Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук 4 квітня підписав розпорядження Про регулювання цін на окремі продовольчі товари. Розпорядження, яке зберігатиме чинність до 1 січня 2009 року, покликане запобігти неконтрольованому і надмірному зростанню цін.
Документ, зокрема, визначає для підприємств усіх форм власності граничний рівень — 5% — рентабельності при виробництві пшеничного і житнього борошна, 8% рентабельності при виробництві хліба за винятком поліпшених видів, граничну торгову надбавку в розмірі 18% для оптово-відпускної ціни виробника при реалізації соняшникової олії, а також граничний рівень торговельної надбавки — 15% — до оптово-відпускної ціни виробника (митної вартості) при реалізації ковбасних виробів варених, молока, сиру, сметани та масла вершкового. Виконання рішення контролюватимуть Держінспекція з контролю за цінами в Івано-Франківській області та обласне управління у справах захисту споживачів. Тим часом розширити перелік об'єктів державного цінового регулювання пропонує розширити міністерство агрополітики України. Пропозиція включена у проект закону Про державну підтримку сільського господарства України. Документом передбачається, що до переліку слід додати гречку, просо, горох, м'ясо та субпродукти, сухе молоко та вершкове масло.
www.gk-press.if.ua
|