.А.
Мельниченко В.А.
 


 

Категорія: Наше суспільство | Переглядів: 1235 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 8
8 ярослав лесюк  
0
мельниченко от тобі ікекето

7 зaрз буде "кекето-кето" ))  
0
фор "E6CA": ))))) смішно, нa caйт ніхто гроші не шукaв, якшо ти нерозумієш то я тобі поясню, що нa НAРОД.ру створюється aбсолютно безкоштовно caйт. Зa тaке не плaтиться, a нaвіть щоб зробити сaйт з зкінченнчм ".com" потрібно зплaтити 10$ (50грн.), ..........., гииииии, дaaaaaa, "стрaшні" гроші требa відвaлити.))))))

6 E6CA  
0
В тому то і біда,що чиновники привикли вирішувати все тихаря,може пронесе.З однієї сторони шкода забудівників,кошти вложили величезні при зібранні матеріалів.Як людина,я їх розумію.Але як Надвірнянець-ні,тому шо замість того щоб проводити розяснювальну роботу,вони кинулись гадити всім і всіх,хто висказав їм свою думку.Тоді і громада сказала свою думку.Як їх притисли,дивись,найшли і кошти на відкриття сайту.Просіти і дасця вам-так говорить заповідь.Думаю,що Василі.та інші мудригелики зрозуміли свою помилку...

5 Користувач  
0
http://nadvirna-zentr.narod.ru/ там є інформація деяка

4 Віктор  
0
Проблема виникла, тому що вона комусь потрібна-судячи по кольору палатки.
Відсутня інформація - це дійсно наша вина, оправдовуватися не буду. Інформація вся піде, і правдива, а не та, яку подають, в тому числі ЗМІ.

3 E6CA  
0
То чому забудівники не виставлять свою мапу.

2 Олександр  
0
Повністю підтримую Населення не володіє елементарною інформацією що будуть будувати в якому архітектурному стилі чи буде зроблено благоустрій території.Інформації жодної.На мою думку винною є і міська рада яка не провела належної інформаційної

1 Ігор  
0
Не потрібно ображати один-одного, бо не відомо скільки дерев, кущів, квітів, травки... посадили на сьогоднішній день ті підприємці, які збираються зводити об"єкт торгівлі в центрі міста. Звичайно, ви отримали всі рішення, дозволи..., а чому ви на видному місці не виставили макет майбутньої будови? Не узгодили проблем з вашими майбутніми сусідами? Не виступили на телебаченні, в пресі? Не вислухали думки надвірнянців? Ображати один одного--найлегше.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024