Головна Наше місто НАДВІРНА Реєстрація

Вхід

Вітаю Вас Гість | RSSЧетвер, 25-04-24, 06:23:59
Меню сайту

Розділи новин
Наші новини [141]
Наша влада [166]
Наша культура [96]
Наше суспільство [177]
Наше здоров"я [11]
Наш спорт [68]
Наш туризм [15]

Головна » 2008 » Квітень » 25 » Великоднє привітання Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ єпископа Миколая Сімкайла
Великоднє привітання Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ єпископа Миколая Сімкайла
09:43:49
Всечесним отцям, преподобним ченцям і черницям вірним Коломийсько-Чернівецької єпархії!
Христос Воскрес!
Воістину Воскрес!

"Воскрес Ісус із гробу, як провістив, подав нам життя вічне і милість велику."


Цей переможний гимн, який вселяє у наше щоденне, повне випробувань і досвідів, життя найважливішу правду Християнської віри, та надихає сподіванням на безмежне Боже Милосердя до своїх, викуплених кров’ю Христа, Божих дітей, лунає сьогодні по всіх наших величавих храмах і скромних церквах.

Велика наша радість із нагоди Воскресіння Христового, як дня святого, як торжества всіх торжеств, як перемоги правди над неправдою, любові над ненавістю, світла над темрявою, Богочоловіка Христа над відвічним ворогом Бога і людини дияволом.

Сьогоднішня радість повертає нас у глибину суті нашої віри, до гурту здивованих, зворушених, непевних в усьому учнів Христових – до моменту, який вони пережили останніми днями і годинами. А вони пережили крах своїх сподівань, бо побачили Ісуса розп’ятого і похороненого – всі їхні надії були запечатані із Христом у гробі. Але, коли вони прибігли до порожнього гробу, слова ангела, який промовив: "Його нема тут: Він воскрес" (Лк.24,6), перемінили їхню розпач і сум у безмежну радість, котра стала радістю всього християнського світу та вселила надію на нашу перемогу і Воскресіння у Христі Господі.

З Божого промислу ми усі з вами перейшли через пустиню посту, в котрому серед душевного спокою зібрали багато духовних скарбів, розважили над станом своїх душ, і постановили для себе більше не повертатись до грішного життя.

Наші серця, в цей "день Господній, що його створив Господь", прагнуть Бога, злітають до Неба, бажають іти з Воскреслим Ісусом до висот Небесних.

Сьогодні світло Христового Воскресіння пробилось через темні хмари людського буденного життя, котре переповнене ненавістю, злобою, зрадою, егоїзмом, пробилось до отруєних алкоголем, нікотином, наркотиками сердець молодих людей, котрі бажають також наповнитись Христовою любов’ю, але увесь бруд гріхів і беззаконь часто стає на перешкоді світлу Христовому.

Сьогодні Воскреслий Переможець смерті і аду питає словами Івана Золотоустого: "Де твоє жало, смерте? Де твоя перемога, пекло?". Влада смерті подолана тим, Який Своєю смертю переміг смерть нашу, і з того часу смерть немає більше влади, а маємо певність для вічного життя, яке дарує нам Воскреслий Спаситель.

Пасхальні пісні в цей день закликають нас до радості і ми співаємо: "Ангел сповіщав Благодатній: Чистая Діво, радуйся. І знову кажу: Радуйся, Твій Син воскрес тридневний із гробу, і мертвих воздвигнув Він. Люди веселітеся".

Ці, повні радості, переможні слова почула найперше Пресвята Богородиця, яка стала співвідкупителькою нашою.

У цей радісний день Світлого Христового Воскресіння засилаю свої молитви у стіп Прославленого Господа Ісуса за своїх співпрацівників священиків, які ревно трудяться у Його Винограднику. Сердечно вітаю вас, любі душпастирі, і літургійними молитвами єднаюсь із вами сьогодні, розділяючи із вами та вашими вірними пережиття Воскресного світанку де співаємо: "Направду священна і всесвяткова, оця спасительна і сітлопромінна ніч, що стає провісницею світлого дня воскресіння, бо у ній предвічне Світло тілесно всім із гробу засяяло". (Воскресна утреня)

Розділяю сьогодні усі терпіння і болі із тими вірними, яких в цей день нема між нами через хвороби, болі, немочі чи поважний вік. Не впадайте у відчай і не тривожтесь з того, що ви покинуті і забуті. Адже Христос, який перетерпів приниження і хресну смерть, своїм Воскресінням переміг її і через терпіння повернувся до Небесної Слави. Тож довіряймо словам Божої Правди, що коли з Христом будемо страждати, то і з Ним будемо торжествувати у Його Царстві.

Хочу в особливий спосіб звернутись до вас, дорогі діти і молоде! Любіть Бога і будьте живими цеглинами у Христовій Церкві, вступайте у церковні та релігійні організації та молитовні групи. Використовуйте цей дитячий і юначий вік не тільки на розваги і служінню тілові та світу, а беручи за зразок для наслідування, праведних і святих Українського народу, служіте Господеві, а Воскреслий і Прославлений Христос буде для вас, дорогою, правдою і щасливим життям.

Вітаю сердечно нашу українську владу, представників державних структур, правоохоронних органів та запрошую до спільної злагодженої співпраці на ниві державотворчого життя, яке своєю основою має місцеве самоврядування. Нехай світло Христового Воскресіння Божою силою провадить кожен ваш крок, кожну дію, спрямовану на піднесення злагоди і добробуту нашого люду, і очистить наше суспільне життя від усяких негативних проявів.

Щиро вітаю і всю нашу творчу інтелігенцію – вчителів, лікарів, працівників культури, всіх, хто працює на виробництвах чи в полі, вітаю наші християнські родини і бажаю усім вам, дорогі у Христі Воскреслому, тієї радості, яку відчули побожні жінки і учні Христові, коли при гробі Господньому довідались про те, що Христос Воскрес.

І цю радісну вістку з нагоди Воскресінння Господнього, я розділяю сьогодні з вами, дорогі мої духовні діти. Беручи до уваги, що 2008 рік є "роком християнського покликання", бажаю заохотити усіх до гідного і ревного сповнення своїх життєвих покликань, ким би ми не були, але в першу чергу – до гідного сповнення своїх християнських обов’язків, обов’язків свого стану і примноження своїх, Богом даних нам талантів.

Тож, "Воскресіння день! Просвітімся торжеством, і одні одних обнімімо, та скажімо: Браття! І тим, що ненавидять нас, простім все з Воскресінням, і так усі заспіваймо: Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував."

Із найщирішими Воскресними побажанннями
Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії
Єпископ Микола Сімкайло
Категорія: Наша культура | Переглядів: 1144 | Додав: nashe-misto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Логін:
Пароль:

Календар новин
«  Квітень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Друзі сайту


Реклама


Статистика

Copyright MyCorp © 2024