Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSЧетвер, 25-04-24, 11:22:15
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Травень » 7 » Інноваційний проект у Надвірній
Інноваційний проект у Надвірній
18:30:31

Реформу житлово комунального-господарства України можна порівняти з довгобудом, що вже добряче намуляв усім очі, і ось нарешті в уряді наважилися розпочати роботу з його добудови.

Аби якнайшвидше виправити ситуацію, уряд, нарешті, віднайшов можливість виділити з держбюджету понад 4 млрд. грн. на технічне переоснащення галузі. Ці кошти виділяються за умови співфінансування з місцевих бюджетів та запровадження енергоефективних і ресурсозберігаючих технологій. Усе це передбачено у Програмі реформування житлово-комунального господарства України на 2007 рік. Такі самі програми, з урахуванням фінансового забезпечення їх за рахунок державного та місцевих бюджетів, розроблені й на регіональному рівні, зокрема у Надвірній.
 
 

У контексті цього привабливим видається інноваційний проект "Організація керуючої компанії для управління житловим фондом та забезпечення комунальними послугами на основі поновлюваних джерел енергії мікрорайону на вул.Ломоносова в м.Надвірна". Проект місто захистило в Міністерстві з питань житлово-комунального господарства України.

Кошторисна вартість проекту 3973 тис.грн. із державного бюджету; 225 тис.грн. співфінансування органів місцевого самоврядування   (130 тис.грн. районний бюджет плюс 90 тис.грн. міська рада), а 150 тис.грн. інвестиційних коштів планує вкласти в цей проект КП

"Бізнес центр""Галицькі ґазди", яке орендує котельню на вул.Ломоносова, власником якої є міська рада.

За словами першого заступника Надвірнянського міського голови Олега Йосипенка, існуючі форми та методи обслуговування житлового фонду і надання послуг ЖЕКами чи ВЖРЕПами себе вичерпали десь на 98%. Більшість житла приватизовано. Колишні квартиронаймачі стали власниками житла. Сьогодні мусять ставати вже власниками цілих будинків, тобто створювати товариства співвласників багатоповерхового будинку, які об'єднуватимуться в керуючу компанію з управління житловим фондом. Орендар КП "Бізнес центр""Галицькі ґазди" має кошти й готовий інвестувати їх у цей пілотний проект.

Проект передбачає повну заміну внутрішньобудинкових систем тепло-,водопостачання, підводів до будинків, вікон, дверей, ремонт підвальних приміщень.

Завдання спочатку привести весь житловий фонд у належний стан, а потім створити товариства співвласників житла з обов'язковим об'єднанням у керуючу компанію. Цим проектом буде охоплено всі 18 будинків мікрорайону на вул.Ломоносова.

Захистили надвірнянці проект у Києві головним чином завдяки тому, що передбачили в ньому реконструкцію самої котельні, монтаж двох енергозберігаючих котлів, які працюватимуть на відходах деревообробки, тирсі. Котельня матиме і свою технологічну лінію брикетування, а сировини для цього в районі вистачить. У такий спосіб значно дешевшим стане виробництво гігакалорії теплоенергії.

У перспективі монтування в житлових будинках установок перетворюючої енергії, що сприятиме економії електроенергії для освітлення сходових кліток.

Включено у проект також заміну мереж тепло-, водопостачання у підвалах. Навіть заклали в ньому кошти на утеплення будівлі гуртожитку на вул.Д.Галицького,4 у зв'язку з тим, що він єдиний у мікрорайоні на вул.Ломоносова, де жителі не перейшли на локальне опалення. Після капітального ремонту цей об'єкт виглядатиме як "лялька".

Наступний крок встановлення приладів обліку теплової енергії, холодної та гарячої води у кожному житловому будинку для реального контролю компанією всіх процесів.

Замовником у цій справі виступає управління капітального будівництва ОДА, а виконавцем робіт швидше за все буде КП "Бізнес центр""Галицькі ґазди", яке очолює Михайло Драч.

Завдання складне, бо обсяг робіт дуже великий, але якщо проект буде реалізовано у повному обсязі, це стане першим кроком на шляху реформування житлово-комунального господарства міста.

Але керівники міста на цьому не заспокоїлись. Надвірну також буде також включено в перелік міст пілотів на 2008 рік для організації керуючої компанії управління житловим фондом та забезпечення комунальними послугами на основі поновлюваних джерел енергії мікрорайону на вул.Руднєва. По суті, це буде той самий обсяг робіт із дещо більшим кошторисом. Тут ситуація трохи складніша, оскільки значно більше так званих "хрущовок".

Щодо центральної частини міста, то у планах міськради запустити на котельні, яка на вул.Княгині Ольги, когенераційну установку та реконструювати саму котельню із заміною котла.

Це один із яскравих прикладів того, що ініціатива з місць завжди знаходить підтримку у Міністерстві, і коли громада прагне змінити своє життя на краще, то держава підставляє плече.

 

Категорія: Наша влада | Переглядів: 1568 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Хімік  
0
Якщо в мікрорайоні ломоносова буде працювати котельня на відходах деревини, то чим дихати будуть жителі прилежних будинків. А де брати паливо ? Можак з Іроденком також пилиння хочуть перероблятив паливні брикети, будують на очисних спорудах завод.
МИхайло Драч йде до того, щоб йому легше вдалося викупити котельню. Шукає причин, щоб за безцінь купити приміщення. А там землі рядом не менше гектара!
Іновація оригін7альна, земля поперед усе.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024