Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSП`ятниця, 26-04-24, 19:01:38
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Травень » 3 » Чому "не хочеться", коли "можеться"?
Чому "не хочеться", коли "можеться"?
11:23:47

У багатьох випадках утримання вiд сексуальних стосункiв призводить до появи чи загострення хронiчних хвороб
У перiод посту побожнi християни вiдмовляються не лише вiд поживної їжi, а й вiд статевих стосункiв. Але буває, що вiд
реалiзацiї природних прагнень людина вiдмовляється й на довший час -- через певнi переконання чи робить це вимушено. Як це позначається на здоров'ї?

Про це  розповiли Юрiй Засєда, головний лiкар-сексолог клiнiки "Чоловiче здоров'я" (Київ), та Роман Копець, лiкар-уролог обласного центру репродуктивного здоров'я населення (Львiв).

-- Тож чи може утримання зашкодити?

Ю. Засєда: -- Наш органiзм працює за певною схемою, тому, якщо один iз м'язiв перестає працювати, вiн починає атрофуватися. Тобто: коли не функцiонує статева система, виникають гормональнi
порушення, застiй кровi у статевих органах. Зокрема, у жiнок це спричиняє порушення менструального циклу, болi голови, розвиток дистонiї, невроз, запалення придаткiв, захворювання матки та молочних залоз, навiть появу новоутворiв. А також це може призвести до важких соматичних захворювань, порушення функцiй гормонiв щитоподiбної залози, наднирникiв i статевих гормонiв.

Найбiльшої ж шкоди здоров'ю завдає утримання за умови наявностi фiзiологiчного бажання. А найменше статева система потерпає за ситуацiї, коли "не хочеться i не можеться".

Р. Копець: -- Найбiльшої шкоди утримання завдає чоловiкам, що мають хронiчнi застiйнi хвороби статевої системи, найчастiшою з яких є простатит (про розвиток цiєї недуги дуже часто чоловiки i не пiдозрюють). Якщо при цьому в людини є проблеми психологiчного плану, утримання може призвести до загострення хвороб, посилення
застiйних явищ у передмiхуровiй залозi, погiршення загального самопочуття.

Якщо говорити про вiк, то утримання не шкодить лише молодим особам, якi ще не мали статевого життя. Адже в юнакiв регулярно дiє механiзм полюцiй. Пiзнiше ж рекомендований умовно-фiзiологiчний ритм для чоловiкiв складається з двох статевих контактiв упродовж тижня.

Але тут усе залежить насамперед вiд статевої конституцiї (яка певною мiрою передається спадково). Якщо чоловiк займається спортом, то рiвень статевих гормонiв в його органiзмi є
вищим i збiльшує статеву активнiсть. Посилює дiяльнiсть статевої системи й багата на бiлки i жири їжа. За таких умов утримання лише шкодитиме.

А от якщо людина вирiшила утримуватись вiд статевих стосункiв пiд час посту, вiдповiдно змiнюючи при цьому харчування, тодi все
вiдбуватиметься гармонiйно.

Буває й вимушене утримання, яке назвали "хворобою моряка". Йдеться про тривале перебування в замкнутому соцiумi (плавання на кораблi, армiя, тюрма). При поверненнi до нормального життя в чоловiкiв вiдзначають збої в роботi статевої системи, але з часом переважно все налагоджується.

-- Останнiм часом дедалi бiльшої популярностi набуває рух "за життя без сексу" -- "асексуалiзм". Як до цього ставиться медицина?

Ю. Засєда: -- Ну, якщо людина вiрить у свою правоту, тодi шкоди такий спосiб життя не завдасть. Це можна порiвняти з поведiнкою
релiгiйних людей. Скажiмо, пiд час посту вони свiдомо утримуються вiд iнтимних стосункiв. Але в цей перiод уся енергiя сублiмується на виконання певного завдання, як-от молитви, каяття.

А. Копець: -- Довший час нам нав'язували американську культуру, через що ми забули, що секс -- це не забавка. А звiдси й
розповсюдження великої кiлькостi хвороб, вiдсутнiсть серед молодi сексуальної культури. Натомiсть у папуасiв жiнка пiдпускає до себе чоловiка лише тодi, коли цвiте... пальма. У кришнаїтiв у багатьох сектах люди займаються сексом тiльки для продовження роду. Якщо людина це усвiдомлює, то функцiї її органiзму регулюються самостiйно.

А ще є так званi "сублiмованi" люди, якi знаходять iнший вихiд сексуальнiй енергiї -- свiй потенцiал вони спрямовують у творчiсть чи релiгiйне служiння. Адже сексуальне життя -- це сильне психоемоцiйне навантаження. А це заважає. Тому певна частина людей свiдомо вiдмовляється вiд цiєї сфери життя, при цьому почуваючись дуже комфортно.

Лариса ПАВЛИК, Експрес

 

Категорія: Наше здоров"я | Переглядів: 1598 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 Koko  
0
We definitely need more smart people like you aronud.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024